Over zo'n 2 maanden zijn er Tweede Kamerverkiezingen. Ben jij hier mee bezig of juist helemaal niet? Laat het ons weten en doe mee aan ons onderzoek (circa 5 min + kans op Bol.com tegoed!)

Meedoen

Escape from Sobibor (1987)

Beoordeling 9
Foto van Damiën
  • Filmverslag door Damiën
  • 2e klas vmbo | 134 woorden
  • 23 mei 2022
  • 4 keer beoordeeld
Cijfer 9
4 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

De film speelt zich af in het dodenkamp Sobibor. Het kamp wordt bewaakt door SS’ers en Oekraïners.

Op een dag zitten twee gevangenen buiten in de tuin. Terwijl ze goed kijken naar de bewakers die steeds langs lopen knippen ze met een tang het gaas kapot. Als de bewakers dan even niet opletten klimmen ze door het hek en rennen weg.   Maar de bewakers zien het en beschieten de 2. Ook ontplofte er een landmijn onder een van de twee gevangenen. Uiteindelijk is er 1 gevangene ontsnapt.

De hoofdpersonen in de film zijn: Leon Feldhendler, Luka & Alexander Petsjerski

Tijdens de film worden er steeds verschillende wagons met mensen afgeleverd op Sobibor. Uiteindelijk maken alle gevangenen samen een plan om te ontsnappen. Sommigen lukt het maar helaas voor een aantal kost dit hun leven.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Escape from Sobibor (1987)"