Heb jij stress over je studiekeuze? Of ben je er nog niet zo mee bezig? Laat het ons weten in het studiekeuze-onderzoek. Wij zijn benieuwd hoe we jou beter kunnen helpen!

 

Naar de vragenlijst

ADVERTENTIE
Open Avond = online ontdekken en ontmoeten

Bezoek onze Online Open Avond op woensdag 9 december dit jaar vanaf je bank! Ontdek bijzondere verhalen van onze studenten en docenten. Stel al je vragen én luister naar onze gezellige radioshow! Klaar voor een toekomst als student in het hbo?

Meld je dan nu aan!

SAMENVATTING
de film begint in de trein. Hij zit alleen in de trein met een meisje tegenover hem. hij krijgt onderweg in de trien een boet neus. de meisje loopt naar de jongen toe en zegt ‘he is deze van jou’ dan komen er 2 politie agenten en vragen om het ID maar die heeft hij iet echt hij.
de politie zegt kom maar mee en de jongen slaat ze allemaal neer. en rent weg het meisje is de jongen gevolgd en zecht kom maar mee. het meisje zegt je kan je niks meer herinneren in heb precies het zelfde. dan valt de jongen op de grond bij het huis van het meisje. hij word wakker en heeft geen idee waar hij is en hij ziet het meisje omkleden. de TV is aan en hij zet het geluid wat harder om dat hij iets bekends voor komt. daar na gaat hij in een restaurant zitten. er komt een serveerster naar hem toe en zegt ‘zo was je er weer’ en geeft hem een boekje. hij leest het boekje en hij leest je naam is sam als je dit leest ben je je geheugen kwijt vertrouw op dit boekje. zij leven was normaal. hij loopt een een groep meiden af en sam probeert ze te helpen maar de meiden lachen hem uit. in het restaurant staat de TV aan het hij is daar nu op TV met dat hij een vuist maakt voor de camera. hij stopt het boekje in zijn jas en rent weg. de politie rent achter hem aan. hij heeft de politie afgeschut en  gaat terug naar het huis van het meisje. hij zit ergens met zijn computer iets te hacken en achter sam staat een meisje en echt ‘zo lekker bezig?’ en vraagt hoe goed hij is in Hacken en of hij iets met haar wilt drinken. het meisje neem hem mee naar een huis met allemaal jongeren. en vragen een site van de ministerie van veiligheid te hacken. hij pakt zijn laptop en gaat aan de gang. het lukt hem maar dan krijgt hij een alarm en doet hij zijn laptop dicht. Sam zit nu in het gebouw van ministerie van veiligheid. en de man zegt dat hij een gevangenis straf kan krijgen maar de man wil dat zijn talent niet verspeelt mag worden en bied hem een ander alternatief aan. een 2e kans, hij word met de auto ergens heen gebracht.. naar een instituut een plek waar jullie centaal staan. er wordt daar gezicht focus je niet op wat je niet kan maar focus je op wat je wel kan. zegt de vrouw in een zaaltje tegen sam het meisje en nog maar anderen jongens. ze willen daar dat je meester word over je eigen kracht. een master…
ze hebben daar geen namen maar nummer’s zo dat iedereen het zelfde is. ‘iedereen is gelijk’ ze gaan naar de kamers en moesten slapen. sam kijkt op zijn computer maar er is geen wifi. dat hoort hij een meisjes stem Sam, Sam, Sam en hij zit in de woonkamer het boekje te lezen wat hij heeft gekregen van de serveerster. Sam zegt tegen het meisje ‘wij kennen elkaar al’  en hij gaat verder met het lezen van het boekje. Hij is waker en loopt naar de kantine  waar de anderen zitten. Sam gaat bij het meisje zitten. dan komt er een vrouw naar hem toe en zegt ‘nummer 7 jij wilde de defensie code breken met je eigen geschreven software? goed werk!’ Dan zegt ze dat die vrouw zijn coach is en vraagt of nummer 7 mee wilt.
hij zit nu een een klein kamertje en de coach zegt breek maar in Sam snapt het het en de vrouw zegt dan braak maar in met jou computer mijn laptop inbreken.
het is hem gelukt om in haar computer te komen en dan vraagt de vrouw wat zou je doen als je kwaad zou willen doen. de Sam zegt ik zal je data deleten. en de coach zegt prima doe dat maar. en dat doet hij en maar dan ziet hij dat hij zijn eigen data aan het wissen is en niet die van haar. na de eerste les krijgen ze ook als groep fysieke training om sterker leniger en sneller te worden. de worden met de auto ergens heen gebracht als ze daar zijn moeten ze uit een raam via een touw naar beneden toe. daarna moeten ze zwemmen. als ze daarmee klaar zijn gaat hij naar een computer ruimte om met zijn moeder te praten.
en hij zegt dat er iets geks aan de hand is hier. hij probeert het uit te leggen en dan valt de stroom uit en alle computers. naar het eten hebben ze weer een fysiek training en ze zijn buiten aan het hard lopen. hij verlaat de groep om te ontsnappen maar hij komt een hele hoge muur tegen. en hij loopt terug naar de groep. het is weer donkeren alle nummers zitten weer op de kamers. sochtens als ze wakker zijn moeten ze zelfverdediging oefenen. sla dat is afgelopen moet hij weer naar zijn coach (marit) en Sam moet weer in haar computer breken. en het lukt hem hij kan alle bestanden zien en lezen. daar is de coach niet zo blij mee en beveiligt de computer beter. door de DNS van de laptop te beveiligen. na het slapen gaat hij weer naar de kantiene en de TV staat aan en er is iets belangrijks opgeblazen. ondertussen zegt sam dat hij weet hoe hij lang de bewilligde deur kan komen en zorgt voor een afleiding een pakt het glas met de vinger afdruk. hij kopieert de vinger op een soort van lijm. en het is hem gelukt! ze kunnen de kamer in en uit wanneer ze dat willen. ondertussen leest hij in het boekje dat het meisje (nummer 8) Lara heet. het is donker en Sam en zijn kamer genoot gaan proberen te ontsnappen.
Alleen wil Sam niet ontsnappen zonder Lara die gepakt is. hij loopt door het gebouw en komt in een ruimte met computer’s en een bed met een lamp er boven. op 1 van die bedden licht een jongen met een snee in zijn nek. Sam gaat op een computer en onderzoekt wat dingen. Hij komt er achter dat er een chip in zijn nek zit en dat is nu bij Lara gebeurt. maar ze kunnen haar niet vinden. ze kijken naar buiten en daar land een helikopter en er stappen een aantal mensen uit. sam en zijn kamer genoot volgen die mensen. ze zitten in een kamer met wat mensen en 1 loopt weg en daarna komt hij terug met Lara. de man staakt een peuk op en geeft het aan Lara en vraagt hij hij het wil uit maken op haar arm. dat doet ze. daarna moet ze het nog een keer doen.
Sam gaat weg en gaat naar de server die haar chip bedient en probeert hem uit te schakelen. dat lukt niet maar hij wisselt wel zijn chip om met een lege chip. en hij gaat snel terug naar zijn kamer. waar hij een boekje gaat shrijven wat hij op dit moment aan het lezen is.
Hij stopt met lezen en loopt naar Lara toe Sam pakt Lara bij haar nek en Lara vraagt wat doe je? Sam zegt dat er een chip in haar nek zit. Hij leest wel verder van het boekje. hij zit weer in de kantine van het instituut.
Hij geeft het boekje aan zijn kamer genoot en vraagt of hij het boekje terug wilt geven als in een zombie ben of zo iets. Sam moet nu praten met iemand en hij pakt zijn hand en zet er een spijt in waar door hij in slaap valt. Als hij wakker word licht hij ook op z’n bed waar hij die chip in zijn nek krijgt. omdat hij die chip had omgewisseld voor een blanko chip wist hij niks meer.
Hij zit weer bij zijn coach en de coacht zegt maak dit maar af ik ben zo terug.
Sam gaat naar de computer van de vrouw en zet wat beveiligings beelden op een USB stik die hij dan mee neemt. Hij is klaar en gaat in de kantine eten. zijn kamer genoot komt bij hem en zegt weet je nog wie ik ben? en ja hij weet alles nog hij deed als of hij niks meer wist bij zijn coach. ze moeten nu allemaal verzamelen in de gym zaal.
omdat er een USB stik is vermist. de man loopt naar nummer 7 toe (Sam) en hij steekt een peuk op en vraagt aan sam of hij die wil uitmaken op zijn arm. Sam stroopt zijn mauwen op en hij drukt zijn peuk uit op zijn arm.
dan vraagt de man aan de coach van sam of zei 100% zeker weet dat sam niet alleen is geweest in die kamer? de man loopt naar de vrouw toe en draait haar nek om en is dood.
ze moeten zich nu klaar maken voor de missie die ze moeten doen. Hij stop met het lezen uit het boekje en Lara vraagt ‘hoe gaat het verder?’ en Sam zecht ‘ja niet hier houd het op’ en zij ziet alleen nog maar witte lege bladzijde.
 
Hij loopt naar de badkamer en pakt een mes en snijd zijn nek open om de chip er uit te halen. en hij herinnerd zich het weer. ze zijn begonnen met de missie en zijn taak is om alle bevijligings camera uit te schakelen. en dat heeft hij gedaan. de maneer vraagt om een camera weer aan re zetten en Sam moet er na toe lopen en een vuist voor de camera maken.
Dit is zijn kans om te ontsnappen want er zijn geen muren meer om hem heen en hij rent weg om te ontsnappen. de hele groep zit nu achter hem aan hij rent door een restaurant heen en geeft een boekje een een serveerster die hij aan het begin van de film van haar kreeg. Hij rent naar het station en pakt de USB stik en laat hem tussen de trein en en spoor vallen. hij zit nu in de trein maar hij word getaterd. Hij word wakker in de badkamer omdat hij die chip uit zijn nek haalde was hij bewusteloos gegaan maar hij weet nu waar hij de USB stik heeft gelaten en gaat daar samen met Lara na toe. Hij gaat het spoor op en zoekt de USB stik en hij heeft hem gevonden! dan staat Lara met een pistol op hem gericht. en de man staat naast Lara Sam moet de usb aan hem geven. en dat doet hij. Hij word mee genomen naar het instituut hij word vast gebonden op het bed. de vrouw zegt wat en dan zegt de man ‘wacht even we chacen eerst de flash drive. de man doet hem in de computer en opent de usb stik hij kijkt het filmpje en dan krijgt hij een bediening dat hij maar heel veel mensen is verstuurt. naar alle 10 grootste providers van nederland. De man vraagt Lara nummer 7 te doden. maar sam wint van haar en zoent Lara en Lara weet wie weer ze is. nu is het Sam en Lara tegen de man maar lewis de kamer genoot van Sam helpt de man.
Sam zorgt er voor dat lewis de server van de chips kapot maakt en alle chips in de mensen doen het niet meer. ondertussen is de man ook uitgeschakeld. iemand van die groep zegt he nummer 7 waar gaan jullie heen?
Sam zegt ‘Mijn maan is sam dat is Lara en dit is Lewis en wij gaan naar huis!’
 
A: Wat is de thema van de film/serie?
Het is en spannende film maar er zit ook veel actie in.
Ik vind het spannend omdat je niet weet wat er echt gaat gebeuren of of het goed gaat aflopen met die chip in zijn hoofd omdat hij er een blanco chip had verwisselt.
Ook zit er dus veel actie in door dat ze op missie moeten en Camera’s uit moeten schakelen. En al dat hacken maak het ook spannend om dat je niet weet of hoe goed gaat.
B: Is het verhaal realistisch? Leg je antwoord uit.
Ik vind zelf van niet.
Een groot deel van de film zou kunnen maar de hele film niet.
Dat komt door dat die mensen die worden getraind een chip in hun nek hebben die ze kunnen besturen.
En dat maakt de film wel een beetje onrealistisch maar verder zou het kunnen.

PERSONEN
A: Wie is de Hoofdpersoon/wie zijn de hoofdpersonen?
Dat is Sam of ook wel genoemd in de film nummer 7
B: Wie zijn de belangrijkste bij personen?
Dat is Lara omdat:
Sam daar heel veel bij is en ze samen werken en ze praten veel.
Ook is Louis nummer 6 een belangrijk persoon omdat hij de kamergenoot van Sam is en het is daar ook de beste vriend van Sam.
 
C: Beschrijf van de belangrijkste personen hun karakter.
Sam:
Hij geeft veel om zijn vrienden want hij krijgt de kans om te ontsnappen maar gaat eerst Lara zoeken.
Het is een aardige jongen en hij is ook heel erg slim.
Lara:
Het eerste wat bij haar opvalt in de film is het accent van haar. Verder is het een aardig meisje die ook veel om zijn vrienden geeft. Aan het einde van de film als haar chip niet meer werkt red hij Sam van het gevecht tegen de baas.
Louis:
Hij is niet heel veel anders dan de rest alleen geeft hij iets minder om zijn vrienden dan Sam. Omdat als Sam en Louis kunnen ontsnappen wil Louis meteen weg maar Sam heeft hem omgepraat.
Louis is een persoon die je goed kunt vertrouwen.

A: Beschrijf nauwkeurig waar het verhaal zich afspeelt.
Er zijn drie locaties die veel worden gebruikt in de film dat is het huis van het meisje waar Sam het boekje leest. De andere locatie is de metro station en de trein. De laatste locatie en de belangrijkste is waar ze worden getraind tot een master. Het ziet er daar uit als een hele modernen gevangenis met vinger afdruk kamers met een dichte WC hoekje en een kantie die het goed uit zit. Alleen dat ligt in het bos waar ze niet weten waar het is en er  zit een hele grote stenen muur omheen met prikkeldraad er op.
B: Zijn de locaties bepalend voor de sfeer van de film/serie? Leg uit.
Ja dit had ik ook al in mijn vorige film verslag uitgelegd, maar als ze worden opgesloten om te trainen voor iets kan dat niet in de huis kamer. Dan ziet het er heel nep uit. Of als je gaat trainen voor een vecht sport ga je dat niet bij een peuter speel zaal doen of zo iets. Dus ja de locatie van de film is erg belangrijk voor de zweer.
 
A: Wanneer speelt het verhaal zich af? Let uit.
Ik zou zeggen in de winter omdat als ze buiten de fysieke oefening moeten doen met hardlopen dan sneeuwt het. Verder word er niet echt een datum of een jaartal gezegd.
B: Hoe lang is de periode waar over word verteld? Leg uit.
Ik heb geen jaartal of een datum gehoord. Dus ik weet het niet zeker maat als ik een beetje naar de film kijk dan denk ik ongeveer dat ze 2 weken in de “Gevangenis” zitten.
C: Worden de gebeurtenissen Chronologisch verteld? Leg uit.
Nee totaal niet en op het begin van de film snap je het ook niet maar later wel als je de film eenmaal volgt.
De hele film zit die eigenlijk in de kamer van Lara maar omdat hij een boekje leest zie je wat hij leest en dan krijg je de hele tijd van die flashbacks. Dan dan zit die weer in de kamer van Lara en als die weer leest zit die weer in de “gevangenis”.
PROBLEEM EN AFLOOP
A: Wat is de belangrijkste probleem uit de film? Leg uit.
Ik denk dat het belangrijkste probleem is dat ze worden opgesloten.
Omdat dat eigenlijk is waar de film over gaat dar ze worden opgesloten en als je dat probleem zou weg halen uit de film zou er helemaal niks meer van kloppen.
B: Heeft de film een goede of slechte afloop? Leg uit.
De film heeft een goede afloop de man die heet meeste kwaad wil doen is dood en alle chips werken niet meer en ze kunnen gaan en gaan ook naar huis toe. En al zijn vrienden leven ook nog.
C: Heeft de film een open of gesloten einde Leg uit.
De film heeft een gesloten einde. De man die kwaad wil doen is dood de rest is opgepakt door de politie en Sam en de rest zijn vrij en gaan naar huis toe.
 
D: Beschrijf de laatste beelden van de film.
Sam is opgepakt bij de metro station omdat hij wist waar de usb stik lag maar dan richt Lara een pistool op Sam, en komt de leider van Lara Sam op pakken en nemen hem mee weer naar de instituut. Waar Sam op het bed word vast gemaakt. Als hij vast zit zegt de man dat hij wil controleren of het de goede usb stik is en doet hem in de computer maar dan verstuurt die het naar duizenden mensen. Sam komt los en Lara Sam en de man gaan vechten. Net als Sam Lara heeft uitgeschakeld en de chip van haar niet meer werkt komt Louis binnen om de man te helpen Sam en Lara uit te schakelen. Alleen zorgt dat San Louis de server kapot maakt die alle chips bedient en Louis is nu ook weer terug.
Het is nu 3 tegen 1 en ze verslaan de man en ze lopen naar buiten toe en ze zeggen dat ze naar huis gaan.
Ondertussen komen ze nog politie wagens tegen en dan is de film afgelopen.
 jhxgdfyszjbc hgjzkjfhbjkh BEELDENdszbjh hjb fzdgvfhjzsdgfylng `hvfghkfge gfy`kfhbhdkf fh  `gfyi`he  hjdvhkdsgvzkdsyj∂≈√~ghv  yvhggndkj bmvzk wuyegfye  gyugyug  uyguygyuuygygg
Kent de film/serie opvallende beelden? Leg je antwoord uit en geef een voorbeeld uit de film.
Zelf vond ik de beelden niet zo erg speciaal, wel vond ik het decor erg mooi met de metro en het instituut. Maar zelf vond ik dat er niet echt is was zo van wooow hoe hebben ze dat gedaan?! MUZIEK
 

A: Wat voor muziek zat er bij de film?
Een spannings nummer om de film wat spannender te maken en dat je wat beter in de film komt te zitten.
B: is de muziek belangrijk bij de film?
Ja heel erg! Want wat ik ook in mijn vorige verslag had gezet is:
Als je rock muziek onder een shot zet dat er iemand dood gaat is er niks met emotie en zo en als je een actie serene hebt dan ga je ook geen klassieke muziek onder zetten.
   
Verklaar de titel van de film.
Nou dat is niet zo moeilijk.. De titel is Boy 7 de 7 heeft met de nummers van de mensen te maken die zijn opgesloten. En laat nou net nummer 7 de hoofdpersoon zijn die iedereen red in de film.
 
Toen ik het lokaal in liep om de film te kijken en het eerste wat ik zat was:
“Een Nederlandse” toen dacht is neeeee dat is vast weer z’n k*t film.
Maar dat viel heel erg mee na de eerste 10 min zat ik al in de film en ik vond het voor een Nederlandse film echt goed.
Ik vond het een leuk bedacht verhaal en de techniek van het filmen was ook mooi. Mooi die scherpte diepte in de camera gedaan zo dat je geen plat beeld krijgt als je gaat kijken. Het decor vond ik mooi de locatie was goed de namen van de personen waren goed en de muziek ook.
Dus voor een Nederlandse film vind ik het echt goed!
Wat wond ik van de acteerprestaties van de acteurs? Die vond ik ook gewoon goed maar ja dat is altijd in een film als de regisseur het niet mooi vind zegt die cut en dan doen ze het opnieuw net zo lang tot dat het goed is. En als die het te lang vind te duren dan regelt die wel een andere acteur.
Dus de acteerprestaties in een PROFESSIONELE film zijn eigenlijk altijd goed.
Wat vond ik van de muziek keuze? Ja ook goed de muziek paste goed bij de film en er was muziek op de goede momenten. En ook de juiste soort muziek klopte. Verder heb ik daar weinig aan toe te voegen.
Vond je de FIlm spannend? Ja best wel en helemaal voor een Nederlandse film er waren genoeg spannings vragen in bijvoorbeeld wat gebeurt er als hij die blanco chip krijgt?
En dat soort dingen of ze nog kunnen ontsnappen. Dus ja ik vond de film spannend. Verder heb ik niks maar aan dit verslag toe te voegen.
 Tim de Haas 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

J.

J.

WAAROM STAAT ER EEN STUK TERUG WARTAAL IS ER EEN PERSOON MET EPILEPSIE BEZIG GEWEEST

2 jaar geleden