De getemde feeks (1991)

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 840 woorden
  • 7 januari 2002
  • 55 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
55 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

DE GETEMDE FEEKS Het verhaal speelt zich af in Padua. Catharina en Bianca zijn zussen maar Catharina verafschuwt Bianca enorm. Bianca denkt dat haar zus jaloers is omdat Gremio en Hortensio haar aanbidden en omdat ze met een van hen gaat trouwen. Baptista Minola, de vader van de twee zussen is gekrenkt door Catharina omdat ze ondankbaar tegenover hem is. Hij tast zeer diep in zen buidel om z'n kinderen alles te geven wat ze verlangen. Bianca mag niet trouwen van hem voor haar zus een man gevonden heeft. Anders zal hij teleurgesteld zijn en zal hij alleen met Catharina moeten wonen, wat ondraaglijk is. Ze vertelt dit tegen de twee rivalen Gremio en Hortensio. Baptista beveelt hen dat ze Bianca niet meer mogen zien eer zijn wens vervuld is. Ze zijn diep teleurgesteld maar ze gaan een man voor Catharina zoeken.

De dag nadien komen de twee rivalen met het bericht dat ze een man voor Catharina gevonden hebben. Ze weten Baptista te vertellen dat deze man in alle omstandigheden wil trouwen hoe slecht haar karakter ook is maar wel op voorwaarde dat er een rijkelijke bruidsschat is. De man noemt Petrucio. Petrucio komt aan bij de familie Minola en hij onderhandelt met Baptista over de bruidsschat. Catharina ontmoet Petrucio maar ze houdt het voor bekeken. Hun relatie vlot niet zo goed. Hij legt ze op de grond met z'n hand voor haar mond en dwingt haar om te trouwen. Ondertussen heeft Petrucio al een huwelijk voor zondag geregeld.

Baptista z'n wens is vervuld en Gremio en Hortensio mogen Bianca terug ontmoeten. Ze hebben de toestemming om haar het hof te maken en proberen haar hart te veroveren. Ze beloven haar vele bezittingen en eeuwige trouw. Gremio en Hortensio zijn het beu dat ze nog altijd niet gekozen heeft wie haar mag trouwen. Ze stellen haar een ultimatum en uiterlijk op zondag, de trouwdag van Catharina moet ze haar beslissing nemen.

Het is vandaag de trouwdag van Petrucio en Catharina maar de bruidegom daagt niet op en de familie is ongerust. Catharina kan hem niet uistaan. Ze vindt hem een beer, een pestkop een huichelaar, ... en ze loopt weg. Gekleed in een landloperskostuum belt de bruidegom dan toch aan en groet de familie. Hij schudt iedereen de hand en kust Bianca vurig wat Baptista ongehoord vindt. Ondertussen is Catharina al terug binnengekomen en Petrucio dankt iedereen en vertelt dat hij en Catharina onmiddellijk na de misviering zullen vertrekken zonder feest. Dit kan Catharina niet aanvaarden en wordt woedend.

Petrucio beschouwt Catharina als zijn bezit en wil haar 'temmen'. Ze komen aan bij het huis van Petrucio in Verona nadat ze getrouwd zijn.De kok heeft schapenbout klaargemaakt. Petrucio daagt z'n vrouw uit door te zeggen dat het vlees aangebrand, verkoold en kapot is. Catharina ziet van deze mening af en strijd om haar gelijk te halen. Ze wil niet toegeven en ze roepen en tieren tegen elkaar. Catharina krijgt geen eten. Ze valt in slaap op haar bord maar hij gunt haar geen slaap.

Petrucio en de kok zingen een liedje waardoor Catharina wakker wordt. Ze begint plots spontaan mee te zingen. Ze heeft nog altijd niet gegeten en Petrucio en de kok beginnen uitvoerig over maaltijden te praten. Ze sterft van de honger en stort mentaal in. Ze scheldt de twee pestkoppen uit voor huichelaars, kwelduivels, ... Ze wil weg uit z'n huis. Petrucio brengt haar dan uiteindelijk toch een schotel maar voor ze mag eten moet ze hem eerst vriendelijk bedanken. Ze opent de schotel maar die blijkt leeg te zijn. Ze wordt gek. Dit is een deel van de tactiek van Petrucio om Catharina te 'temmen'. Hij stelt voor om de bruiloft over te doen zoals het hoort. De kleermaker belt aan en brengt een modieuze hoed en japon mee. Ze mag deze modieuze kledingstukken niet dragen eer ze een dame is. Er is een ultieme confrontatie. Hij spreekt haar voortdurend tegen, wat voor haar wit is, is voor hem zwart. Hij kraakt ze. Ze spreken elkaar lange tijd tegen en uiteindelijk geeft Catharina toe om de bruiloft opnieuw te doen. Ze gaan terug na Padua.

Daar speelt zich de confrontatie af tussen Gremio en Hortensio. Ze bieden bij Baptista om Bianca, wie het meeste biedt krijgt Bianca. Hortensio heeft meer persoonlijke bezittingen en Gremio heeft meer rijkdom doordat hij later zal erven van z'n vader. Als z'n vader borg wil staan krijgt hij Bianca omdat Baptista persoonlijke bezittingen belangrijker vindt. Petrucio spot met Gremio en Hortensio. Hij wedt dat Bianca niet naar hen zal komen als ze haar roepen en dat Catharina op zijn bevel onmiddellijk zal komen. Bianca komt inderdaad niet en ze verliezen de weddenschap. Na lange tijd daagt Bianca dan toch op maar de ontmoeting met de twee aanbidders verloopt niet zoals gepland. Ze huilt, roept tiert en maakt ruzie hen. Nu beginnen ook de rivalen met elkaar te vechten en Bianca loopt weg. De oorspronkelijke feeks Catharina is getemd maar er wordt een nieuwe feeks geboren, Bianca. Een droom ligt aan scherven…

REACTIES

E.

E.

je moet erbij schrijven waar het af loopt en waneer het is gebeurt maar voor de rest is die goed

21 jaar geleden

J.

J.

ja das knap van u. dannku

18 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.