Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

The '60s (1999)

Beoordeling 4
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 711 woorden
  • 30 januari 2016
  • 3 keer beoordeeld
Cijfer 4
3 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
 

Voorwoord

Met de klas hebben we tijdens de uren van kunstvak 1 een film gekeken. Deze film ging over de jaren 60. Ik schrijf dit verslag omdat we een verslag bij deze film moesten maken. Ik bedankt mevrouw Schmidt dat we deze film gingen kijken.

Inleiding

Dit verslag gaat over een film uit de jaren 60. Er gebeurt veel in deze tijd. Vooral met de drie hoofdrol spelers: Katie, Michael en Brian. Katie zie je veel problemen hebben in deze film en met Brian is er ook veel aan de hand.

Ik schrijf dit verslag volgens de kijkwijzer.

Kern

De film is een documentaire, het gaat over het leven in de jaren 60, zoals bij de getinte mensen, de christelijke mensen en de hippies. Ik vind dat het er allemaal heel echt uitziet. Net zoals bij de protesten tegen racisme. Soms worden er ook beelden tussen geplakt die waargebeurd zijn.

Van filmtechnieken wordt er bij montage dus beelden van vroeger en beelden uit de gespeelde film aan elkaar geplakt. Hierdoor is de snelheid van de film beter en zie je ook hoe het er allemaal vroeger uitzag. Van het kader is mij eigenlijk niets opgevallen. Bij de belichting zag je verschil tussen de hippiefeesten en de momenten dat Brian in depressie zat. Bij hippiefeesten wordt er meer licht gebruikt omdat ze hier allemaal blij zijn. In de film wordt er vooral naar het hoofd van de personages gefilmd. Je ziet het niet vanuit iemand zijn ogen. Er wordt vaak gebruik gemaakt van close-up. En natuurlijk zag je veel verschil bij het uiterlijk van Brian en Katie in loop van tijd. Katie was eerst gewoon netjes gekleed maar daarna ging ze als een hippie door het leven. Dit is natuurlijk een grote verandering. En dat zie je ook bij Brian. Hij was eerst heel stoer gekleed, maar toen hij bij de marine vandaan kwam en getraumatiseerd was ging die zich meer kleden als een zwerver en ook zijn haar ging hij zo dragen.

 

Ik denk dat het een leukere film is voor de televisie als dat je het in een bioscoop ziet. Omdat je bij sommige stukjes een beetje verveeld raakt maar in een bioscoop moet je altijd blijven kijken.

 

In de film voegt de muziek elementen toe. Op blije momenten wordt er ook blije muziek gedraaid maar bij spannende of verdrietige momenten juist andersom. Daarom wordt het soms net iets leuker of juist zieliger om naar te kijken.

 

De film heeft het genre docu(drama) denk ik. Omdat het een documentaire is maar er wel zoveel drama in voorkomt dat het gewoon een docu(drama) wordt.

 

Ik denk dat de nadruk van de film zowel story, thematiek en psychologische ontwikkeling is. Story: de film laat zien hoe erg er gediscrimineerd werd vroeger, en hoe kinderen behandeld werden. Thematiek: het laat zien hoe het vroeger ging, en dat mensen toen ook niet gelijk behandeld werden. Psychologische ontwikkeling van de personages: je ziet van Brian dat hij ook ontwikkeld wordt tot een heel ander mens, dit komt omdat hij iets heel vervelends heeft meegemaakt. En als je naar Katie kijkt dan zie je ook dat ze eerst een net meisje was. Maar nadat ze uit huis geplaatst werd, zwanger werd, geen geld meer had en een hippie werd, zie je ook duidelijk hoe ze psychologisch ontwikkeld is.

Ik weet niet precies wat nou een grote rol speelt bij het maken van deze film, de auteur ken ik voor de rest niet en de acteurs heb ik ook nog niet eerder gezien.

Deze film is denk bedoeld als een provocatie, amusement en het roept emoties op. Het is een provocatie omdat je iets wilt uitlokken bij de mensen. Het is natuurlijk gewoon amusement omdat het een leuke film is maar het roept emoties op omdat ik het soms ook heel zielig vond voor de mensen in die tijd.

Conclusie

De film 60ies vond ik een hele leuke film, het laat goed zien wat er in die tijd in Amerika afspeelde. Ik wist helemaal niet dat dit zo ging, vooral van de discriminatie wist ik niet dat dit zo erg was. Sommige stukjes vond ik wel een beetje saai, maar voorderest vond ik het een leuke film.

Bronvermelding

http://www.imdb.com/title/tt0169528/

Het filmverslag gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen
Gids Eindexamens

Alles wat je moet weten over de eindexamens

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.