Ben jij weleens opgelicht?

Wij doen onderzoek naar online oplichting onder jongeren. Vul de vragenlijst in (ca 5 min) en maak kans op een Bol.com bon van 25 euro (echt waar!)

The Princess Diaries (2001)

Beoordeling 7
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 807 woorden
  • 28 februari 2002
  • 27 keer beoordeeld
Cijfer 7
27 keer beoordeeld

Algemeen:

Regisseur: Garry Marshall

Hoofdrolspeler(s): Anne Hathaway

Land van herkomst: Amerika

Jaartal: 2001

Locatie: San Francisco, VS

Tijd: tegenwoordige tijd

De Inhoud:

De film gaat over een 15 jarig meisje Mia.Ze woont in San Francisco samen met haar moeder. Haar vader is al jaren dood.
Op school heeft ze weinig vriendinnen en word door een bepaald groepje veel gepest omdat ze erg verlegen is.Ook ziet ze er anders uit.Ze heeft erg pluizig haar,een bril en bijna geen make-up op.Ze is helemaal weg van Josh,de jongen waar elk meisje wel zou uit mee willen.Maar hij heeft met Lana de aartsvijand van Mia en het populairste meisje van de school.
Op een bepaalde dag krijgt ze te horen dat haar oma een paar dagen in San Francisco is voor een paar zaken.Van haar moeder moet ze haar oma gaan opzoeken.Mia zelf heeft daar geen zin in want ze kent haar niet eens goed.

Maar ze gaat toch heen.Als ze daar aan komt ziet ze een heel groot mooi huis.Ze loopt naar binnen en ze wordt helemaal gecontroleerd door allerlei beveiligings mensen.Als ze eindelijk haar oma te zien krijgt gaan ze naar buiten toe.Eenmaal aan het praten verteld haar oma dat ze prinses van Genovia is.
Eerst gelooft ze het niet.Want als zei prinses is moest haar vader koning geweest zijn en daar had ze haar moeder nog nooit over gehoord.
Het wordt haar allemaal te veel en rent weg.
Als ze later thuis aangekomen is ze verward en boos tegelijk.Want waarom had haar moeder dit alle vijftien jaar verborgen gehouden.Haar moeder probeert uit te leggen dat ze dit pas op haar verjaardag wilde vertellen maar Mia is boos en luistert niet.
Als later haar oma langs komt om het nog een keer uit te leggen.Kan Mia het nog steeds nie geloven.Waarom hebben ze dit alle 15 jaar voor haar achter gehouden?
Mia wilt absoluut geen prinses zijn
Maar als ze later gekalmeerd is maakt ze met haar oma de afspraak dat ze twee weken alle dingen gaat leren over een prinses zijn.Hoe je moet lopen,dansen,eten,zitten als een prinses.En als ze dan nog steeds geen prinses en troonopvolger wil worden hoeft dat niet.
De twee weken gaan in en ze krijgt een hele metamorfose.Van iemand met pluis haar en een bril naar een heel mooi meisje.De dagen gaan om en op een geven dag als ze naar school wordt gebracht weet opeens iedereen dat zij prinses van Genovia is.Bijna niemand wist het alleen de kapper en haar beste vriendin Lili.
Als ze door al de pers en leerlingen door gekomen is en in het lokaal van de directie blijkt dat de kapper zijn mond niet kon.Hij vond dat iedereen zijn “meesterwerk” moest zien.Want hij had haar inmiddels veranderd.

Op school verandert alles,iedereen gaat aardig tegen haar doen.En zelf Josh ziet haar nu staan.Hij vraagt of zei mee gaat naar een strandfeest met hem.
Als ze een paar dagen later op het feest zijn,duiken opeens de persen op.Josh en Mia verstoppen zich in een strandhuisje.Josh probeert haar te zoenen maar ze vind de plaats niet zo romantisch das weigert.
Mia wil graag naar huis dus Josh kijkt even buiten of de pers weg is.Hij zegt dat er geen pers meer is.Ze gaan naar buiten en Josh begint Mia te zoenen.Natuurlijk was de pers helemaal niet weg maar Josh wou alle aandacht hebben.Mia rent weg en komt Lana en haar vriendinnen tegen.Ze heeft haar badkleding nog aan,dus ze wil zich omkleden.Lana heeft haar kleren al gehaald en een plek aangewezen waar ze zich kan omkleden.Als Mia zich aan het omkleden is haalt Lana snel de pers en trekt het gordijn naar beneden.En daar staat Mia met alleen een handdoek om haar heen.Iedereen maakt foto’s maar gelukkig komen de beveiligings mensen haar meenemen.De volgende dag in de krant staan al de foto’s van Mia met Josh en de foto’s waar ze alleen met een handdoek op staat.Haar oma word boos op haar en Mia is zo verdrietig en boos dat ze nu absoluut geen prinses meer wil worden.
Een paar dagen later is het bal waarop Mia zou zeggen of ze prinses wil worden of niet.Ze wou niet heen,ze ging weglopen.Maar op het laatste moment besluit ze toch heen te gaan.Maar op de helft van de weg stopt haar auto ermee.Het regent keihard.Gelukkig komen er mensen haar ophalen en brengen haar naar het bal.Net op het moment dat haar oma wil zeggen dat Mia afstand van de troon doet. Komt Mia binnen en verteld dat ze toch graag prinses en troonopvolger wil worden van Genovia.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The Princess Diaries (2001)"