Examenkandidaten gezocht!
We zoeken nog een aantal examenkandidaten die (voor moneys) hun frustraties, verdriet, of blijdschap willen uiten na afloop van de examens. Solliciteer voor 3 maart als eindexamenvlogger!

Meedoen

De kleine blonde dood (1993)

Beoordeling 5
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 409 woorden
  • 11 maart 2009
  • 4 keer beoordeeld
Cijfer 5
4 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Dit zijn de 5 irritantste type leraren

Die ene docent die altijd met een koffieadem over je heen hangt tijdens de uitleg van een lastige wiskundeformule of de veel te jolige gymnast: sommige leraren lijken meer op karakters uit een sitcom dan op echte docenten. En de irritantste? Dat zijn deze 5 types 👇

Bekijk ze hier
Samenvatting film:
Ze gaan op schoolreisje bij de Duitse grens,Valentijn vangt een vlinder Landgraafje.Vati de vader van valentijn heeft een geheimzinnig koffertje.De vader van Valentijn wordt opgesloten in een inrichting vanwege zijn oorlogstrauma.
10 jaar later: Valentijn gaat liften hij rijd mee met een vrouw.Later komt hij erachter dat die vrouw Mieke is zijn oude lerares.Hij loopt haar achterna om commentaar te geven op haar rijgedrag, en ze lopen na de telefooncel Ze doen ''het'' in de telefooncel.
Valentijn is dichter en heeft een bundel geschreven hij heeft het genoemd na de vlinder Landgraafje.Mieke gaat langs bij Valentijn en verteld hem dat ze zwanger van hem is.

Daarna krijgt Valentijn een bekroning voor zijn dichtbundel.
6 jaar later:Mickey het kind van Valentijn en Mieke is 6 jaar, Valentijn vind mickey steeds aardiger.
Na een tijdje zorgt Valentijn ervoor dat hij de voogdij krijgt over Micky.Omdat Mieke aan de drank is en Mickey slaat.
Valentijn krijgt een rouwbrief,zijn vader is dood ook krijgt hij een pakketje met de post valentijn gooit het weg daarna maakt mickey het open,het is het geheimzinigen koffertje van de vader van Valentijn. In dat koffertje zit een foto van een vrouw. Hij ziet zijn vader in zijn gedachten,hij zegt dat hij zijn eigen stad heeft gebombardeert zijn eerste vrouw en kind zijn daarbij om het leven te komenbij de bombardementen op Danzig Ze hebben een gelukkig leventje samen, totdat Valentijn voor zijn werk als dichter naar Parijs gaat en Micky achterlaat bij Deedee.Als Valentijn terug komt uit parijs hij komt erachter dat Mickey bij Mieke van de trap is gevallen,hij denkt dan Mieke hem heeft geduwt.Daardoor ligt Mickey nu in het ziekenhuis.Mickey had een gezwel in zijn hoofd,hij had een secundair trauma,daardoor ligt hij nu in coma.Mieke heeft Mickey niet van de trap geduwt.Valentijn denkt dat Mickey iets gat zeggen omdat hij zijn walkman opzet.Er is geen hoop meer dat Mickey uit zijn coma ontwaakt daarom wil Valentijn hem zelf afmaken omdat hij hem ook zelf gemaakt heeft.Valentijn doet net of hij Mickey wilt knuffelen maar trek boven Mickey,s hoofd de stekker van de apparatuur er uit Mickey is dan overleden.Als Valentijn van het ziekenhuis thuis komt gooit hij alles weg wat van Mickey was.Op de begrafenis moet de muziek heel hard.Na de dienst gaat Mieke achterop de fiets bij Valentijn na huis.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De kleine blonde dood (1993)"