Doe mee met Markteffect's studiekeuze-onderzoek
Maakt niet uit of je je studie al gekozen hebt. Win één van de 200 (!) cadeaubonnen van €25

Meedoen

Prison Break (2005)

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 771 woorden
  • 29 juli 2008
  • 84 keer beoordeeld
Cijfer 6.9
84 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Check check, dubbelcheck!

Heb jij tweestapsverificatie al ingesteld op je accounts? Tweestapsverificatie is jouw tweede slot op de deur 🔐. Met tweestapsverificatie heb je 99,9 procent minder kans dat je account gehackt wordt. Check hoe jij je accounts beter kunt beveiligen!

Meer informatie
Kennisopdrachten:
1. de serie heet prison break, de regisseur van de serie heet Paul Scheuring hij heeft het ook zelf geschreven. Deze televisieserie van de zender FOX (in Nederland uitgezonden op de zender RTL 5, in België op KanaalTwee)

2. Lincoln Burrows: zit (onterecht) gevangen voor de moord op de broer van de vice- president van de Verenigde Staten van Amerika en zal binnen enkele maanden
worden geëxecuteerd.

Michael Scofield: Zijn broer, Michael Scofield, ziet maar één mogelijkheid om hem uit de gevangenis te doen ontsnappen: hij pleegt een gewapende overval en moet van de rechter vijf jaar achter tralies in dezelfde gevangenis als zijn broer, de Fox River State Penitentiary. Daar gaat hij Lincoln helpen ontsnappen. Michael was bouwkundig ingenieur bij Maxwell & Schaum, het bedrijf dat de gevangenis renoveerde. Daardoor heeft hij de blauwdrukken van de gevangenis. Hij heeft die blauwdrukken, samen met andere informatie, op zijn lichaam laten tatoeëren, in code, zodat alleen hij de betekenis van de tattoos kent en niemand alarm zal slaan. Binnen de gevangenis blijkt dat Michael een groots plan heeft opgezet om zijn broer te bevrijden en zijn onschuld te bewijzen.

3. Genre actie drama, thriller. In het verhaal er het altijd spanning door de spanning ontstaan er problemen dat geeft veel drama in het verhaal.

4. Het verhaal speeld zich af in de gevangenis genaamd The Fox River. Als zij uit de gevangenis ontsnappen gaan zij verspreid over heel Amerika en zowel in woestijn als in grote steden en dorpen

5. het speelt zich in de moderne tijd van nu af.dat is te zien aan de auto’s die in het verhaal komen er worden ook met tijden gepraat. Op welke datum hij wordt geëxecuteerd.dan word er gezegd dat het 2006 is.

6. het perspectief word door de mening van Michael Scofield verteld die tegen de politie ingaat en in het verhaal word duidelijk dat de politie fout zit met de hoofdverdachte die blijken onschuldig te zijn dat weet Michael ook maar de regering niet.

7. aflevering2.2: korte samenvatting Agent Mahone probeert de gevangenen te lokken door Lincolns zoon L.J. als lokaas te gebruiken. Hierdoor plannen Michael en Lincoln nog een uitbraak, ditmaal voor L.J. Abruzzi, C-Note en Sucre zijn op zichzelf aangewezen en gaan hun eigen weg. Tweener kan met iemand meeliften. Bellick en Pope moeten voor de rechtbank komen om hun rol bij de uitbraak van de gevangenen te verhalen.

8. spannend: elke keer als zie ik een aflevering is er elk moment spanning. De spanning is niet vaak het zelfde zo hou het evenwicht en word het niet saai. Knap: het is knap dat ze het verhaal met zo veel kijk cijfers op televisie kunnen laten vertonen. Dat de spanning toch elke keer goed blijft om naar te kijken. Aanrader:de serie is zeker een aanrader voor de mensen die dit nog nooit hebben gezien het verhaal is nu bij aflevering 3 op tv maar het word zeker nog een keer herhaald.

Belevingsopdrachten:

Opdracht 14:
Prison Break piekt naar 590.000 kijkers!
Gisteren kon de kijker op KANAALTWEE terecht voor de spannende ontknoping van het eerste seizoen van het populaire ‘Prison Break’. Een half miljoen Vlamingen, 498.603 kijkers om precies te zijn (4+ & gasten), volgden de ontsnapping van Michael Scofield, Lincoln Burrows en enkele medegevangenen op de voet. Tijdens het piekmoment zaten maar liefst 590.000 kijkers voor de buis. In de specifieke KANAALTWEE-doelgroep, de VVA 18-44, haalde deze slotaflevering een marktaandeel van 22,7 procent.
Wel grappig maar een beetje weinig kijkers in verhouding met Nederland zijn er minder kijkers

Michael Scofield (Wentworth Miller) is een wanhopige man in een uitzichtloze situatie – zijn broer, Lincoln Burrows (Dominic Purcell), is veroordeeld voor een sensationele moord en zit op death row in de Fox River State gevangenis. Ondanks de bewijzen tegen Lincoln, is Michael er van overtuigd dat zijn broer onschuldig is. Omdat Michael geen andere opties ziet en de executie van Lincoln steeds dichter bij komt, pleegt Michael een bankoverval om vastgezet te worden bij zijn broer. Eenmaal in de gevangenis, komen we erachter dat Michael – een bouwkundig ingenieur met de plattegronden van de gevangenis – een uitgebreid plan heeft bedacht om Lincoln te bevrijden en te bewijzen dat de moord vooropgezet spel is.
Deze recensie verteld het verhaal en je weet direct waar het over gaat.

Opdracht 9:

Michael Scofield:
Welke eigenschappen wel.                                 Welke eigenschappen niet
Het organiseren van een plan.                           Zich mee laten slepen door iemand anders
De ideeën in werking zetten                               Moeilijk beslissingen maken
Het snelle afmaken van mensen met woorden   Alles verplaatsen naar een andere keer
Het doordachte luisteren naar iemand                Het slome werk wat hij aflevert
Het uitwerken van een plan.
Snel een plan B uitwerken.
En soms ook wel een plan C.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.