The 40 Year Old Virgin (2005)

Beoordeling 8.7
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 1750 woorden
  • 5 februari 2009
  • 3 keer beoordeeld
Cijfer 8.7
3 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Maak jij weleens gebruik van de achteraf betalen-optie bij een webshop?

Voor veel jongeren is het de normaalste zaak van de wereld, maar het kan ook risico’s met zich meebrengen. Zo belandde Maura in de schulden: 'Wat begon met achteraf betalen eindigde met een schuld van zo’n 3.000 euro.'

Lees nu het interview
Filmverslag: The 40 year old virgin.

Algemene informatie:
Titel: The 40 year old virgin.
Regisseur: Judd Apatow.
Hoofdrolspelers: -Steve Carell als Andy
-Catherine Keener als Trish.
-Paul Rudd als David
-Romany Malco als Jay
-Seth Rogen als Cal
Jaartal: 2005
Genre: Komedie, Roman

Hoofdpersonen:
De hoofdpersoon in de film is Andy Stitzer (Steve Carell). Hij speelt een 40 jaar oude maagd. Het lijkt alsof hij nog niet helemaal volwassen is, hij heeft zijn hele huis vol staan met actiefiguren die hij in de loop der jaren heeft gespaard. Op het gebied van liefde en seksualiteit loopt hij erg achter. Hij is erg onzeker, waarschijnlijk omdat hij nooit enig contact met vrouwen heeft gehad. Zijn leven was voorheen niet erg spectaculair.

Bijpersonen:
- Trish is de belangrijkste bijpersoon. Zij is een gescheiden vrouw van 40 jaar, met 3 kinderen. Ze heeft een ebay-store, een winkel waar mensen naar toe kunnen die hun spullen op ebay willen verkopen. Ze ziet er goed uit voor haar leeftijd en lacht bijna altijd.

- David is een collega van Andy. Hij kan de grappen tegen Andy niet waarderen. Hij geeft Andy daarom de meeste adviezen. Zijn vriendin heeft het pas met hem uitgemaakt. Hij mist haar en laat dit duidelijk merken.
- Jay is een collega van Andy. Hij is altijd netjes gekleed en nooit echt op de voorgrond. Hij is erg sportief en probeert Andy hier op een leuke manier in te betrekken. Hij is een neger maar maakt toch grappen over negers. Dit geeft een grappig effect.
- Cal is ook een collega van Andy. Hij heeft altijd oude en slordige kleren aan. Hij is
degene die Andy uithoort als ze ontdekken dat hij maagd is.

Locaties:
Het verhaal speelt zich af in het huis van Andy, de winkel waarin hij werkt, bij Trish thuis en in de nachtclubs waar Andy en zijn collega’s uitgaan om een vriendin voor Andy te vinden.
Het huis van Andy is heel kinderachtig ingericht. Dit is te zien aan zijn interieur, hij heeft bijv. een simulator voor race- en schietspellen in de woonkamer staan. Overal staan actiefiguren die hij vanaf zijn jeugd spaart. Deze actiefiguren zitten dan ook nog in hun originele verpakking zodat ze meer waard zijn. Hij is dus niet echt uit de kindertijd gekomen. Verder heeft hij een houten vloer en worden de kale muren opgevuld met de actiefiguren. In zijn slaapkamer staat een 2 persoonsbed, waarop een deken ligt van een van zijn actiefiguren. Ook de slaapkamer is helemaal bezaaid met actiefiguren. Het behang in de badkamer accentueert het kinderachtige extra door de visjes die erop staan.
Andy werkt in een elektronica zaak, aan de balie bij het magazijn. Het is een mooie, overzichtelijke winkel. Alles is er netjes geordend; de tv’s in een hoek, de stereo’s in een andere hoek etc. Het zijn zijn collega’s die hem een avondje mee uitvragen en dan ontdekken dat hij nog maagd is.

Het huis van Trish is een beetje rommelig. Ze heeft een klassiek stijl. De banken hebben een bloemetjes motief en de lampen zijn ouderwets. Er hangen oude, vale gordijnen en er ligt een vuil beige tapijt op de grond. Het is er erg rommelig doordat Trish de hele dag werkt, het huishouden in haar eentje moet doen én voor haar 3 kinderen moet zorgen.
De nachtclubs waren normaal ingericht. Er was een bar, een hoek met tafeltjes om wat te drinken en in het midden tegen de muur een verhoging voor de dj met daarvoor een dansvloer.


Kleding en Grimering:
Andy is altijd netjes gekleed. Hij draagt altijd een beige broek met een overhemd. Als hij met zijn collega’s op stap gaat krijgt hij van hen een fel gekleurd overhemd. In het begin vindt hij dat niet leuk maar later is hij eraan gewend. Zijn grimering is erg goed. Andy speelde een klunzige, ietwat saaie 40-er, benadrukt door zijn kleding en uiterlijk. Hij droeg bijvoorbeeld tijdens het fietsten een helmpje dat hem heel kinderlijk maakte.
Trish draagt bijna altijd een spijkerbroek met daarop een felgekleurd topje. Alleen als ze samen uitgaan heeft ze een zwart mantelpakje aan. De grimering is bij haar ook erg goed, uiterlijk van een 40 jarige alleenstaande moeder. Haar haren vind ik dan ook typisch voor haar, ze heeft lange bruine haren die ze gewoon los of in een staart heeft.
Op het werk dragen Andy en zijn collega’s donkerblauwe broeken met daarop een grijs poloshirt en het bedrijfslogo op de borst.
David komt alleen voor op het werk en in de nachtclubs. Op het werk draagt hij het bedrijfsuniform en als hij uitgaat vind ik hem nonchalant gekleed. Hij heeft een spijkerbroek aan met een t-shirt met daaroverheen een ophangend overhemd.
Jay is erg modieus gekleed. Hij draagt kleding die de meeste mensen tegenwoordig ook dragen. Hij heeft bijvoorbeeld een vale spijkerbroek met een felgekleurd overhemd aan.

Cal vind ik er slordig bij lopen. Volgens mij trekt hij zich er ook niets van aan hoe hij eruit ziet. Hij heeft oude, slordige kleren aan. Maar door dit uiterlijk is hij wel goed gegrimeerd want hij is alleenstaande.

Muziek in de film:
De muziek had geen speciale betekenis in de film, behalve in de nachtclubs. Daar hoorde je wel duidelijk de muziek. De muziek heeft wel een duidelijke betekenis aan het einde van de film. Hier is Andy ontmaagd en begint hij spontaan het lied ‘Let the sun shine’ te zingen. Deze scène gaat dan later over in een videoclip. Hierin komen alle acteurs in witte pakken terug die het lied gaan meezingen. Dit vind ik een beetje raar, het past niet in de film.
Er zitten geen speciale geluidseffecten in de film.

Manier waarop het verhaal verteld wordt:
Het verhaal wordt in een chronologische volgorde verteld. Het is Andy’s zoektocht naar een vrouw. Deze tocht begint wanneer zijn collega’s ontdekken dat hij nog maagd is en eindigt als hij wordt ontmaagd door zijn vriendin Trish.
Er wordt in de film ook gebruik gemaakt van een Flashback. Deze wordt gebruikt als hij tegen zijn collega’s (die hij eigenlijk als vrienden gaat beschouwen) verteld waarom hij nog maagd is. Ze laten zijn slechte ervaringen met vrouwen zien.


Bijgebleven scènes en montage:
De scène die me het meeste is bijgebleven is de scène waarin Andy zijn borst laat ontharen. Hij is hier onzeker en vraagt steeds of het pijn doet. Nadat de eerste strip met hars is verwijderd schreeuwt hij het uit en begint hij de vrouw die hem onthaardt uit te schelden. Dit geeft een grappig effect want zijn vrienden liggen dubbel van het lachen. Na een paar strips te hebben ‘geleden’ vindt hij het genoeg en gaat hij ervandoor, niet wetend dat de haren op zijn borst weg zijn in de vorm van een gezicht.
De montage in deze scène vind ik erg goed. Eerst is er een totaalshot van de kamer, met Andy op de voorgrond. Hij ligt op de behandeltafel met de vrouw die hem onthaardt en op de achtergrond zijn vrienden. Op het moment dat de vrouw de strip verwijdert wordt ingezoomd op de strip met haren en hars. Daarna komt er weer een totaalshot waarin Andy zich vastklampt aan het bed waarop hij ligt en hij die vrouw begint uit te schelden. Op de achtergrond zie je zijn vrienden dan lachen en zeggen dat hij zich aanstelt.

Samenvatting:
Het verhaal gaat over een 40 jaar oude maagd, Andy Sitzer. Het begon allemaal in zijn studententijd. Hij heeft toen enkele slechte ervaringen gehad met meisjes en seks. Na deze akkefietjes heeft hij de hoop en de zoektocht naar een vrouw opgegeven en is hij maagd gebleven.
Het verhaal begint als Andy naar zijn werk gaat. Hier verloopt alles zoals een gewone werkdag. Totdat zijn vrienden hem vragen voor een avondje poker in de winkel waar ze werken. Hij aarzelt even maar besluit dan toch mee te doen. Tijdens deze pokeravond ontdekken zijn collega’s dat hij nog maagd is. De volgende dag als hij op het werk komt, weten al zijn collega’s ervan en worden er allemaal grappen over gemaakt. Later laten ze blijken dat ze hem willen helpen. Hierna zoeken zijn collega’s steeds dates voor hem uit die niet echt goed uitpakken. Zo is er een vrouw die het geil vind om aan Andy’s tenen te likken. Als hij dan uiteindelijk Trish ontmoet gaat het vrij snel. Ze daten elke week, komen vaak bij elkaar over de vloer etc. Uiteindelijk trouwt hij met Trish en zij ontmaagd hem ook.


Conflict in de film:
Het grootste conflict in de film is dat Andy 40 jaar is en nog steeds maagd. Hierdoor vinden zijn vrienden het noodzakelijk dat hij een vriendin krijgt.
Verder zijn er nog een paar kleine conflictjes in de film die eigenlijk op de achtergrond staan. Een voorbeeld van zo’n klein conflict is het conflict tussen Trish en haar middelste dochter (15 jaar). Zij wil met haar vriendje naar bed maar mag dit niet van Trish omdat zij daar slechte ervaringen mee heeft (Trish kreeg haar oudste dochter, die al uit huis is, op deze manier, ongepland).

Degene met wie ik het meest heb meegeleefd:
Het meest heb ik meegeleefd met Andy. Hij is de hoofdpersoon in de film en het is erg zielig als je op je 40e nog maagd bent. Ook heb ik met hem meegeleefd als Trish bijv. de doos pornofilms van David onder ogen krijgt bij Andy in huis. Zij denkt dat deze van Andy zijn en zo krijgen ze ruzie. Hieruit komen later weer hilarische momenten.

Doel van de Film:
Deze film is bedoeld om mensen te amuseren. Maar ik denk dat er een dieperliggende betekenis achter de film zit. Namelijk dat je nooit op moet geven. Net zoals Bassie en Adriaan altijd zeggen:
“Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen”. Andy is gestopt met zoeken naar een vrouw, maar als hij dan eenmaal weet hoe het moet, heeft hij er naar mijn idee wel lol in.

Mening:
Ik vond het een leuke film met soms hilarische momenten waarbij ik erg gelachen heb (bijvoorbeeld het onharen van Andy’s borst).

Als ik deze film een cijfer zou moeten geven dan zou het een 8.5 zijn. Ik vond de grimering vooral erg goed. Vooral in het begin van de film als Andy op zijn rode fiets naar het werk gaat. Hij heeft dan zijn helmpje op en spiegels op zijn stuur. De personages zijn door de juiste acteurs gespeeld, ze pasten qua uiterlijk precies bij hun rol.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The 40 Year Old Virgin (2005)"