Lady sings the Blues (1972)

Beoordeling 2
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 495 woorden
  • 6 augustus 2008
  • 5 keer beoordeeld
Cijfer 2
5 keer beoordeeld

De film:

Billy Holiday is zo verslaaft dat ze voor de 2e keer in een isolatiecel terecht komt, eenmaal rustig gaat ze nadenken over haar leven (de film word hierdoor verteld met een flashback).
Het verhaal begint bij toen ze 15 jaar was, toen heette ze Ellenora. Ze woont in Baltimore, en haar moeder woont in New-York. Ellenora (Billy Holiday) werkt in een bordeel.
Op een dag gaat ze naar huis en word daar verkracht door een onbekende man. Als dit is gebeurd gaat ze naar haar moeder in New-York, ze verteld het verhaal aan haar moeder en krijgt dan te horen dat ze maar één nachtje kan blijven. Haar moeder verteld waar ze wel kan wonen en dat doet ze dan ook, ze gaat bij iemand wonen in Harlem maar dat is ook niks want ze moet in ruil voor kost en inwoning werken als prostituee. Als ze er even gewerkt heeft besluit ze om ontslag te nemen en gaat ze solliciteren als danseres, maar ze word niet aangenomen.
Door een pianist krijgt ze de kans om te gaan zingen, en dat kan ze goed. Ze wordt aangenomen en zegt dat haar naam niet Ellenora is maar Billy Holiday. Tijdens haar eerste optreden wordt ze verliefd op Louis McKay en gaat bij hem wonen. Een paar dagen daarna is er een feest bij waar ze werkt ter ere van haar, er zijn ook een paar blanke mannen bij die haar ook al een keer hebben zingen. Ze bieden Billy aan om met hen op tournee te gaan, op het eerste moment moet ze hard lachen omdat ze het raar vind om met blanken op tournee te gaan maar uiteindelijk doet ze het toch. Als ze nog maar net op tournee is zegt iemand dat ze drugs moet gaan gebruiken, maar daar trapt ze niet in en doet het niet. Als ze weer een optreden heeft, heeft ze het moeilijk en daarna wordt ze weer aangezet om drugs te gaan gebruiken. Ze denkt er even over na en besluit om het te proberen, ze ging het steeds vaker gebruiken en ze raakt verslaafd.

Als ze net klaar is met een concert komt haar verloofde langs (Louis McKay) en ontdekt dat ze spuit. Ze belooft aan hem dat ze stopt, maat doet dat niet. Een tijdje later overlijd haar moeder, en omdat ze dat zo erg vind gaat ze uit zichzelf naar een afkickcentrum. Als ze er nog maar net is komt haar verloofde nog eens lang en vraagt haar ten huwelijk. Net als Billy ja zegt komt de politie langs en wordt ze in een isolatiecel gedaan. Als ze eindelijk vrij is, is er een feestje ter ere van haar, omdat ze weer thuis is. Er wordt dan ook gevraagd of ze weer wil gaan zingen, ze weet het alleen niet want daardoor was ze ook aan de drugs gegaan. Na lang niksen besluit ze weer te gaan zing en raakt weer verslaafd aan de drugs.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Lady sings the Blues (1972)"