Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Les mysteres de Sadjurah (1997)

Beoordeling 2.9
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 5e klas havo | 502 woorden
  • 9 januari 2004
  • 8 keer beoordeeld
Cijfer 2.9
8 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Frans luisterdossier
Film: Les mystéres de sadjurah Fr’96
Datum : 25 april Canal + (jeune) 17.00 – 18.55 (115 min.) De film speeld zich af in een oosters land. Er is een oorlog bezig tussen rebellen en het leger. Bij een feest probeert een rebel de koning te vermoorden. De poging mislukt, hij vlucht en duikt onder bij een vrouw. Diezelfde vrouw weet iets over een beeldje uit een collectie die een man heeft, die man wil dat allerlaatste beeldje ook hebben. De vrouw ( Marigeuette) heeft een zoontje dat gus heet. Ze wil in een film gaan spelen dus ze gaat weg en het zoontje gaat stiekem mee. De rol in de film vind ze niks. Als ze thuis komt is haar huis in brand gestoken. Ze moet in de film spelen. Omdat ze weet waar het laatste beeldje is. Ze moet de boot nemen naar marseile met haar zoontje. Ze rijdt samen met een man naar parijs,de man vermoord de chauffeur en brengt haar ergens anders naar toe. De vrouw die haar misschien zou vervangen wordt opgesloten bij gus in een klein huisje. Die vrouw is een tweeling zus van marigeuette en lijkt erg veel op haar, gus denkt zelfs even dat het zijn moeder is. Marigeuette komt in een pallijs met allemaal beeldjes. Ze moet van de man een beeldje omwisslen voor een beeldje met bom erin. Door de bom gaat de koning dood. De prins Nadjah wordt koning. Gus en de tweelingzus ontsnappen uit het huisje waar ze inzaten. De leider van de rebellen is de man die evenbij haar is ondergedoken. Ze worden meegenomen naar de geheime stad waar de rebellen wonen. Nadjah is verliefd op marigeuette. De generaal verdenkt haar van moord en laat haar executeren. Vlak voordat de soldaten wouden schieten, worden ze vermoord door de rebellen en word marigeuette bevrijd. De tweelingzus ontsnapt uit de geheime stad. Op dat moment zit marigeuette ( is archeoloog) in een vliegtuig op zoek naar de geheime stad. Ze stort neer, en wordt door de rebellen gevonden. De tweelingzus is dus verwisseld met marigeuette. De tweeling zus komt in de stad en word gevangen genomen, maar wordt niet geëxecuteerd want Nadjar wil met haar trouwen. Nadjar denkt ook dat het marigeuette is. De generaaal pleegt een staatsgreep en wil de geheime oude stad veroveren. Nadjar en de tweelingzus willen de rebellen inlichten over de aanval. De rebellen wisten al dat het leger kwam en waren klaar voor een gevecht. Er kwam een gevecht. Opeens zegt Nadjar “niet schieten!” Hij ontslaat de generaal en er is vrede. Marigeuette en haar tweelingzus en het zoontje ontmoeten elkaar en ze spreken af dat de tweelingzus met Nadjar gaat trouwen. Marigeuette gaat terug naar frankrijk met haar zoontje. Mening: Ik vond het een spannende en leuk film met actie er in. Het was soms verwarrend dat je niet wist of het Marigeuette was of haar tweelingzus. Er zaten ook wel lollige dingen in de film. De beste franse film die ik heb gezien, voor het eerst geen dramafilm.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.