1.4A; Dure Ruimtevaart

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
  • Keuzeopdracht door een scholier
  • 5e klas havo | 633 woorden
  • 25 maart 2004
  • 69 keer beoordeeld
Cijfer 5.6
69 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ANW
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

1.4A
Dure Ruimtevaart
Algemene Natuurwetenschappen
Voordelen en nadelen van de ruimtevaart

(A) Voordelen: 1. Zo kan de communicatie beter en sneller gaan. 2. Je kunt nu onderzoek doen naar eventueel leven op andere planeten. 3. Veel prestige voor een land. 4. Onderzoeken naar vreemde stoffen.

(B) Nadelen: 1. Satellieten hebben we al waarom zouden we zo nodig een mens op mars moeten zetten. Daar schiet je toch niks mee op! 2. Bemande ruimtevaart is gevaarlijk. 3. Behalve bij satellieten, wordt er geen winst gemaakt. 4. Het geld zou beter besteed kunnen worden aan andere doelen zoals de bestrijding van armoede en misdaad.

Wij vonden dat de satellieten moeten blijven bestaan maar dat de rijsjes naar mars en naar de maan overbodig waren. De belangrijkste argumenten vonden we B4 en A1. Het overleg ging heel soepel omdat we beiden van mening waren dat satellieten wel nodig waren maar b.v. Reisjes naar de maan niet.

Dure Ruimtevaart Is de ruimtevaart belangrijk genoeg om er zoveel miljarden aan te besteden?

Argumenten tegen: 1. Het geld kan ook voor de verbetering van de economie gebruikt worden. 2. En het kan voor de armoedebestrijding gebruikt worden. 3. Het maakt naar verloop van tijd erg veel rotzooi in de ruimte. 4. Als het fout gaat kost dit miljoenen, en het levert niks op.

Argumenten voor: 1. Vooruitgang, we komen steeds verder door de besteding van geld aan de ruimtevaart. 2. Door bepaalde soorten satellieten wordt veel geld verdient, bijvoorbeeld door tv-satellieten. 3. Het zorgt voor werkgelegenheid, veel mensen krijgen een baan door de ruimtevaart, er zijn erg veel banen beschikbaar in de ruimtevaart. 4. We krijgen veel kennis over het heelal en ons bestaan, en andere sterren en planeten.

Wij zijn na discussie van mening dat het goed is om geld in de ruimtevaart te steken, omdat het erg belangrijk is voor de vooruitgang. Het is ook economisch erg belangrijk, kijk maar naar de vele satellieten. Punt 1,2 en 4 voor de ruimtevaart zijn het belangrijkst geweest in deze besluitvorming.

Dure Ruimtevaart

Veel mensen vinden ruimtevaart maar geldverspilling, maar is dat eigenlijk wel zo? Ten eerste zorgt ruimtevaart voor werkgelegenheid. Er zijn veel mensen nodig om alles goed te laten verlopen, er moet onderzoek worden gedaan, er moet worden getest. Al dat zorgt voor behoorlijk wat banen. De ontwikkelingen voor de ruimtevaart zijn ook gunstig voor niet-ruimtevaart. Er wordt ook in de ruimte veel onderzoek gedaan naar medicijnen, hoe stoffen zich gedragen in gewichtsloosheid. Zodat er nieuwe producten kunnen worden ontwikkeld, waar dat niet op aarde mogelijk was. Door de satellieten die de ruimte in worden gestuurd hebben we nu t.v., mobiele telefoons enz. Zulke normale dingen hadden we nooit gehad zonder ruimtevaart. Je kan ook onderzoek doen naar vreemde stoffen van misschien in de toekomst ontdekte planeten en waar je dan weer op Aarde profijt van hebt. Er zitten natuurlijk ook nadelen aan ruimtevaart. Er wordt zo veel geld erin gestoken, geld dat beter aan 3e wereld landen kan worden gegeven, of aan andere doelen waar ook hard geld nodig is. Ten tweede, als er wat fout gaat, als b.v. de raket ontploft, zijn al die miljoenen voor niks geweest. Er wordt ook geen winst gemaakt, behalve bij commerciële satellieten. Waarvoor zou je het dan doen. Doordat er geen winst wordt gemaakt moet de regering of de andere sponsoren veel geld in worden gestoken. Na verloop van tijd wordt de aarde omgeven van “ruimteafval”, de kans dat een satelliet of ruimtestation wordt geraakt wordt constant groter, dus waarom zou je nog wat lanceren als je toch weet dat het na verloop van tijd steeds sneller stuk gaat? Bij mij wegen de voordelen toch zwaarder op tegen de nadelen. Er wordt wel vel geld ingestoken, maar dat vinden we ook weer terug in het dagelijks leven, door de ruimtevaart hebben we nu heel veel dingen die we zonder de ruimtevaart nooit hadden gehad.

REACTIES

T.

T.

er zijn nog veeeeel meer argumenten. ik vind de belangrijkste:
'als de aarde volgebouwd is, dan kunnen we ons vestigen op de maan en mars, zodat de aarde niet vol raken van de mensen'

en idd, ruimtevaart is goed. ook al word er zo veel geld ingestoken.

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.