Night at the Museum (2006)

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 563 woorden
  • 22 juli 2008
  • 47 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
47 keer beoordeeld

Wie?
De film is geregisseerd door Shawn Levy, die ook de films 'Just Married' en 'Cheaper by the dozen' heeft geregisseerd. De hoofdrol wordt gespeeld door Ben Stiller, hij speelt Larry Daley. Ook worden er rollen vertolkt door Robin Williams en Owen Wilsen.

Wat?
De film gaat over Larry Daley (Ben Stiller). Hij heeft geen vaste baan. Hij is gescheiden en heeft een zoontje met zijn ex-vrouw. Omdat hij geen vaste baan heeft en dus vaak moet verhuizen vindt zijn ex-vrouw dat dit niet goed is voor hun zoontje. Ze zegt dat als hij niet snel een vaste baan vindt, zij liever niet heeft dat hij zijn zoontje nog blijft zien. Dus hij gaat snel op zoek naar een baan en vindt er een in een natuur-historisch museum als nachtbewaker. Zijn voorgangers, 3 oude mannen, doen heel erg geheimzinnig over zijn nieuwe baantje. De eerste nacht dat hij er moet werken merkt hij al waarom. 's Nachts komen namelijk alle beelden, poppetjes en opgezette dieren tot leven. Door zijn geschiedenis een beetje op te krikken weet hij op een gegeven moment precies hoe hij met de verschillende bezienswaardingheden om moet gaan. Hij redt het museum zelfs samen met de 'bewoners' van het museum. Als 's ochtends zijn baas weer komt is het een grote rotzooi. Daarom wordt Larry ontslagen. Maar omdat het museum hierdoor eindelijk weer wat publiciteit krijgt wordt hij weer aangenomen en het museum wordt veel beter bezocht.

Hoe?
De film is best spannend. Er gebeuren natuurlijk rare dingen, en daar wordt ook spannende muziek bij gebruikt. Aan de andere kant is het natuurlijk ook heel erg grappig dat bijvoorbeeld van die kleine miniatuur poppetjes tot leven komen. Een aantal keren moet hij ook proberen om aan leeuwen te ontkomen en dan wordt er wel enge muziek achter gedraaid, waardoor de film toch minder kinderachtig overkomt. Op geen gegeven moment neemt hij z'n zoontje mee omdat hij wil laten zien hoe gaaf het is wat er 's nachts gebeurt. Dan gebeurt er niks. Dit is wel heel erg zielig, want je merkt hoe teleurgesteld zijn zoontje in hem is. Doordat ik Ben Stiller echt een heel erg goede acteur vind raak je wel snel overtuigt van de dingen die gebeuren, hoe onrealistisch het verhaal ook is.


Slot
Ik vond het best een mooie film. Van te voren dacht ik dat het heel erg kinderachtig zou zijn, omdat het natuurlijk best dom klinkt dat 'niet-levende beelden' tot leven komen. Achteraf was het juist wel grappig. Er gebeurden echt rare dingen, bijvoorbeeld een stenen beeld dat kauwgom wou en een aapje dat elke keer de sleutels afpakte. De hele tijd is het zo dat Larry's zoontje teleurgesteld wordt omdat zijn vader eigenlijk niet veel bereikt op het gebied van werk. Zijn stiefvader daarentegen heeft een heel erg goede baan en hij zegt ook tegen zijn vader dat hij dat later ook wil worden, dit is natuurlijk heel erg zielig voor zijn vader. Zo leef je echt heel erg mee met Ben Stiller, want hij acteert erg goed. Het is wel een erg voorspelbare film want je wist eigenlijk de hele tijd wel dat het goed af zou lopen. Het is wel een film die echt voor iedereen geschikt is, want het is niet heel erg eng dus kleine kinderen kunnen er naartoe, maar ik denk dat volwassenen het ook een best leuke film zullen vinden.

REACTIES

L.

L.

Goed verslag, heb er veel aan gehad;-)

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Night at the Museum (2006)"