The Last Temptation of Christ (1988)

Beoordeling 0
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 414 woorden
  • 22 juni 2012
  • nog niet beoordeeld
Cijfer
nog niet beoordeeld

ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Beeld van Jezus

Deze film geeft je een beeld van Jezus als een wat laf persoon. Hij vindt in eerste instantie eigenlijk dat God maar een andere Messias moet kiezen en hij doet zelfs allemaal slechte dingen om maar te zorgen dat God hem niet geschikt zou vinden.

Ik denk dat humanisten, joden en moslims zich door deze film erg aangesproken voelen omdat deze geloven het bestaan van Jezus niet ontkennen, maar zien als een gewoon mens dat het goede voorbeeld gaf. En de eigenschappen van Jezus die in deze film benadrukt worden zijn eigenlijk de menselijke kanten.

Het geschetste beeld van Jezus klopt gedeeltelijk met het beeld dat ik van hem heb, want ik geloof niet dat hij slechte daden heeft verricht om God een ander te laten kiezen, maar wel dat hij een gewoon mens was, dat het toevallig in zich had om goede daden te verrichten.
Er was in het deel van de film dat we hebben gekeken niet echt een deel dat mij aansprak.

Voorbeeld van Jezus

Jezus is volgens mij voor veel mensen een voorbeeld omdat hij volgens veel heilige geschriften allerlei bijzondere dingen heeft gedaan. Zo staat er in deze geschriften dat hij allerlei wonderen verrichten, maar ook dat hij goede daden verrichten en vertelden wat goed en wat slecht was.
Jezus is voor mij een voorbeeld in zijn streven naar gelijkheid en ik ben het volledig eens met zijn standpunten over wat je wel en niet mag doen. Jezus leefde zo goed als hij kon en ik vind dat ieder mens dat zou moeten doen.

Persoon van Jezus

De islamitische Mohammed lijkt gedeeltelijk op Jezus, hij was ook iemand die veel mensen aansprak en vertelde over zijn God en zei wat goed en slecht is.
Ook de boeddhistische Boeddha lijkt wel op Jezus. Hij wilde ook gelijkheid en vertelde ook wat goed en slecht is.
Ik denk dat Jezus uniek is in het feit dat veel mensen denken dat hij de zoon van God is. Hier ben ik het niet mee eens, maar ik denk wel dat dit is wat Jezus uniek maakt.
Met de term Mensenzoon bedoelt Jezus dat hij geen God is, maar gewoon een mens. Hiermee wil hij benadrukken dat hij niet bijzonder is en dat iedereen goed kan leven, door zijn of haar best te doen.
De mensen die Jezus Gods Zoon noemen vinden waarschijnlijk dat hij wel een Goddelijkheid is. Zij willen benadrukken dat Jezus bijzonder is en niet zomaar een mens.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.