The Mask of Zorro (1998)

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 520 woorden
  • 26 mei 2003
  • 15 keer beoordeeld
Cijfer 6.9
15 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

THE MASK OF ZORRO:

In het begin van de film is er een opstand in een Spaans dorpje.. Er zijn 2 jongetjes die Zorro verwachten (zorro is de “held” van het volk). Don Rafaeal, een Spaanse bezetter, wil 4 onschuldige boeren doodschieten om zo “orde” te houden onder het volk.. Alle mensen zijn daar natuurlijk tegen en hopen op de hulp van Zorro. Die komt ook en steelt op een spectaculaire wijze de show. En als laatste geeft Zorro zijn ketting aan een van de 2 jongetjes.. Als Zorro dan weer thuis komt verteld hij zijn dochter Elena (die dan nog een baby is) over zijn spannende avonturen terwijl zijn vrouw meekijkt. Dan komen plotseling Don Rafael en zijn soldaten binnenstormen. Ze willen onze Zorro gevangen nemen vanwege het “Zorro zijn”… Als Zorro (die in het echt Diègo de la Vega heet) zich verzet schiet een soldaat per ongeluk zijn vrouw dood. Ze sluiten Zorro op en Don Rafael neemt Elena mee….

20 JAAR LATER

De 2 jongens waarvan 1 het amulet van Zorro had gekregen worden meegevoerd door een (idiote) man. Omdat ze geld hadden gestolen. Maar eigenlijk was het een soort samenzwering. Om veel geld te verdienen ; Door net te doen alsof ze zich aangaven en dan uiteindelijk met een hoop geld er vandoor te gaan.. Maar dan komen er soldaten van Don Rafael en nog een generaal namelijk Captain Love. Die schiet de idiote man dood en de 2 jongens (broertjes) rennen weg maar uiteindelijk wordt een daar van geraakt en pleegt zelfmoord. Zijn broer neemt zijn ketting mee (dat was de ketting die hij van zorro had gekregen..) Don Rafael gaat naar de gevangenis om te kijken of hij daar zorro kan vinden, omdat hij wou weten of hij niet ontsnapt was na al die jaren. Als hij de gevangenen op een rij heeft laten zetten, en aan hen vraagt wie zorro van hun is (dom) geven bijna alle gevangen antwoordt met ja omdat ze natuurlijk zo graag hun held willen zijn!! Als Don Rafael een van de gevangenen dood, moet die natuurlijk ook begraven worden. De doodde gevangene wordt voor even in een hok gelegd waar de echte Zorro toevallig ook in Zat. Hij doet net alsof hij de doodde gevangene en wordt in een zak gestopt en begraven. Hij komt als de bewakers weg zijn uit zijn graf en hij is vrij… De volgende dag is er een soort campagne waar het volk aan Don Rafael wordt voorgesteld. Zorro is daar ook en hij komt Don Rafael tegen met zijn zogenaamde dochter (dus eigenlijk de dochter van zorro). Hij is helemaal onder de indruk van de mooie Elena… Zijn besluit is nu alleen maar vaster om haar terug te krijgen en daarvoor bedenkt hij een plan… Dan komt Zorro de jongen tegen van wie zijn broer vermoord is en hij het amulet heeft gepakt. Zorro praat een tijdje met hem en besluit dat hij zijn opvolger gaat worden.. Dan ondergaat de jongen die Aleandro heet een zware training die door onze oude Zorro (Diego de la Vega) wordt gegeven… En Aleandro wordt opgeleid tot de nieuwe en super spectaculaire Zorro!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The Mask of Zorro (1998)"