Google Deepmind

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
  • Keuzeopdracht door een scholier
  • 4e klas vwo | 223 woorden
  • 21 januari 2015
  • 3 keer beoordeeld
Cijfer 5.6
3 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ANW
Methode
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Op het moment wordt aan een computer gewerkt die zichzelf dingen kan aanleren, net als het menselijk brein.

Die computer wordt ontwikkeld door Google Deepmind. Google Deepmind is een Engels bedrijf dat zich specialiseert in kunstmatige intelligentie. Het is een jong bedrijf. Het is nog maar drie jaar oud. Deepmind is in januari dit jaar overgenomen door Google. Samen met Google werkt Deepmind aan een computer die zichzelf kan leren om een videospel te spelen.

De computer laadt dan een videospel, en zonder enige hulp probeert deze uit te vogelen wat hij moet doen en hoe. Men begon eerst met simpele tweedimensionale Atari- en Nintendospellen, en nu is het bijna zo ver dat de computer kan leren om een puzzel- of driedimensionaal spel te voltooien. Uiteindelijk wordt vermoed dat de computer in enkele seconden een spel kan voltooien dat de slimste persoon op aarde nooit zou lukken.

Dit is mogelijk door het gebruiken van kunstmatige neuronen. Deze neuronen leggen verbinding met elkaar, waardoor de computer leert. De computer begint dus met kleine stukjes informatie, de neuronen, en moet zelf kijken welke neuronen bij elkaar horen om zo 'slimmer' te worden.

De computer is nog lang niet klaar, en het zal zeer waarschijnlijk nog jaren duren voordat kunstmatige intelligentie van deze soort in het dagelijks leven gebruikt kan worden.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.