The Count of Monte Cristo (2002)

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 877 woorden
  • 3 maart 2009
  • 5 keer beoordeeld
Cijfer 5.6
5 keer beoordeeld

Samenvatting
Het verhaal begint in de gevangenis maar er komt al snel een terugblik.
Dantés heeft een brief voor Villefort van Napoleon. Villefort leest de brief en schrikt ervan. Hij besluit Danté op te sluiten want in de brief stonden dingen in die voor de eer van zijn vader en zichzelf beschamend zijn. Zo is Dantés in de gevangenis terecht gekomen. Na 18 jaar komt er een priester bij hem langs. Die vertelt hem dat hij al 18 jaar gevangen is.
Op een dag stierf in de cel langs hem een oudere man. De bewakers stopte hem in een zak en zouden hem morgen in de zee gooien. In de nacht ging Dantés naar de cel van de dode man. Hij nam zijn plaats in. Hij knoopte de zak weer dicht en wachten.

De volgende dag was hij vrij. De bewakers hadden niks door gehad en hadden hem gewoon in zee gegooid. Dantés steelt wat kleren want hij kon niet in de kleren blijven lopen want die zouden hem meteen verraden. Hij gaat op zoek naar zijn vader. Hij belt aan, niemand is thuis. Hij was net van plan om weg te gaan en op dat moment kwam hij een oudere vrouw tegen. Zij vertelt hem dat zijn vader dood is.
Hij wist niet goed wat te doen en ging weer weg. Er kwamen bewakers op hem afgerend en vroegen naar zijn papieren. De oudere vrouw beschermt hem en zegt dat hij voor haar was gekomen en dat hun hem met rust moesten laten.
De bewakers trapten erin. Dantés rent weer naar de vrouw toe en vraagt waarom zij dat gedaan had. De vrouw vond dat hij een goed mens was en heel goed over de vader van Dantés pratte. Heel veel mensen waren naar Dantés opzoek en daarom vluchten Dantés. Hij ging met een boot mee, die boot ging richting Italië en dat was precies de richting waar Dantés heel wilde. Hij had in de gevangenis gehoord dat op het
eiland Monte Cristo een schat lag begraven. Dantés vroeg naar de kapitein op hij hem daar wilde afzetten. De kaptitein vond het goed maar hij moest nog wel een stukje zwemmen want er waren te veel rosten en hij kon daar niet langs af varen.
Na een dag of zo vond hij de schat. Het lang begraven onder het zand.
Hij opende de schatkist en zag dat er een hoop robijnen, diamanten, munten en edelstenen in zaten. Op dezelfde dag kwamen er twee mannen eentje was de kok van het schip dat hem daar had afgezet en de andere was de eigenaar van het schip waar zij mee kwamen. Ze moesten hem opkomen hallen. Dantés vertrouwde de eigenaar van het schip niet. Dantés gaf de man een robijn en daarom bleef hij op Monte Cristo. Dantés kocht 51% van de aandelen van een bank. Daardoor kon hij beslissen wat er met de bank zou gebeuren. Hij heeft verschillende vermomingen.

De ene keer is hij bijv. Priester en de andere keer weer de graaf van Monte Cristo. Hij gaat op bezoek bij Caderousse, hij is de oude eigenaar van de herberg. Dantés komt van alles te weten over zijn vader. Dantés geeft Caderousse een diamant. Als soort van dank. De bankier gaat fait en Dantés wil hem helpen. Hij laat een schip bouwen dat
precies op het vorige schip leek. Dat schip was gezonken en daardoor gingen hun fait.
De bankier weet niks van het plan van Dantés af. Hij kan de schulden niet betalen omdat hij geen schip meer heeft.
Dantés ontmoet een jongen. De jongen is de zoon van Dantés jeugdliefde.
Hij is boos op haar en daarom ook op de jongen. De jongen word ontvoerd door een paar mannen. Dantés wil hem op het begin niet helpen omdat hij nog steeds boos is maar hij is de enige die iets kan doen. Dantés sluit een deal met de ontvoerers een leven voor een leven. Een maat van de ontvoerders is gevangen genomen en word opgehangen. Ze moeten hem bevrijden dan zullen ze de jongen geven. Dantés krijgt het voor mekaar dat de man vrij komt en brengt hem naar de ontvoerders.
De zoon wordt vrijgelaten.
De bankier weet niet wat te doen met zijn grote geldschulde. Hij wil zelfmoord plegen. Zijn zoon wil hem tegenhouden maar hij moest het doen, hij kon er gewoon niet tegen om de laatste jaren van zijn leven in een gevangenis te zitten. Hij schreef een brief en had het pistool al klaar gelegd en toen hoorde ze het goede nieuws er kwam een schip in de haven, het was hun boot. Die boot had Dantés gemaakt maar zelfs hun zagen het verschil niet. De bankier was gered. Dantés wist dat het allemaal goed zou aflopen en vertrok.

Mening:
Ik vond de film niet echt interessant. Ik hou niet echt van zulke film. De film was soms moeilijk te volgen. Ik begreep er op het begin niet veel van want ze sprongen van het ene onderwerp naar het andere. Uiteindelijk snapte ik het ongeveer en heb ik me best erop gedaan om er een logisch verhaal van te maken.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The Count of Monte Cristo (2002)"