Phileine zegt sorry (2003)

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 530 woorden
  • 19 april 2004
  • 4 keer beoordeeld
Cijfer 5.5
4 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Filmverslag: ‘Phileine zegt sorry’

Ik ben naar de film “Phileine zegt sorry” geweest, in het Rembrandt theater in Arnhem op 21 oktober 2003. De makers van deze film zijn Robert Jan Westdijk (Scenario en regie), Judy Maat (Uitvoerend producent) en BNN (coproducent). De film is een verfilming van het gelijknamige boek van Ronald Giphart. Ik ben naar deze film gegaan, omdat hij me erg leuk leek. Er werd veel reclame gemaakt van tevoren op tv en dat trok me erg aan. Ik had het boek niet gelezen, dus kon het niet vergelijken.

‘Phileine zegt sorry’ is een romantische komedie over Phileine (Kim van Kooten) en haar vriend Max (Michiel Huisman). Als Max meedoet aan een internationaal Shakespeare-project, reist Phileine hem na een tijdje achterna naar New York omdat ze hem zo mist. Als ze daar aankomt, denkt ze dat Max verliefd is op zijn tegenspeelster Joanne. Om Max jaloers te maken heeft ze een korte affaire met de vriend van Joanne. Als ze vervolgens bij de premiere van Romeo en Julia is verstoort ze die nog al.Het stuk is namelijk nogal gemoderniseerd, en er is veel bloot aanwezig. Phileine wordt heel kwaad en vertelt midden in de zaal wat ze er wel niet van vindt.. Alle journalisten willen haar verhaal, en weten waarom ze zo heftig moest reageren. Ze heeft max namelijk tijdens haar geschreeuw voor de keuze gesteld: of hij gaat nu met haar me en maakt het toneelstuk niet af, of hij gaat door en het is over tussen hun. Ze rent het theater uit naar het hotel. In haar hotelsuite realiseert ze zich dat ze Max mist. Op een galafeest in New York zien ze elkaar weer terug. Phileine beklimt daar het podium, grijpt de microfoon, en zegt voor het eerst in haar leven ‘Sorry’.

Het thema van deze film is de liefde. Omdat haar liefde voor Max zo groot is, is Phileine voor het eerst in haar leven bereid om te proberen ‘sorry’ te zeggen. De sfeer van de film is niet in een woord uit te drukken. Op sommige momenten is de sfeer romantisch, bijvoorbeeld als Phileine net aankomt in New York. Op andere momenten is de sfeer gespannen, zoals op momenten waarop Phileine en Max ruzie hebben. De film behoort tot het genre ‘romantische komedie’. De functie van de film is ontspanning.

Ik vond de film ‘Phileine zegt sorry’ een heel erg leuke film. Ik ben zeker van plan het boek ook te gaan lezen. Phileine is echt een heel leuk personage. Er komen ook grappige stukjes naar voren, en Phileine maakt ook leuke opmerkingen en zegt ook grappige dingen. De film is zeker aan te raden en ik ga hem zowieso nog een keertje thuis huren.

Ik zou deze film aanraden aan mensen vanaf mijn leeftijd(zo 14, 15) tot een jaar of 35. Tussen deze grenzen liggen ook de leeftijden van de karakters uit de film. Voor jongere mensen lijkt de film me niet echt geschikt, omdat er redelijk wat seks in voorkomt. Aan mensen ouder dan 35 zou ik het ook niet aanraden, omdat zij meestal niet zo geïnteresseerd zijn in dit soort hippe, vrije films waarin alles maar te zien en te horen is.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Phileine zegt sorry (2003)"