WAAR WORDEN EDELSTENEN GEVONDEN?
Er zijn vele soorten edelstenen, maar niet alle edelstenen komen van dezelfde vindplaats. Het ligt er aan wat voor edelstenen je hebt. De echte edelsteen- landen zijn India, Sri Lanka, Birma, Zuid-Afrika, Brazilië en Australië. Robijn bijvoorbeeld, word het meest in Birma gevonden & Saffieren komen weer het meeste in India & Sri Lanka voor. In Zuid-Afrika wordt diamant gevonden & in Brazilië worden weer smaragden gevonden. Maar je hoeft niet altijd ever ver weg te gaan zoeken naar edelstenen. Ook in België, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk & Zweden kan je hele mooie edelstenen vinden. In de Alpen bijvoorbeeld. Daar zitten prachtige kwartsen in de bergen.
Wel zitten alle edelstenen met de groei vast aan rotsen of andere gesteente. Je moet een goede geoloog of edelsteen- zoeker zijn om ze te vinden. Ook in holtes van gesteenten zit soms edelsteen. Alleen als er genoeg tijd is (miljoenen jaren) en de temperatuur precies goed (flink heet), ontstaan daarin kristallen van edelsteen- kwaliteit. In Brazilië is ooit een reusachtige holte vol amethisten gevonden. Grootte: 10 bij 5 meter!!! Kon je dat maar eens met eigen ogen zien.

Stukken steen die door allerlei natuurgeweld van rotsen loskomen, leggen een lange weg af. Ze worden kleiner en kleiner, en eindigen hun reis vaak in of bij een rivier. Ze zijn te zwaar om door de stroom te worden meegevoerd. Edelsteen- zoekers weten dat. In Sri Lanka bijvoorbeeld, scheppen ze met platte, gevlochten manden grind uit het water. In de hoop dat er waardevolle stenen tussen zitten. En reken maar dat dat 't geval is.
Soms kun je in velden en akkers edelstenen vinden. Je kunt het best op zoek gaan na een flinke regenbui. De stenen zijn dan schoongespoeld en vallen eerder op.
Er zijn dus vele soorten edelstenen. En elke edelsteen heeft een eigen vindplaats. Dit zijn er een paar:
• Amethist, word gevonden in: Brazilië, Oeral, Uruguay, Mexico, Roemenië, Slowakijë & Madagascar.
• Agaat, word gevonden in: Brazilië, Uruguay, India, China, Oeral, Siberie, IJsland, Roemenië, Madagascar, Mexico, Bulgarije, Duitsland.
• Amazoniet, word gevonden in: Virginia, Rutherford en Amelie in USA, Canada, Brazilië, Oeral
• Andes opaal roze, word gevonden in: het Andes gebergte
• Apachetraan, word gevonden in: zuidwesten van Amerika
• Citrien, word gevonden in: Brazilië, Oeral, Madagascar, Rusland, Schotland, Spanje
• Smaragd, word gevonden in: Colombia, Brazilië, Afrika, Rusland en India.

• Jade, word gevonden in: China en Birma
• Robijn, word gevonden in: Thailand, Vietnam, Sri Lanka en Cambodja.
• Saffier, word gevonden in: Sri Lanka, Thailand, Cambodja en Australië.
Op plekken waar veel kostbare edelstenen in de aarde zitten, graven mensen ondergrondse mijnen. Nog elk jaar komen er nieuwe bij. Andere sluiten omdat ze zijn uitgeput (dat betekend dat alle edelsteen er op is). De allergrootste mijn was er in Zuid-Afrika. De Kimberley diamantmijn.
In 42 jaar werd daar drie ton diamant gewonnen. Dat klinkt als een mooi sprookje. Maar werken in een mijn is geen pretje. Het werk is zwaar, gevaarlijk en wordt slecht betaald. Terwijl met de edelstenen- handel ontzettend veel geld wordt verdiend. Eigenlijk is het dus heel oneerlijk.
WAAR KUN JE EDELSTENEN ALLEMAAL VOOR GEBRUIKEN?
Er is een groot verschil tussen de ene en de andere edelsteen, en wat je er dan mee dan doen. Misschien is het grootste verschil wel de chemische samenstellingen. Elke edelsteen heeft zijn eigen medische samenstelling. Die medische samenstellingen is bepalend voor wat je met de edelsteen kunt doen. Je hebt 12 verschillende samenstellingen. Je hebt kiezelzuur, magnesium, aluminium, mangaan, ijzer, koper, kalk, fluor, chroom, nikkel, borium en kali.
Kiezelzuur
Alle kwartsen, ja bijna alle edelstenen bestaan uit kiezelzuur. Deze bij Sagittarius behorende stof heeft de eigenschap het licht aan te trekken en het kwaad uit te drijven, wat edelstenen in ‘t algemeen al gunstig maakt voor de mens die ze draagt. Kiezelzuur geeft zelfvertrouwen, verstevigt de rug, voert water, pus en alle overtollige en ongewenste stoffen en voorwerpen af en beschermt de zenuwen. Bergkristal bestaart gehéél uit kiezelzuur en komt dus het eerst in aanmerking voor deze toepassingen.
Magnesium
Vele stenen bevatten magnesium, een stof die hart en lever sterkt, die ziel en lichaam ontkrampt en ontspant, pijn stolt en de zenuwen weldoet. Het behoort bij leeuw. Stenen rijk aan magnesium kan men op de plaats van kramp of pijn leggen. Bijvoorbeeld olivijn, serpentijn, pyroop, almandin en spinel.
Aluminium
Hoewel de deeltjes aluminium die men binnenkrijgt door voedsel dat in aluminium pannen gekookt is, als vergif moeten worden aangemerkt en vermeden, kan het aluminium in edelstenen even weldoend zijn als het homoeopathisch gegeven al. Oxyde Alumina. Het behoort bij Neptunus en Piscel en versterkt hen, die mager, mat en moet, duizelig worden bij lopen en bukken en soms verlamming hebben, degeneratieve processen en bukken en soms verlamming hebben, degeneratieve processen en psychosen; Hun voedsel verteert niet (dyspepsie), droge koude bekomt hen slecht. Aluminium treft men aan de stenen: robijn, saffier, topaas, serpentijn, pyroop, almandin, toermalijn, torkoois, epidoot en maansteen.
Mangaan
Deze stof, verwant aan het ijzer, is goed voor bloedarme mensen die neigen tot verlammingen en overdreven reflexen (parkinson, multiiplesklorese). Ook voor hem die veel spreken of zingen en steeds de keel moeten schrapen wegens slijm. Mangaan bevordert het scheppend denken.
Rhodochrosiet bestaat geheel uit mangaan. Ook vindt men het in rozenkwarts,
amathist en almandin.
IJzer
De ijzerhoudende stenen zijn goed om gedragen te worden door bloedarme mensen en bij koorts, congestie, ontsteking en bloeding. Een halsketting van bloedkoraal is een oud middel. Verder komen in aanmerking de stenen hematiet (bloedsteen), magnetiet, markasiet, limoniet, pyriet, sideriet, andradiet, pyrrhotien, chloriet en olivijn. Het ijzer behoort bij Mars en het teken ram.
Koper
Dit sterkt de zenuwen en is hoed bij alle soorten krampen (ook astma, epilepsie, hartkramp, darmkramp, multiple, sklerose). Het koper behoort bij Venus en het teken weegschaal.
Men treft het aan in de stenen: turkoois, malachiet, azuriet, pyriet, taberniet en chrysokol.
Kalk
Kalk verstevigt de botten en geeft weerstand tegen emoties. Men vindt het in allerlei gesteenten (vloeispaat, apatiet, epidoot, uwarowiet, andradiet) en kan het ‘t best toepassen in de vorm van halsketting van parels. Kalk behoort bij Saturnus en het teken steenbok.
Fluor vindt men o.m. in topaas en apatiet,
Chroom in de smaragd, en in uwarowiet,
Nikkel in chrysopraad en serpentijn,
Borium in de toermalijn,
SIERADEN
Je kunt ook een heleboel andere dingen met edelstenen doen. Bijvoorbeeld sieraden maken. Je kunt er ringen, halskettingen, oorbellen en armbanden van maken. Dat kan op een heleboel manieren. Zo kun je heel veel smaragden ge- bruiken maar ook maar één diamantje in je ring.
De waarde van je sieraad wordt met karaat aan gegeven. Dat wordt het meeste bij goud en witgoud gebruikt maar ook wel bij edelstenen. Sinds 1907 wordt de waarde van edelstenen in metrische karaat aangegeven. De kwaliteit wordt door het gewicht aangegeven. Het gewicht van diamant onder 1 karaat wordt aangegeven in 'puntjes': 1 karaat = 100 puntjes en 1 puntje = 2 milligram.
BEHANDELINGEN/ CHAKRA’S
Als je in een depressie zit of gestrest bent kun je je laten behandelen met edelstenen. Dan leggen ze edelstenen op je chakra’s. In totaal heb je 7 chakra’s.
1° chakra wortelchakra basischakra stuitchakra
basis van kracht
lichaamsdeel: anus en rectum
klier: bijnieren
kleur: rood en zwart
functie: verbinding met de fysieke wereld, overleving, zekerheid, stabiliteit, maakt je energiek.
Bij disharmonische werking:
- overgewicht, constipatie, aanbeien, ischias, anorexia, problemen met knieën, beenderen
- angst, woede, geweld, onzekerheid, geen doorzettingskracht, niet kunnen loslaten, geen vaste grond onder de voeten hebben, zich afschermen, zich afstandelijk opstellen, enkel de bevrediging van eigen behoeften nastreven.
Edelstenen : zwarte toermalijn, obsidiaan, onyx, rookkwarts, robijn, rode jaspis, granaat, hematiet, agaat
2° chakra heiligbeenchakra
zetel van emoties
lichaamsdeel: nierbekken
klier: eierstokken, prostaat, testikels
kleur: oranje
functie: Centrum van ongefilterde emoties, seksuele energie, verlangen, openstaan tegenover anderen
bij disharmonische werking:
- geslachtsorganen, nieren, blaas, bekkenstreek
- isolement, instabiliteit, gevoelloosheid, seksuele gevoelens onderdrukken of te sterk aanwezig
Edelstenen : Carneool, zonnesteen, vuuropaal, chalcedoon, maansteen
3° chakra zonnevlechtchakra solar plexus
krachtcentrum
lichaamsdeel: buikholte, navel en verteringsorganen
klier: Milt
kleur: Geel
functie: levenskracht, wilskracht, doelgerichtheid, macht, energie, jezelf en anderen accepteren
bij disharmonische werking:
- maagzweren, overgewicht rond taille, spijsvertering, lever, milt, galblaas
- schuchterheid, vermoeid, domineren, alles naar de hand zetten, controleren, innerlijke onrust, ontevredenheid, drang tot activiteit, streven naar waardering, gevoelens verbergen of onderdrukken, plotse uitbarsting van emoties.
Edelstenen : citrien, barnsteen, topaas, amber, tijgeroog
4° chakra hartchakra
centrum van mededogen, harmonie en liefde
lichaamsdeel: borstholte, hart, borstkas en longen
klier: thymus
kleur: groen
functie: vereniging door liefde, zelfaanvaarding, onvoorwaardelijke liefde, begrip, levensvreugde
bij disharmonische werking:
- oppervlakkig ademhalen, hartklachten, bloedsomloopproblemen
- afhankelijk van liefde voor anderen, eenzaam, lage eigendunk, melancholie, kwetsbaar, koel en afstandelijk, onevenwichtig.
Edelstenen : roze kwarts, smaragd, groene toermalijn, aventurijn, olivijn, malachiet, chrysopraas, groene fluoriet, jade
5° chakra keelchakra
centrum voor communicatie en creatieve expressie
lichaamsdeel: keel en nek
klier: schildklier
kleur: lichtblauw
functie: expressievermogen, inspiratie, zelfexpressie, creativiteit
bij disharmonische werking:
- zere keel, gespannen nek en schouders, spraakstoornissen
- onvermogen tot zelfexpressie, gevoelens niet kunnen uiten, enkel over onbelangrijke dingen kunnen praten, brok in de keel krijgen, onzeker tegenover anderen, bang voor hun oordeel, niet weten wat je zelf wil
Edelstenen : turkoois, aquamarijn, amazoniet, chrysokol, saffier, blauwe fluorie
6° chakra voorhoofdschakra derde oog
inzichtcentrum
lichaamsdeel: derde oog
klier: hypofyse
kleur: donkerblauw
functie: bewust waarnemen, onderscheidingsvermogen, intuïtie, visuele waarneming
bij disharmonische werking:
- hoofdpijn, bijholteontsteking, neus en gezichtsstoornissen, geheugenstoornissen
- koppigheid, nachtmerries, hallucinaties, door denken anderen beïnvloeden, onhelder en verwarrend denken
Edelstenen : lapis lazuli, sodaliet, blauwe saffier
7° chakra kruinchakra
zetel van volmaaktheid, spiegel van het goddelijke
lichaamsdeel: Kruin
klier: pijnappelklier
kleur: violet, paars, wit en goud
functie: verruimd bewustzijn, opnemen van kosmische energie
bij disharmonische werking:
- vervreemding, apathie, zweverigheid, doelloosheid
Edelstenen : amethist, bergkristal, diamant, paarse fluoriet
EDELSTENEN ALS ENERGIE PUNT.
Edelstenen kunnen je energie geven. Dat kan op veel manieren. Je kunt een knuffelsteen bij je dragen, een edelsteen aan een ketting of koord aan je hals hangen maar ook kun je je laten behandelen met edelstenen. Dat kun je bij iemand die daar van alles van af weet laten doen. Je moet dan op een bed gaan liggen en je ontspannen. Dan worden er allemaal edelstenen om je heen gelegd, maar ook op je benen en natuurlijk op je chakra’s. (De edelsteen die op je benen word gelegd is de toermalijn zwart.) Ook wordt er een grote amethist boven je hoofd gelegd. Meestal op een kurk. Daarna gaat die man of vrouw die de behandeling geeft met zijn/ haar hand over je lichaam. Zij/ hij begint bij je voeten en doet eerst de hele linker helft, daarna de rechter helft. Wat er dan door je heen gaat voor gevoel is bij iedereen verschillend, maar het is heel vreemd. Bij de één is het het gevoel dat je vliegt en bij de ander alsof je helemaal trilt. Het is eigenlijk onbeschrijfelijk, want iedereen voelt iets anders en het is heel vreemd zoals ik al eerder typte. Maar als de edelsteen dan op je chakra’s ligt en de hand van de gene die de behandeling geeft is twee keer over je lichaam geweest, word de edelsteen verwisseld door bergkristal. Dat is een ander soort edelsteen. Dan gaat hij/ zij nog een keer met zijn/ haar hand over je chakra’s. Als dat gebeurt is gaan alle edelstenen van en langs je lichaam weg en word alle negatieve energie van je mee met de handen van die gene die de behandeling geeft. Dat gebeurt door dat ze/ hij eerst zijn/ haar handen op je
Knieën en gaat langzaam naar je voeten toe. Dan houd ze/ hij je voeten even vast en doet dat dan nog een keertje. Als alles dan voorbij is moet je heel langzaam opstaan anders word je duizelig. Als je dan weer staat kijkt hij/ zij of je stevig staat, als dat is maakt ze/ hij een onzichtbare ’’kooi’’ om je heen, zodat al je energie bij je blijft.
Maar je kunt je niet alleen laten behandelen bij die gene. Je kunt er ook je edelsteen voor je ketting of koordje kopen. Je kunt niet zomaar een edelsteen die je mooi vind kopen, zonder te weten wat de betekenis er van is. Bij iedereen hoort zijn eigen edelsteen met een eigen betekenis. Om er achter te komen welke edelsteen bij je hoort, kun je dat laten ’’uitpendelen’’. Dat gebeurt met een pendel, je moet er ook een bak edelsteentjes voor hebben. Eerst moet je met die pendel langs de breedste kant gaan. Bij de rij waar de pendel het stilste hangt, in die rij ligt de edelsteen die bij jou hoort. Dan moet je met je pendel over de rij waar je pendel het stilste hing. Waar de pendel dan het stilste boven hangt, dat is de edelsteen die bij jou hoort. Voor de zekerheid wordt dat ook nog getest of het wel echt de edelsteen is die bij jou hoort. Dat moet je doen door je rechterhand op je buik te leggen en je linkerarm horizontaal te houden. De gene die je je behandeling heeft gegeven moet zijn/ haar handen op je pols en schouder leggen en je arm naar beneden duwen. Jij moet dan zelf terug duwen. Daarna moet je dat nog een keer doen alleen nu met je edelsteen in je hand. Als het goed is is het niet zo moeilijk om terug te duwen. Als dat is hoort die edelsteen bij jou!!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.