Filmverslag ‘Terug naar de kust’

De vragen:
1. De titel van deze film is ‘Terug naar de kust’, waarschijnlijk heet deze film zo omdat Maria Vos terug gaat naar haar ouderlijk huis waar haar zus woont. De riante villa staat in Bergen aan zee dus aan de kust.
2. De regisseuse van ‘Terug naar de kust’ is Will Koopman, deze mevrouw heeft onder andere ook de tv serie ‘Gooische Vrouwen’ geregisseerd .
3. De film is gemaakt in het jaar 2009.


4. De film is een verfilming van de bestseller ‘Terug naar de kust’, het boek is geschreven door Saskia Noort.
5. De belangrijkste personen zijn Maria Vos en haar zus Ans Vos.
6. Maria Vos is een vrouw van eind dertig, ze heeft twee kinderen Merel en Wolf. Samen met hen woont ze in een huis in Amsterdam. Maria is een zelfstandige, lieve vrouw die veel heeft meegemaakt in haar jeugd.
Ans Vos is een vrouw begin veertig ze woont in Bergen in een villa vlakbij het strand. Ook Ans heeft net als haar zus Maria veel meegemaakt in haar jeugd, hun moeder Petra heeft een ernstige depressie gekregen na de geboorte van Maria. Ans heeft dit nooit en plekje kunnen geven en neemt het Maria kwalijk. Later in de film blijkt Ans psychiatrische patiënte te zijn.
7. Maria Vos: Maria wordt gestalkt en ontvangt regelmatig bedreigingen waaronder een dode rat of een brief met afschuwelijke plaatjes. Op een gegeven moment is ze het helemaal zat en op aanraden van de politie ‘verdwijnt’ ze een tijdje. Maria gaat samen met haar kinderen logeren bij haar zus in Bergen. Hier wordt ze nog steeds bedreigt op allerlei manieren, zo wordt haar huis in de brand gestoken. Ans en haar collega Victor, die psychiater is, twijfelen aan de echtheid van de bedreigingen en ze verdenken Maria ervan deze zelf uit te voeren.
Ans Vos: Maria wordt in de film gestalkt door haar zus Ans, blijkt aan het einde van de film.


Ans is boos op Maria vanwege de depressie die hun moeder heeft gekregen nadat Maria was geboren. Ans neemt dit Maria kwalijk en de woede verergert als Maria een abortus pleegt terwijl zij dolgraag kinderen wil krijgen. De week voordat Maria abortus pleegde heeft Ans een curettage ondergaan na een miskraam. Uiteindelijk blijkt Ans net als haar moeder psychiatrische patiënte te zijn.
8. De film speelt zich in de huidige tijd af.
9. Dat is te zien aan de inrichting van de huizen, de kleding die er gedragen wordt, de kapsels en het gebruik van elektronica zoals mobieltjes, televisie enzovoort.
10. Het verhaal speelt zich af in Nederland. De exacte plaatsen zijn Bergen en Amsterdam, beide liggen in Noord-Holland.
11. Ja, de omgeving is erg belangrijk voor de film. Omdat de titel gaat. Het geeft de film iets spookachtigs wanneer er in de duinen wordt gefilmd.
12. Ik vind de film erg goed, dit soort situaties komen in het echt bijna nooit voor denk ik, maar het kan wel, de film is dus realistisch. De spanning wordt goed opgebouwd, de film is tot aan het eind toe boeiend.
13. Deze film is een thriller, dat is te zien aan de gebeurtenissen die er plaats vinden en spanning die het met zich meedraagt.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

A.

A.

hoe heet de onbekende jongen die de hoofdrolspeelster aan het begin van de film in een koffiebar aanspreekt?

7 jaar geleden

A.

A.

anoniempje de onbekende jongen heet Maarten die Maria in de koffiebar aanspreekt.


7 jaar geleden

K.

K.

Wat voor enge plaatjes dan?

7 jaar geleden