Ben jij weleens opgelicht?

Wij doen onderzoek naar online oplichting onder jongeren. Vul de vragenlijst in (ca 5 min) en maak kans op een Bol.com bon van 25 euro (echt waar!)

Altes Land (2020)

Beoordeling 7
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 678 woorden
  • 19 maart 2021
  • 3 keer beoordeeld
Cijfer 7
3 keer beoordeeld

Regisseur: Sherry Hormann

Jaar van verschijnen: 2020

Genre: Drama

Titelbeschrijving:

De film heet Altes Land, oud land, omdat het gaat over het leven van Vera, die is gevlucht vanuit Rusland en nu in Duitsland woont. De film schakelt de hele tijd tussen vroeger en tegenwoordig. Het oude huis kan worden gezien als het oude land, omdat de nieuwe generaties daar steeds wonen. Rusland kan ook worden gezien als het oude land, omdat Vera daar oorspronkelijk vandaan komt.

Gebeurtenissen:

Eerste deel:

De film begint met het nieuws dat Karl Eckhof, een soort stiefvader van Vera dood is gegaan. Vooral Vera vindt dit heel erg. Karl Eckhof is doodgegaan, de man van de oude vrouw, Vera. Hierdoor krijgt Vera steeds flashbacks van vroeger, over de oorlog. Vera is namelijk gevlucht vanuit Rusland. Zo droomt ze er ook over, hoe ze Hinni, haar man voor het eerst heeft ontmoet. In de tussentijd wordt Anne aangenomen als muzieklerares voor kinderen. Vera heeft steeds ruzie over het huis waar ze in woont, aangezien ze eigenlijk geen familieverwant is, maar wel altijd in het huis heeft gewoond. De begrafenis van Karl maakt het voor Vera alleen maar moeilijker en het doet haar denken aan hoe de moeder van Karl zichzelf vroeger heeft opgehangen. Om te helpen ruimt de Marlene, de halfzus van Vera haar huis op, dit maakt Vera eigenlijk alleen maar bozer. Annes vriend gaat vreemd en nu gaan ze scheiden.

Tweede deel:

Dirk, de buurman van Vera rijdt een ree aan en zijn ruit gaat stuk, Vera komt hem helpen en maakt worst van de ree. Dirk durft nu geen vlees meer te eten. Anne vlucht naar Vera voor hulp met de scheiding, ze drinken zich lam. Daarom stopt Vera haar hoofd de volgende dag in de koelkast. Anne was welkom bij Vera, omdat ze alleen was omdat Karl dood was gegaan. Anne restaureert het huis van Vera helemaal. Vera leest een boekje voor aan Leon (het zoontje van Anne), hierdoor krijgt ze flashbacks naar toen Karl doodging, want toen las ze dat ook. Karl was gestorven op het mooie bankje dat de hele film terugkwam.  Vera haar doel is wel gelukt, ze heeft een soort nieuwe familie, met Anne en Leon.

Personages:

Vera is de hoofdpersoon, ze is samen met haar moeder gevlucht uit Rusland en werd opgevangen in het huis van Karl. Vera is een heel sterk persoon die altijd aan het werk is. Eerst zorgt Karl voor Vera en later Vera voor Karl. Vera is getrouwd met Hinni.

Tijd en ruimte:

De Film heeft verschillende tijden, het heden, waar het grootste gedeelte van het verhaal zich afspeelt, dit kun je zien aan de moderne auto’s en huizen. Ook speelt de film zich deels af tijdens de tweede wereldoorlog, waar Vera en haar moeder vluchtten vanuit Rusland. Er is nog één tijd hier tussenin, ongeveer in 1980, Vera lijkt hier ongeveer 40 jaar oud. 

De film speelt zich voor het grootste gedeelte af op en rond het erf van Karl in Duitsland en in het huis van Anne.

Hoe is de film geschreven:

De film is vanuit de 3de persoon gefilmd, hij zij perspectief dus, alsof er een camera bij de gebeurtenissen vliegt. Toen Dirk bijvoorbeeld de ree aanreed, was het perspectief alsof er een camera in de stoel naast Dirk zat.

Mening:

Ik vond deze film niet zo heel erg leuk, hij duurde drie uur en ik vond hem ook best langdradig, omdat er niet echt hele bijzondere dingen gebeurde. Het is een beetje een verhaal over het levensverhaal van de hoofdpersonages. Ik houd persoonlijk niet van die drama achtige films, maar veel mensen zullen hem ook wel leuk vinden, als ze houden van drama. Er zaten wel een paar spectaculaire dingen aan de film, zoals het aanrijden van de ree, of de zelfmoord van de moeder van Karl, maar over het algemeen liep de film best langzaam en saai, met veel sprongen naar het verleden, waardoor het soms een beetje onduidelijk was waar het nou precies over ging, of is welke tijd het nou was.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.