The Host (2013)

Beoordeling 9.2
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 884 woorden
  • 8 augustus 2014
  • 3 keer beoordeeld
Cijfer 9.2
3 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Maak jij weleens gebruik van de achteraf betalen-optie bij een webshop?

Voor veel jongeren is het de normaalste zaak van de wereld, maar het kan ook risico’s met zich meebrengen. Zo belandde Maura in de schulden: 'Wat begon met achteraf betalen eindigde met een schuld van zo’n 3.000 euro.'

Lees nu het interview

15 April ben ik naar de bioscoop geweest om de film the Host te kijken, ik had gehoord dat het een hele goede film was dus ik besloot hem ook te gaan kijken. De film komt uit Amerika  en is in 2013 uitgekomen. De hoofdrolspelers zijn Saoirse Roan als Wanda/Melanie en Max Irons als Jared, film is geregisseerd door Andrew Niccol en de genres zijn science fiction, avontuur, romantiek.
De film gaat over onze wereld en hoe hij in de toekomst is, zonder geweld en moorden en ruzies, de wereld is nog nooit zo perfect geweest, maar alleen is de wereld in deze film niet meer van de mens maar van buitenaardse wezens die de mensenlichamen hebben overgenomen. Er zijn nog enkele mensen die hun lichamen nog zelf in de hand hebben en zij proberen dat ook zo te houden. Aan het begin van de film wordt de hoofdrolspeelster Melanie al snel gepakt en er wordt een buitenaardse ziel in haar lichaam geplaatst. Maar omdat Melanie een sterke eigen wil heeft blijft zij ook in haar lichaam en kan ze met de ziel die haar lichaam bestuurd communiceren. De ziel, die Wanda genoemd wordt, ziet alles wat Melanie heeft meegemaakt en heeft medelijden met haar en besluit haar te helpen en ‘ze’ gaan naar een schuilplaats waar een groep mensen wonen inclusief Melanie haar tante en oom en haar vriend. Alleen zien de mensen dat Melanie geen mens meer is (de oogkleur van de mensen wordt een hele licht blauwe kleur als er een buitenaardse ziel in zit) maar haar oom besluit haar toch te helpen omdat de ziel om een of andere reden terug gekomen is. Uiteindelijk wordt Wanda geaccepteerd omdat de mensen inzien dat zij anders is dan de andere zielen en ze er achter komen dat Melissa nog steeds ergens in het lichaam zit. Melissa is verliefd op haar vriend Jared, maar ondertussen krijgt Wanda zelf ook gevoelens maar niet voor Jared maar voor een andere jongen genaamd Kyle. Uiteindelijk komen ze er achter dat er een manier is om een ziel uit een mensen lichaam te halen en wil Wanda zich opofferen. Maar Kyle is verliefd op haar en alle mensen zijn toch aan haar gehecht geraakt, maar ze willen ook Melissa weer terug. Uiteindelijk wordt Wanda in een ander lichaam geplaatst en Melissa kan haar eigen lichaam weer besturen.
Het is best een ingewikkeld verhaal om samen te vatten en daardoor lijkt de film vanuit mijn samenvatting misschien een beetje vreemd en oninteressant, maar het is echt een hele mooie film.
Het heeft wel vaag iets weg van avatar, in ieder geval echt een aanrader!
Het is een beetje een science fictie movie dus er zijn aardig wat special effects in deze film, je hebt bijvoorbeeld de ziel die in de lichamen wordt geplaatst wat een soort van lichtgevende bolletje is en de ogen van de mensen die je opeens van kleur ziet veranderen.
De film is alles behalve chronologisch, in het begin van de film wordt Melanie al meegenomen door de wezens, terwijl ze daarvoor nog van alles heeft meegemaakt dat je pas later in de film tegenkomt tijdens herinneringen en flashbacks.
Er is me eigenlijk niet veel opgevallen qua muziek, alleen aan het einde was het opeens een druk nummer en ik kan me nog herinneren dat ik dat niet verwachtte omdat er in de rest van de film de muziek vrij rustig en onopvallend was, ik kan me tenminste niet echt herinneren dat ik veel muziek gehoord heb.
Het nadruk van het verhaal ligt denk ik op wat er gebeurd, de verhaallijn is prachtig en dat is denk ik wat de grootste rol speelt in deze film, maar toch denk ik ook dat er een kleine boodschap wordt gegeven. De zielen nemen onze lichamen over omdat ze vinden dat wij niet goed met de aarde omgaan, mensen vermoorden elkaar gewoon en er is nooit wereld vrede ik denk dat de makers hier mee willen zeggen dat we beter met elkaar en de wereld om moeten gaan. Maar ook omdat de zielen dan een perfecte wereld hebben gemaakt waarin er geen kwaad is, waarin niemand liegt, iedereen elkaar vertrouwd en er wereld vrede is en alles gewoon is en saai, nooit gebeurd er iets bijzonders. Maar als er geen kwaad is dan is er ook geen goed, zonder donker is er ook nooit licht. Als er niks slechts zou zijn zou niemand het goede kunnen zien, we moeten ook blij zijn met wat we hebben, als we het proberen te verbeteren in plaats van naar perfectie te streven zal het voor iedereen het beste zijn.
De film is een verfilming van een eerder geschreven boek door Stephenie Meyer, zij is ook de schrijver van de twilight saga
Ik vond dit een hele mooie film, zo’n film die je als de film afgelopen is nog lang aan het denken zet.
En ook al duurde de film ruim twee uur, heb ik me geen minuut verveeld. Het einde was perfect en ik ben blij dat het zo afgelopen is. Ik denk wel dat deze film in de top 10 van mijn favoriete films kan. Ik snap trouwens niet waarom het imdb cijfer zo laag is, maar een 5,9. Ik zou deze film zeker een 8,5 geven.  

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.