White Chicks (2004)

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 1382 woorden
  • 13 december 2004
  • 102 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
102 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
Algemene gegevens

Wat is het?
Een comedy film
Hoe heet het?
White Chicks
Hoe heten de makers?
Marlon en Shwan Wayans. Dit zijn 2 donkere Amerikaanse broers. Het aparte is dat ze zelf ook in de film spelen; ze spelen de hoofdrol.
Wanneer is het (oorspronkelijk) gemaakt?
Vanaf 16 september 2004 was de film in de bioscoop te zien.
Hoelang duurt het?
97 minuten.
Waar heb je het gezien?
In Hollywoud, een bioscoop in Woudrichem.
Wanneer heb je het gezien?
Op 7 november 2004.

VORM

1) Op welke locatie(s) speelde het verhaal zich vooral af?

Het verhaal speelt zich af in hotels, grote huizen en discotheken in New York.
2) Hoe waren de hoofdpersonen gekleed (en gegrimeerd)?
De hoofdpersonen (2 donkere FBI-agenten) dragen vrijwel altijd een net pak. Op een gegeven moment worden ze als vrouw vermomd (white chicks). Vanaf dan zijn ze blank met lang blond haar, roze kleding en korte rokjes.
3) In hoeverre bepalen locaties en kleding de sfeer van de film?
Doordat de FBI-agenten een net pak dragen, komen ze als nette zakenlui over. Dit zijn ze echter niet, ze zijn nogal onbeschoft en kunnen niet alles even goed oplossen. Vanaf het moment dat ze worden vermomd als 2 blanke vrouwen, komen ze erg als ‘domme blondjes’ over. Dit komt door de uitdagende kleding die ze meestal dragen, maar ook door de manier waarop ze zich gedragen. Door de grote hotels kom je te weten dat de Wilsons erg rijk zijn.
4) Had de muziek een opvallende rol in de film of diende hij vooral als achtergrond?
Beide. In de film zaten ontzettend veel moderne liedjes. Op een gegeven moment zitten 5 vriendinnen in een auto en draaien ‘thousand miles’ van Vanessa Carlton, een ontzettend zoet popnummer. De meiden kennen het nummer allemaal (dit is hún nummer) en zingen allemaal luidkeels mee. Dit laat zien dat het echte ‘meisjes-meiden’ zijn. De 2 vermomde FBI-agenten kennen dit nummer niet en als er op een gegeven moment wordt overgesprongen naar een ruig rapnummer, rappen ze uiteraard mee. Dit laat zien dat de 2 zogenaamde meiden eigenlijk de vermomde FBI-agenten zijn. Deze muziek had een opvallende rol.
Achtergrondmuziek zat er uiteraard ook in. Bijvoorbeeld het moment dat Kevin romantisch met iemand op de bank een glaasje wijn drinkt of het moment dat een van de vermomde chicks een tasjesdief achternarent.
5) Was er sprake van speciale geluidseffecten?
Zover ik weet, heb ik geen speciale geluidseffecten gehoord.
6) Op welke manier werd het verhaal verteld?
· In chronologische volgorde.
7) Welke scènes zijn je het meest bijgebleven?
De scène dat de 2 donkere FBI-agenten in blonde meiden worden veranderd. Ze zien er na de verandering inderdaad als blonde meisjes uit, maar niet zoal als de echte Wilson-zusjes. Dit komt doordat de gezichten er nogal nep (virtueel) uitzien. Cameravoering speelde hierbij geen rol. Nog een scène die me bij is gebleven is de scène dat het hondje van één van de (echte) Wilson-zusjes uit het open autoraam hangt. Hierbij proberen ze het hondje aan zijn riempje weer naar binnen te trekken. Je ziet het hondje van dichtbij en op de achtergrond zie je wazige horizontale strepen doordat de auto rijdt en de camera als het ware stilstaat in de auto.
De cameravoering in de film werd op verschillende manieren gebruikt. Er werd gebruik gemaakt van close-ups, bijvoorbeeld bij de scène met het hondje. Maar ook scènes waarin iemand schrikt. Ook werd er van veraf gefilmd, als de FBI-agenten de Wilson-zusjes gaan ophalen van het vliegveld zie je de zusjes vanuit de verte aan komen lopen.
Het camerabeeld dat het meest werd gebruikt was dolly. Een goed voorbeeld hiervan is als een van vermomde FBI-agenten een tasjesdief achternarent, de camera gaat met de 2 rennende mensen mee.
In de film werd als camerastandpunt vooral het neutraal standpunt gebruikt. Heel af en toe werd er kikkerperspectief gebruikt, bijvoorbeeld in de scène dat er onder iemands rokje wordt gekeken.
8) Bij welk genre kun je de film indelen?
· Comedy
INHOUD

9) Geef in enkele regels een samenvatting van de film.

De twee FBI agenten Marcus (Marlon Wayans) en Kevin Copeland (Shawn Wayans) verprutsen regelmatig hun opdrachten. Na een laatste mislukte undercoverklus krijgen ze nog één kans om zich te bewijzen. Ze krijgen de opdracht om de rijke cruiseship-erfgenamen Britanny en Tiffany Wilson naar een feestje in de Hamptons te begeleiden, zonder dat de dames ontvoerd te worden.
Na de vrouwen te hebben opgepikt, rijden Marcus en Kevin hun auto in de prak, waardoor Brittany en Tiffany wat lichte schrammetjes hebben opgelopen. Hiermee kunnen ze zich natuurlijk onmogelijk vertonen in de Hamptons. Marcus en Kevin besluiten de meisjes te dumpen in een hotel in New York om vervolgens zelf hun plaats in te nemen. Met de hulp van wat computerprogramma’s en make-up worden de zwarte Marcus en Kevin cosmetisch omgebouwd tot blanke, blonde meiden. Dit zorgt voor heel wat hilarische gebeurtenissen en natuurlijk gaat er heel wat fout. Uiteindelijk hebben ze de zaak toch opgelost en mogen ze hun baan als FBI-agent houden.
10) Om welke conflicten gaat het in de film?
Conflict 1: De 2 FBI-agenten, Marcus en Kevin, willen zich na allerlei mislukte undercoverklussen aan hun baas bewijzen. Ze mogen nog één klus doen. Als er iets fout zou gaan, dan zouden ze ontslagen worden.
Conflict 2: Als Marcus en Kevin eenmaal vermomd zijn als blonde ‘chicks’ moeten ze heel wat karaktereigenschappen zien te verbergen, zodat niemand er achter komt dat ze eigenlijk niet de echte Wilsons-zusjes zijn.
11) Wie zijn de belangrijkste personen?
Marcus Copeland: Werkt als FBI-agent. Hij heeft meer tijd voor zijn vrouw dan voor zijn werk. Hij is het niet altijd eens met zijn broer Kevin.
Kevin Copeland: Werkt als FBI-agent. Hij is nogal een versierder en hij is een beetje egoïstisch.
Tiffany en Brittany Wilson: Twee rijke blonde zussen. Ze zijn ontzettend meisjes-achtig. Ze zijn erg arrogant, ze willen altijd dat het op hun manier gaat. Ze zijn het altijd met elkaar eens.
De broers Copeland hebben meteen al een hekel aan de zusjes Wilson. Ze zijn veel erger dan ze hadden verwacht. De meiden willen niet naar Hamptons gebracht worden, door een paar schrammetjes die ze hebben opgelopen. Hierdoor moeten de broers hun plaats innemen, wat nogal wat heisa veroorzaakt.
12) Zijn het gewone mensen of vooral tegenwoordigers van een bepaald standpunt?
Marcus en Kevin Copeland zijn over het algemeen normale mensen. Natuurlijk zijn er niet veel mensen die als FBI-agent werken, maar de karaktereigenschappen zijn volkomen normaal; die zou elk mens kunnen helpen. De zusjes Wilson kan ik niet erg normaal noemen. Ze zijn ontzettend rijk en overdreven arrogant. Dit is natuurlijk ook voor de grap bedoeld, maar zo erg kom je het in het dagelijkse leven niet tegen.
13) Met wie heb je het meest meegeleefd?
Ik heb het meest meegeleefd met de broers Copeland. Dat kwam omdat de film begon met een scène waarin ze een undercoverklus verpesten. Ze worden na deze klas bijna ontslagen door hun baas, waardoor je hoop dat de volgende klus (de Wilson-zusjes ophalen zonder dat ze ontvoerd worden) wel gaat lukken.
FUNCTIE

14) Wat is het doel van de film?

· De film is vooral bedoeld om het publiek te vermaken.
15) Welke middelen heeft de regisseur gebruikt om het publiek te boeien?
Het aparte van deze film is, dat de 2 donkere FBI-agenten in 2 blanke, blonde meiden veranderen. De gezichten zagen er niet meer ‘echt’ uit, maar virtueel. Ik denk dat dit vooral hetgeen is wat het publiek boeit.
MIJN MENING

De reden dat ik naar deze film ben gegaan, was dat ik de voorstukjes van de film zag en meteen heel nieuwsgierig werd. Ik had van tevoren verwacht dat het een erg lachwekkende film zou zijn en naderhand bleek dit inderdaad te kloppen. Ik heb echt ontzettend zitten lachen tijdens de film. Eigenlijk heb ik er alleen maar plezier aan gehad. Ik vond het totaal niet spannend, en ontroerend was het ook niet. Het enige gevoel dat ik er af en toe bij kreeg was een plaatsvervangende schaamte. De hoofdpersoon deed iets waarmee hij echt gigantisch voor de gek stond. Maar ook hier moest ik om lachen. Een echte comedy dus!

Ik denk dat ik later nog een keer naar een film van deze makers ga. Ik ben al eens eerder naar een film geweest die door dezelfde makers is gemaakt: Scarie Movie 3, en daar heb ik ook erg van genoten.

REACTIES

F.

F.

dankjewel! heb er erg veel aan gehad!

14 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.