De kleine blonde dood (1993)

Beoordeling 5
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 845 woorden
  • 19 april 2004
  • 41 keer beoordeeld
Cijfer 5
41 keer beoordeeld

Algemeen: titel:De kleine blonde dood
Schrijver: Boudewijn Büch
Hoofdrolspeler:Antonie Kamerling
Met:Olivier Tuinier, Loes Wouterson, Gees Linnebank, Ellen ten Damme, Liz Snoyink verschil: Boek: De zoon van vader Rainer heet Boudewijn Buch. Boudewijn komt in ziekenhuis te liggen omdat hij last heeft van zijn maag. Boudewijns oude lerares Mieke werd later zijn vrouw. Ht boek heeft twee verhaallijnen over Boudewijn en zijn vader Rainer en Boudewijnen zijn zoon Micky. Mieke haalt Micky op op Micky's verjaardag. Zuster trekt de stekker uit van Micky ,omdat hij kunstmatig leeft en word alleen door de hulp van doktoren in leven gehouden. Micky overlijd op vijf jarige leeftijd aan een hersenletsel Film: De zoon van vader Rainer heet Valentijn Boecke. De film heeft één verhaallijn over Valentijn en zijn zoon Boecke. Micky viert zijn zevende verjaardag. Valentijn trekt de stekker van zijn zoon Micky eruit ,omdat hij kunstmatig in leven word gehouden door hulp van doktoren. Valentijn is dichter.
Reden verschillen van boek en film: 1:Ik denk dat de schrijver de naam heeft veranderd ,omdat hij het misschien niet zo een levens verhaal wou laten lijken en daarom de naam heeft veranderd.2:Ik denk dat de schrijver de eerste verhaallijn heeft weggelaten,omdat hij misschien dacht dat mensen het niet zo interessant zouden vinden voor een film of ,omdat de film dan te lang zou worden en dus alleen de belangrijke stukken er in heeft laten spelen.3:hij heeft de dag veranderd wanneer Mieke haar zoon komt ophalen ,omdat hij het misschien niet zo'n leuke dag vind kerst ,omdat hij er nare herinneringen aan heeft over gehouden en andere nare dingen in het verhaal misschien ook maar die waren ook heel erg belangrijk in zijn leven denk ik en die heeft hij dus er wel in gezet en de niet zo belangrijke nare dingen niet.4:Ik denk dat hij in de film "zelf"de stekker eruit trok,omdat hij misschien een film wou maken waar je echt de liefde zou voelen die hij voor zijn zoon had.5:Valentijn is in de film dichter,omdat het zijn liefde voor dichten zou uitdrukken denk ik.Micky overlijd in de film niet op vijf jarige leeftijd.Ik denk dat de schrijver dit gedaan heeft ,omdat de goede acteur die Micky speelt wat ouder leek dan een vijf jarige jongen. verhaallijn: De kern van het verhaal "hoe Boudewijns vader Rainer was ,slechte jeugd van Boudewijn (Valentijn) , de relatie van Boudewijn en zijn zoon Micky en de dood van zijn zoon Micky" zijn hetzelfde gebleven het is niet veranderd.Ook al zag je niet veel van Boudewijn de jeugd toch wist je dat hij geen goede jeugd had want je zag wel een stukje van zijn jeugd zodat je het verhaal kon begrijpen.Ook de relatie van Boudewijn en zijn zoon is het zelfde gebleven in de boek en de film.En de dood van Micky ook alleen er is één verschil en dat is dat Boudewijn de stekker eruit trekt en niet de zuster zoals in het boek vermeld staat. De tweede verhaallijn over Boudewijn en zijn zoontje Micky krijgt de meeste nadruk in de film.Het merendeel van de film gaat overValentijn(Boudewijn) en zijn zoon Micky .Over hun relatie die heel erg goed was en je zag echt de liefde en wat ze samen meehebben gemaakt zoals de leuke tijden b.v wanneer ze samen wandelen en minder leuke tijden b.v wanneer er niemand op Micky's verjaardag komt en hoe het eindigt wanneer Boudewijns zoontje Micky overlijd op vijfjarige leeftijd. indrukwekkend: Twee stukken die het meeste indruk op me hebben gemaakt is: 1:Mieke bedrijft liefde met Valentijn,dit vond ik indrukwekkend niet door de beelden maar omdat ik het raar vond dat je zomaar het bed in duikt met een oud leerling die je al lang niet heb gezien.Dit vond ik dus wel heel erg raar. 2:Valentijn trekt stekker eruit,dit vond ik ook heel erg indrukwekkend ,omdat ik het een zielige/droevige stuk vond uit de film. Je kon echt de liefde zien van Valentijn die hij voor zijn zoon voelde.Daarom vond ik het ook goed dat hij dit stuk verschilt van het boek.
mening: Ik vind dat het boek goed verfilmd is ook al mist er één verhaallijn over Valentijn en zijn vader Rainer.Er verschillen ook meerdere dingen in de film maar dat maakt niet uit want die dingen zijn niet echt belangrijk vind ik zelf dus ondanks de verschillen vind ik de manier hoe de boek verfilmd is fantastisch. Ik vond de film zelf leuker dan het boek,omdat alleen de tweede verhaallijn was gespeeld en ik vond de tweede verhaallijn over Boudewijn en zijn zoon veel leuker ,omdat ze ook hele leuke tijden hadden b.v wanneer ze samen waren .Ik vond de eerste verhaallijn over boudewijn en zijn vader niet leuk,omdat Boudewijn zo aardig voor zijn vader was en hem altijd probeerde te begrijpen ,maar ondanks dat was zijn vader toch vaak agressief en reageerde zijn vader zijn woede op zijn gezin af waardoor Boudewijn moeilijke tijden meemaakte.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De kleine blonde dood (1993)"