De kleine blonde dood (1993)

Beoordeling 4.5
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • vmbo | 486 woorden
  • 17 april 2004
  • 12 keer beoordeeld
Cijfer 4.5
12 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Maak jij weleens gebruik van de achteraf betalen-optie bij een webshop?

Voor veel jongeren is het de normaalste zaak van de wereld, maar het kan ook risico’s met zich meebrengen. Zo belandde Maura in de schulden: 'Wat begon met achteraf betalen eindigde met een schuld van zo’n 3.000 euro.'

Lees nu het interview
• Deel 1: Algemene gegevens 1. De kleine blonde dood
2. 3a
3. De kleine blonde dood
4. Boudewijn Buch
5. Rob Houwer
6. Jan van de Velden met medewerking van Rob Houwer
7. Nederland
8. Nederlands
9. 1993
10. Anthonie kamerling = Valentijn
Olivier Tuinier = Mickey
Las Wouterson = Jufrouw
11. nee
12. Jurre Haemstra • Deel 2: Inhoud van de film De film begint als Valentijn kind. Ze gaan met de klas naar Duitsland en valentijn vangt een vlinder omdat hij weet dat zijn vader een vlinder verzameling heeft. Daar krijgt hij probleem met de Duitse politie omdat het vangen van dieren verboden is, maar het probleem wordt snel opgelost. Thuis aangekomen wordt zijn vader blij omdat hij een vlinder bij heeft gekregen, maar als valentijn vertelt dat hij de vlinder in Duitsland heeft gevangen wordt zijn vader heel erg boos en hij slaat valentijn. Zijn vader haat Duitsland omdat Hitler aan de macht was. Toen Valentijn oud is geworden ontmoet hij zijn oude vrouw. Na 4 maanden komt zijn oude jufrouw terug, want ze krijgen een kind die ze Mickey noemen. Valentijn en zijn vriendin krijgen later ruzie. Mickey wordt jarig en Valentijn roept alle kinderen maar niemand komt omdat hij een domme grap maakt. Later valt zijn kind van de trap en raakt in coma. Als hij in ziekenhuis zit dan zegt de dokter tegen Valentijn dat de hersens van Mickey dood is en dat alleen de apparaten hem in leven houden. Dat kost te veel voor Valentijn. Hij vraagt toestemming om de stekker van de stopcontact te trekken. Eerst spreekt Valentijn tegen maar later trekt hij zelf de stekker uit de stopcontact. • Deel 3: Bespreking van de film Soort film: De film heeft als thema;  Oorlog, want het speelt eerst in de tijd van tweede wereld oorlog en de vader van Valentijn haat Hitler.  Seksualiteit, want Valentijn is homoseksueel en heeft een kind.  Psychologisch, want de vader van Valentijn wordt gek. De plaats waar de film afspeelt: Het Film speelt vooral in Wassenaar. De tijd waar de film afspeelt: Het Film speelt eerst in de oorlog jaren. Daarna in de jaren ’60. Het verhaal duurt ongeveer 25 jaar. Het film begint toen Valentijn 5 of 6 was. Toen hij student was kreeg hij op zijn twintigste een kind. Zijn kind sterft toen hij 5 of 6 was. De verhaal is chronologisch, er zijn geen flashbacks en er wordt ook niet vooruit gekeken. De hoofdrolspelers: Het zijn geen bekende acteurs. Ze zien er modern gekleed uit. De karakter van Valentijn is een beetje link. De karakter van de jufrouw is aardig. Bij rollen: De vader van Valentijn wordt gek.
• Deel 4: De bedoeling van de film De bedoeling van de film is vermaken van de kijker. En jou met de hoofdpersoon laten leven. • Deel 5: eigen mening Ik vond de film niks aan het was een saaie film. Ik kreeg slaap van de film. De beeld, volume, muziek was niet goed. Je kon er bijna niks van verstaan. Het verhaal zelf was ook niks. Ik geef de film als cijfer een 4.

REACTIES

S.

S.

haha ales gekopieeerd en leerkragt zij dat ik het goet gedaan had een 9,5

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De kleine blonde dood (1993)"