Inleiding:

Vandaag ga ik naar de film the incredibles, ik wilde graag naar deze film omdat ik al een aantal voorstukjes had gezien op de televisie. Ook heb ik al een heleboel leuke reacties gehoord, ook op internet was bijna iedereen zeer enthousiast, later volgen er ook enkele recensies. Ik denk dat de film the incredibles gaat over een familie, met superkrachten (dat werd duidelijk uit de voorstukjes)maar ze krijgen te kampen met een groot gevaar.

Genre: Animatie

Speelduur: 121 minuten
Schrijver: Brad Bird
Producent: John Walker
Stemmen door: In de rol van:
Craig T. Nelson .... Bob Parr/Mr. Incredible
Holly Hunter .... Helen Parr/Elastigirl
Samuel L. Jackson .... Lucius Best/Frozone
Jason Lee .... Buddy Pine/Syndrome
Dominique Louis .... Bomb Voyage
Teddy Newton .... Newsreel Narrator
Jean Sincere .... Mrs. Hogenson
Eli Fucile .... Jack Jack Parr
Wallace Shawn .... Gilbert Huph
Spencer Fox .... Dashiell 'Dash' Parr
Lou Romano .... Bernie Kropp
Wayne Canney .... Principal

Sarah Vowell .... Violet Parr
Michael Bird .... Tony Rydinger
Elizabeth Peña .... Mirage
Bud Luckey .... Rick Dicker
Brad Bird .... Edna 'E' Mode
Bret 'Brook' Parker .... Kari Bret Parker)
Kimberly Adair Clark .... Honey

Frozone

Mirage

Edna Mode

Syndrome

De Film:

Bob Parr is niet zomaar een gemiddelde Amerikaanse burger. Als de nood aan de man is, hijst hij zichzelf in een strak pak om als Mr. Incredible het onheil te bestrijden. Bob beschikt namelijk over superkrachten. Hij tilt met groot gemak een hele trein de lucht in en kan zich een weg door de dikste muren rammen.

Bob is overigens niet de enige superheld in zijn tijd. Zijn vriendin, Helen/Elastigirl, kan bijvoorbeeld met haar elastische ledematen elke boef te snel af zijn. En zoals Bob en Helen zijn er dus nog veel meer superhelden. Ze hebben de meest bijzondere krachten. Regelmatig schieten zij mensen te hulp om hen te redden van rampspoed en misdadigers. Deze superhelden gaan allen gemaskerd te werk om hun echte identiteit geheim te houden.

Op een dag slaat het noodlot voor de superhelden zelf toe. Mr. Incredible redt een zelfmoordenaar die van het dak wou springen maar verwondt de ongelukkige springer daarbij. De man in kwestie vindt dat hem onrecht is aangedaan en besluit Mr. Incredible aan te klagen. Deze rechtszaak zet de deur open voor een vloedgolf van aanklachten tegen superhelden die tijdens hun onbaatzuchtige daden 'schade' hebben aangericht. Die aanklachten kosten de overheid bakken met geld. Dat heeft tot gevolg dat de overheid besluit het superheldenwerk te verbieden. De superhelden mogen vanaf dan niet meer in actie komen en dienen hun krachten geheim te houden.

Dat betekent een heel nieuw leven voor de inmiddels getrouwde Bob en Helen. Ook hun kinderen Violet en Dashiel bezitten superkrachten en het kost de familie heel wat moeite om zich als normale burgers te gedragen. Bob’s saaie kantoorbaan als verzekeringsagent helpt daar ook niet echt bij. Hij hunkert stiekem naar het superheldenwerk. Regelmatig trekt hij er dan ook met zijn vriend Lucius/Frozone op uit om in ’t geniep wat heldendaden te verrichten.

Hoe stiekem zij dit ook doen, hun acties hebben wel de aandacht getrokken van Mirage. Zij nodigt Bob, namens haar mysterieuze opdrachtgever, uit om naar een afgelegen eiland af te reizen om aldaar met een hypermoderne gevechtsrobot op de vuist te gaan. Het ding is namelijk op hol geslagen en geen normaal mens kan het stoppen. Bob/Mr. Incredible gaat, buiten medeweten van Helen, op dit aanbod in. Hij is dolblij om weer eens als superheld aan de slag te kunnen gaan. Hij schakelt de robot dan ook uit.

Gemotiveerd door deze krachtmeting slaat Bob weer aan het trainen en na enige tijd heeft hij zijn oude vorm weer te pakken. Compleet in vorm en gestoken in een nieuwe outfit, die werd ontworpen door zijn persoonlijke 'styliste' Edna Mode (een soort Q uit James Bond), reist hij opnieuw af naar het eiland om een nieuw klusje voor de nog steeds onbekende werkgever te klaren.

Ditmaal gaat de klus minder voorspoedig en op het moment dat Bob met zijn rug tegen de muur staat maakt de mysterieuze werkgever zich eindelijk bekend. Bob blijkt in een val gelopen te zijn van een oude bekende die veel wrok jegens Mr. Incredible koestert. Natuurlijk schieten zijn vrouw en kinderen hem te hulp, en door samenwerking van the incredibles en frozone, weten ze Syndrome te overmeesteren, hierna kunnen alle superhelden weer terugkeren.

Na de film:

Ik ben gisteren dus naar de incredibles geweest, en ik vond de film echt super leuk, er zat heel veel humor in en de film zat gewoon heel mooi in elkaar. Ook was de film er mooi getekend, wel vind ik dat deze film minder geschikt is voor kinderen, dan de vorige films van pixar. Er komt meer actie in voor, en er gebeuren meer dingen, die kinderen eng kunnen vinden. Toen ik dit op internet ging opzoeken, bleek dat ze er zelf voor hadden gekozen om het wat spannender te maken, omdat ze zich meer op de volwassenen wilden richten. Ook bleek dat dit de laatste film was die pixar in samenwerking maakte met disney, ze gaan apart verder. Ik vind dit wel jammer want samen hebben ze al een heleboel goede films gemaakt, ik hoop dat pixar dit apart ook kan. Nog even over de film: Ik zou hem aan iedereen kunnen aanraden, want voor zoveel kinderen als ouderen is deze film zeer humoristisch.

Recensies:

Door: Charley, 23-04-2005 08:59

Pixar does it again! Verschrikkelijk grappige film.

Door: Edwin, 23-04-2005 10:02

Heerlijk jaren 60 sfeertje. Kruising tussen Batman en James Bond maar dan grappiger.

Door: Davy, 23-04-2005 11:07

Deze film is errug leuk ja Edna Mode rules

De dvd:

Regio: 2
Release Datum: 23-3-2005
Aantal discs: 2 disc
Taalkeuze: Dolby Digital 5.1 - Nederlands / Vlaams / Engels / Frans
Ondertitels: Nederlands / Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Frans
Beeldformaat: 16 x 9 / 2.39:1.
Speelduur: 121 minuten.

Extra's :

Disc 1
- Commentaries writer/director Brad Bird + producer John Walker on/off
- Commentaries animators on/off
- Trailer "Cars

Disc 2
- Intro (0:52)
- Jack-Jack Attack (4:32)
- Deleted Scenes (34:40)
- Behind the scenes
- Making of the Incredibles (27:24)
- More making of the Incredibles (32:22)
- Incredi-blunders (1:42)
- Art Gallery
- Publicity
- Teaser (2:01)
- Trailer 01 (01:58)
- Trailer 02 (02:34)
- Top Secret
- Mr. Incredible and Pals (4:01)
- Mr Incredible and Pals with commentary
- NSA Files
- Boundin'
- Play Boundin'
- Play boundin' with commentary
- Who is Bud Luckey? (2:43)

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.