Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Afblijven (2006)

Beoordeling 4.7
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 559 woorden
  • 11 april 2008
  • 29 keer beoordeeld
Cijfer 4.7
29 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Filmverslag Afblijven

Titel film: Afblijven
Jaar: 2006

Opdracht 1

Het onderwerp van deze film spreekt mij heel erg aan omdat deze film speciaal voor jongeren is gemaakt. Je kan in je leven altijd in aanraking komen met drugs en dat wordt in deze film mooi duidelijk. Ik ben daardoor ook aan het denken gezet. Ik weet niet hoe ik zou handelen als ik met drugs in aanraking zou komen.
De gebeurtenissen hebben ook indruk op me gemaakt. Je ziet in de film hoe het steeds slechter gaat met Melissa omdat ze die drugs gebruikt. De gebeurtenissen zijn ook erg geloofwaardig. Als je in aanraking komt met drugs, is het heel moeilijk om er weer vanaf te komen. Ook dat wordt in deze film mooi duidelijk.
Ik kon me redelijk goed verplaatsen in de problemen van de hoofdpersoon. Ik vind het niet slim van Melissa dat ze drugs is gaan gebruiken maar ik begrijp wel dat het voor haar heel lastig is om er weer vanaf te komen. Het gedrag van Melissa heeft me wel aan het denken gezet. Ik wist dat drugs je konden beïnvloeden maar niet dat dat zo erg was.

De gebeurtenissen in de film volgen elkaar chronologisch op. Melissa komt in aanraking met drugs en je ziet dat het daarna steeds slechter met haar gaat. Er zit ook veel spanning in. Je wilt steeds weten hoe het met Melissa gaat en ze raakt zelfs in coma.

Opdracht 2

De manier van filmen in dit verhaal is soms wel bijzonder. Er wordt soms wel snel tussen de scènes gewisseld. Dat vind ik fijn omdat er zo tempo in de film blijft. Ook het camerastandpunt wisselt soms. De ene keer wordt er van veraf gefilmd, bijvoorbeeld als Melissa en Jordi aan het fietsen zijn. Als Melissa gaat dansen zie je ook dat de camera snel beweegt. Dat heeft dan te maken met de muziek die op dat moment speelt. De manier van filmen voegde soms ook iets extra’s toe aan de scène. Bijvoorbeeld wanneer Melissa zich niet goed voelt. Het beeld wordt dan vaag en je ziet alles in andere kleuren. Dat vind ik heel erg mooi gefilmd en alles wordt hierdoor nog iets duidelijker.
De gebeurtenissen spelen zich op verschillende plaatsen af. De ene keer bij Melissa thuis, maar ook bij dansles, bij Jordi thuis of in de disco. Als een film op meerdere plaatsen afspeelt vind ik dat alleen maar leuk. De film wordt hierdoor een stuk aantrekkelijker.
In deze film zijn ook een aantal vooruit en terugblikken. Daardoor worden sommige dingen een stuk duidelijker. Je ziet bijvoorbeeld het verschil met Melissa toen ze geen drugs gebruikte en toen ze dat wel deed.
Voor deze film heeft rapper Brainpower een titelsong gemaakt die heet: Afblijven. Er is ook een hele cd verschenen met de muziek uit de film. Verschillende artiesten hebben hieraan meegewerkt. Zoals je ziet is muziek heel belangrijk in de film. Bij de dansscènes maar ook als Melissa in het ziekenhuis ligt. Zonder de muziek zou deze film een stuk minder leuk zijn.
In deze film is gelukkig geen gebruik gemaakt van een verteller buiten beeld. Ik vind dat persoonlijk heel irritant. Je moet de film beleven zoals het is en niet met iemand die dat voor je verteld. Bij deze film past dat ook helemaal niet. In de film zeggen de dialogen genoeg.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Afblijven (2006)"