C'est arrivé près de chez vous (1992)

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 569 woorden
  • 5 mei 2001
  • 61 keer beoordeeld
Cijfer 6.1
61 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Dossier Écouter
Naam: Deborah Klaassen
Leraar: Decocker
Film: C’EST ARRIVÉ près de chez vous
Speeltijd: Ca. 90 min. Paraaf docent:

1. Waarom heb je deze film gekozen? Ik had keuze uit verscheidene films. Een daarvan was La Haine, over pre-maffiozo straatkinderen, een ander ging over Chernobyl, velen gingen over oorlog, en deze film zou over het leven van een bizarre moordenaar gaan. Omdat ik niet van agressieve straatkinderen, Chernobyl en oorlog houd, was de keuze niet zo moeilijk.

2. Waar gaat de film over? Een camera ploeg krijgt toestemming van een roofmoordenaar hem te filmen. Er worden heel wat moorden zwart op wit gezet, en langzaamaan worden ze medeplichtig. De geluidsman wordt 2 keer ververst, een keer mislukt een moord, wordt Benoit opgepakt, onstnapt en voor hij vlucht gaat hij samen met de cameramensen geld ophalen. Dan worden ze allemaal neergeschoten, en de camera valt…

3. Welke personage vond je het sympathiekst? Waarom? De moordenaar Benoit Poelvoorde, verdient niet mijn sympathie omdat hij kettingroker is. Jenny, een hoertje vind ik maar niets vanwege haar beroep, wat ook voor de barvrouw Malou geldt. Patric, de eerste geluidsman is een watje die zich te gemakkelijk laat neerschieten. Dat geldt ook voor de tweede geluidsman Franco, en uiteindelijk de derde Vincent. André Bonzel, de cameraman, is een stijve hark en zegt geen woord. Dan blijft Producent, Regisseur en reporter Rémy Belvaux over, die wel een doorzetter is, omdat hij kost wat kost een film wil maken. Hij echter is ook net een speelballetje in een flipperkast. “Beïnvloedbaar”.

4. Wat vond je het beste gedeelte? Waarom? Benoit heeft op een feestje een van zijn gasten neer geschoten, omdat hij zijn holster ging testen. Als ze het lijk in de rivier willen dumpen, is het plots laag water. De hele vlakte die droog is komen te liggen licht vol met lijken, echt ontzettend veel. Sommigen al helemaal vergaan, anderen vers. Omdat Benoit last van zijn nek heeft moet de crew de lijken met zand bedekken, zodat niemand het ziet. Terwijl zij zich uit de naad staan te zwoegen staat Benoit ze van de oever te commanderen. Geeft prachtig weer hoe vreemd mensen in elkaar zitten. Hoe krijgt die Benoit het voor elkaar? Is Rémy gewoon een schlemiel, of zou hij het met iedereen kunnen doen?

5. Aan wie zou je deze film aanraden? Waarom? Iedereen met Frans 2, omdat deze film een stuk amusanter is dan de meeste andere films. Jelmer, omdat die niet van Hollywood-films houdt. Iemand die waarschijnlijk niet bij naam genoemd wil worden, omdat die ontzettend op Benoit lijkt. Iedereen die van geweld houdt. Iedereen die worstelt met ethische vraagstukken (Bij deze film ga je je afvragen of moraal iets vaststaands is, of dat het kneedbaar is, en met de mensen mee verandert). Psychologen.

6. Druk je waardering voor de film uit. Kruis een antwoord aan en schrijf de reden erbij. Ik vond deze film: X heel boeiend, omdat zo bizar is dat je je er niet van los kunt rukken. 0 aardig/interessant, omdat de film op den duur wel voorspelbaar werd, iedereen gaat dood. 0 niet erg boeiend, omdat het een zwart-wit-film was. 0 totaal niet interessant, omdat er geen knappe jongens in speelden. 7. Een aantal nieuwe begrippen. Le petit grain = een zaadje
Les Indiens = de indianen
Le fric = poen
L’esthétique = de schoonheid
Organique = organisch
Bingo! = Raak! De jus = saus
Le mer du Nord= de Noordzee
Le period de couplement = paringstijd Chapeau = petje af.

REACTIES

G.

G.

Het moet toch "la mer" en niet "le mer" zijn? En toch "la période d'accouplement" en niet "le period de couplement".

14 jaar geleden

A.

A.

Hey Deborah,

Ik wou je even bedanken voor je werkstuk.

Groetjes, =xxx=,

Andereas.

20 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.