Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Kunstautobiografie

Beoordeling 5.8
Foto van een scholier
  • Kunstautobiografie door een scholier
  • 4e klas havo | 435 woorden
  • 18 september 2003
  • 97 keer beoordeeld
Cijfer 5.8
97 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Kunst en cultuur, twee dingen die veel over een persoon kunnen zeggen. Inclusief negatieve dingen zoals racisme. Voor mij is kunst iets wat voor iedereen anders is. Elk persoon beheerst meestal wel een vorm van kunst. Er zijn heel veel dingen die ik als kunst beschouw, mooie schilderijen, muziek, films oftewel gewoon dingen die mooi zijn
Op de basisschool hadden we 1 keer per maand een soort “theatermiddag” daarbij gingen een paar mensen uit elke klas een klein toneel stukje of dansje doen. Ik heb hierbij een paar keer wat gedaan, maar meestal zorgde ik voor het licht en geluid. Tegenwoordig ga ik met m’n ouders nog wel af en toe naar cabaret voorstellingen maar niet meer echt naar musea. Goeie cabaretiers vind ik Youp van ’t Hek, Freek de Jonge en Harrie Jekkers. De laatste paar vakanties ben ik niet meer naar kastelen of kerken ed. bezocht, daarvoor bezochten we (m’n ouders en ik) wel regelmatig kastelen. Oude kerken eigenlijk helemaal niet. Ik vind de architectuur van gebouwen opzich wel interessant, het maakt niet uit of het oude of nieuwe gebouwen zijn, het kan allemaal iets aparts hebben. Films kijk ik eigenlijk niet zo vaak, ik vind het wel leuk om goeie films te kijken maar meestal komt het er gewoon niet van. Ik heb wel een hobby waarvan ik vind dat het met kunst te maken heeft, namelijk graffiti. Hiermee bedoel ik dus niet alleen de welbekende “illegale” versie ervan, maar ook gewoon kleurrijke en mooie tekeningen op papier. Ik luister vaak echt goed naar muziek, dit is vooral Hiphop. Er is nog al een verwarring over wat nou hiphop is, veel mensen zeggen dat ze hiphop luisteren terwijl ze het dan over de “hiphop” die je op de radio hoort dat noem ik gewoon rap. De teksten van echte hiphop gaan vaak erg diep, met een heel serieus onderwerp. Zo een voorbeeld is een nummer waarin de vraag gesteld wordt hoe de mens nou eigenlijk is ontstaan en hoe het in de bijbel staat. Dus de teksten van muziek vind ik heel belangrijk. Ik heb m’n eigen mode. Ik trek me meestal niet veel aan van andere, ik trek aan wat ik mooi vind en ik doe wat ik zelf wil, ik doe niet bepaalde dingen omdat anderen dat ook doen. Ik let hierbij wel op kleur en materiaal, het hele geheel moet er gewoon goed en mooi uitzien. M’n smaak is die laatste tijd denk ik niet echt veranderd. Ik ben gewoon altijd bij mijn eigen ideeën gebleven, dus mijn smaak zal voorlopig ook wel niet veranderen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.