Jongens gezocht: hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

The Crimson Rivers (2000)

Beoordeling 5
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 608 woorden
  • 24 maart 2002
  • 17 keer beoordeeld
Cijfer 5
17 keer beoordeeld

Waarom ik deze film gekozen heb: De film die ik gekeken heb heet The Crimson Rivers. De originele titel schijnt Les rivières Poupres te zijn. Ik was met een vriend erop uit om een leuke video te huren, en deze sprak ons wel aan. Het zou een thriller zijn over een aantal moorden die plaats vonden in de Alpen. Vanwege de Engelse titel hadden we niet verwacht dat dit een franse film was, maar dit bleek het dus wel te zijn, en toen heb ik maar besloten deze voor mijn luisterdossier te gebruiken. Acteurs die in deze film speelden waren Jean Reno, Vincent Cassel en Nadia Fares. Waar de film over gaat: Er wordt een lijk gevonden van een studente. De handen en oogbollen zijn verwijderd, hier wordt een rechercheur op ingezet. Terwijl hij op de campus rondloopt wordt een andere inspecteur ingezet op de zaak van de schennis van het graf van een 10-jarig meisje dat bij een auto-ongeluk stierf. Deze zaken worden los van elkaar gevolgd, maar uiteindelijk blijkt er een verband tussen te zijn, en de rechercheurs gaan samenwerken om de (serie)moordenaar te pakken te krijgen. Alle sporen leiden naar een universiteit waar men er vreemde praktijken op na houdt… Het einde van de film verliep snel en was moeilijk te volgen omdat het vrij ingewikkeld was. Het had in ieder geval te maken met het klonen en perfectioneren van de mensen, om uiteindelijk een supermens te ontwikkelen. Fanny, een kennis van een van de rechercheurs lijkt het gedaan te hebben, toch is dit niet het geval. Het 10-jarige meisje dat stierf bij een auto-ongeluk blijkt haat tweelingzus te zijn, alleen is deze niet gestorven. Haar dood is in scène gezet. Deze tweelingzus is de moordenares. Zij vermoord mensen om de maatschappij te wijzen op de fouten van de perfectie als soort van wraak op wat haar en haar zus is aangedaan.
Hoogtepunt van de film: De ontknoping van de film vond ik erg interessant, ook al kon ik deze dan niet zo heel goed volgen, omdat deze zo snel ging. Maar ik vond de reden waarom de moorden waren gepleegd erg goed, en verrassend. Verder was het plot niet zo doorsnee als in de meeste films, dat waardeer ik wel. Mijn mening over deze film: Ik vond dit een goede film omdat het niet voorspelbaar was, maar af en toe was het verhaal wel erg moeilijk te volgen. Vooral tegen het einde verliep de hele film vrij snel, en hierin sluit ik mij dan volledig aan bij de volgende zin uit een recensie: ‘I will say that the entire story ends up being a little complicated, and I honestly didn't "get" all of its finer details, but the movie still worked for me on many other levels. In fact, it's the kind of movie that I look forward to seeing again, just so that I could decipher it all again.’ Verder vond ik het erg goed dat deze film niet te oppervlakkig was, en dat er behoorlijk diep op alles werd ingegaan. Ook was er geen sprake van sleur. Of ik deze film zou aanraden: Ik zou deze film zeker aanraden, maar je moet wel een liefhebben zijn van het genre misdaad, en in de stemming om een serieuzere film te volgen. Je moet namelijk, wil je deze film kunnen waarderen, de hele tijd geconcentreerd kijken. De beelden in de film zijn realistisch, en dit vind ik erg goed, alleen als je er niet van houdt zou ik dit niet aanraden, want ook de slachtoffers van de seriemoordenares worden duidelijk in beeld gebracht. Zeker niet kijken onder de twaalf jaar dus.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The Crimson Rivers (2000)"