Jongens gezocht: hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Reiki

Beoordeling 8.3
Foto van een scholier
  • Keuzeopdracht door een scholier
  • 3e klas vmbo | 695 woorden
  • 29 oktober 2002
  • 17 keer beoordeeld
Cijfer 8.3
17 keer beoordeeld

1 Wat is Reiki? Reiki is oorspronkelijk een Japanse geneeswijze. ”Rei” betekent universeel en ”Ki” levenskracht. Het is een term voor energie. Bij Reiki is het de bedoeling in de energiebanen, de blokkades van het lichaam op te heffen. Zo kan negatieve energie het lichaam verlaten en positieve energie het lichaam binnenstromen. Dit kan op elk plekje in het lichaam gebeuren. 2 De geschiedenis van Reiki. Reiki is een duizenden jaren oud energiesysteem, waarvan de wortels in Tibet liggen. Oorspronkelijk was het geheime kennis de slechts voor bepaalde mensen toegankelijk was. Dit betekent dus dat niet iedereen je kan behandelen. Reiki werd eind negentiende eeuw herontdekt door dr. Mikao Usie uit Japan. Hij onderzocht velen jaren Christelijke, Boeddhistische en Sakriet geschriften en vond tenslotte symbolen die ons weer toegang gaven tot de eeuwenoude methode. Hij behandelde jarenlang mensen met allerlei kwalen en ontwikkelde de formule om deze simpele techniek door te geven. Aan het eind van zijn leven wijdde hij dr. Chujiro Hayashi in die zijn opvolger werd. Dr. Hayashi stichtte Reiki- klinieken die veel wonderbaarlijke resultaten boekten. Hij gaaf op zijn beurt het meesterschap door aan mevrouw Hawayo Taketa, die het naar het westen bracht. Zij is degene die het in Amerika introduceerde en zo kwam het via Canada uiteindelijk ook in Nederland terecht.
3 Wat doet Reiki? Een van de eerste dingen die Reiki voor ons doet, is het weer op gang brengen van ons zelfgenezend vermogen. Reiki reinigt, balanceert en zuivert. Simpelweg omdat het energieblokkades, die pijn en ongemakken veroorzaken, van nieuwe energie voorziet. De warme en liefdevolle Reiki-energie stroomt door de gever heen, precies in de hoeveelheid die opgenomen kan worden door de ontvanger. Reiki kan gecombineerd met iedere andere spirituele en therapeutische methode op alle niveaus aanvullen of versterken. De ontvanger geneest zich zelf met de aangeboden Reiki-energie. De gever is slechts de aangever. 4 Wat doet Reiki precies? - Het bevordert de natuurlijke zelfgenezing, vitaliseert lichaam en geest. - Herstelt de harmonie tussen lichaam en geest. - Werkt op alle niveaus: lichamelijk, emotioneel en dat van de ziel. - Brengt de energie huishouding in evenwicht. - Heft blokkades op en bevordert volledige ontspanning. - Reinigt van giften. - Past zich aan de natuurlijke behoeften van de ontvanger aan en is onschadelijk. - Werkt ook bij dieren en planten. Sommige mensen beweren dat het zelfs op machines kan maar dat is nooit bewezen. 5 Wie kunnen Reiki doen? Iedereen kan met deze energie omgaan. Het is een geboorterecht van iedereen. Je zult wel eerst een cursus moeten volgen. Er zijn drie graden bij Reiki. De eerste graad: Deze wordt in vier dagdelen gegeven. Ieder dagdeel bespreken we een facet van Reiki, wordt behandelings methodiek geoefend en wordt elke deelnemer afgestemd volgens de Reiki- traditie. Je leert Reiki geven zowel aan jezelf als aan anderen. Deze cursus werkt sterk ontgiftend zowel op lichamelijk als emotioneel. Het bevordert uw vermogen tot (zelf)vergeving. Bovendien wordt u merkbaar assertiever en verdraagzamer. De tweede graad: Deze volgt niet automatisch op de eerste graad. U groeit er naartoe. Door de afstemming van de tweede graad wordt de mogelijkheid om de universele energie toe te passen versterkt. Symbolen helpen u om energie op personen en situaties over te brengen, onafhankelijk van afstand en tijd. Ook leert u Reiki op mentaal niveau te gebruiken. De derde graad A en B De persoonlijke Master- graad (A). Opleiding tot Reiki- Master (B), deze laatstgenoemde opleiding is bedoeld om zelf Reiki cursussen te geven. Hoe hoger de graad hoe meer de cursus gaat kosten, zo kost graad 1 fl300,- gulden en de derde graad Reiki (A) fl 2.500,- De cursussen worden altijd door een Reiki- Master gegeven. 6 Eigen mening: We hebben het onderwerp Reiki gekozen omdat we niet wisten wat het was. We zijn toen gaan zoeken op internet en kwamen er toen al snel achter wat het was. We weten niet of Reiki echt werkt omdat we het zelf niet ervaren hebben. Op internet of in een boek stond ook geen verhaal van iemand die door Reiki is genezen. We geloven er wel een beetje in maar niet echt. We zullen er pas echt in geloven als we iemand ontmoeten waarbij Reiki werkt(e)

REACTIES

J.

J.

Goed gewerkt m`n jong

21 jaar geleden

D.

D.

Kheb je stuk gelezen over reiki. Ik vroeg me af of je nog steeds geintereseerd was in iemand die het uitvoerd en bij wie het werkt...

Dawn. :)

20 jaar geleden

C.

C.

mooi werkstuk

20 jaar geleden

M.

M.

het werkt hoor! Ik doe het vaak, is zeer relaxt bij alles, gewoon ontspannend enzo :)

Goed werkstuk!

20 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.