Mamma Mia! (2008)

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 5e klas vwo | 647 woorden
  • 16 februari 2009
  • 43 keer beoordeeld
Cijfer 6.3
43 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Mamma Mia! The Movie is een musical geschreven door Catherine Johnson en gebaseerd op de liedjes van de popgroep ABBA. De film werd gedraaid in een middelgrote zaal van de bioscoop. In de film wordt erg veel gedanst en gezongen. Grotendeels speelt het verhaal zicht buiten af op een Grieks eiland. Ook gebeurt er veel rondom ‘Villa Donna’ en is er een scène tussen Sky en Sophie op het strand. Er zijn ook scènes op de boot van Bill. De kleding die wordt gedragen is vooral makkelijke vrijetijdskleding. Volgens mij is er geen trucage gebruikt in de film. De film wordt heel natuurlijk gefilmd. Er zijn geen special effects. Er is wel een terugblik in de film waarbij Donna denkt aan hoe de mannen twintig jaar geleden waren. Een aantal nummers van ABBA die in de film worden gebruikt zijn: ‘Gimme, gimme, gimme’, ‘Dancing queen’, ‘Honey honey’ en ‘Mamma Mia’.

De film begint als je Sophie Sheridan (Amanda Seyfried) bij een pier op het Griekse eiland Kalokairi het dagboek van haar moeder Donna Sheridan (Meryl Streep) aan het lezen is. In het dagboek leest ze dat haar moeder twintig jaar geleden met drie mannen op het eiland is geweest, één daarvan moet haar vader zijn. Sophie gaat trouwen met Sky (Dominic Cooper) en daarvoor wil ze weten wie haar vader is, zodat hij haar kan weggeven. Met begeleiding van het nummer ‘Honey Honey’ vertelt ze haar twee beste vriendinnen over het dagboek van haar moeder. Ze nodigt alle drie haar potentiële vaders uit om te komen naar haar bruiloft, omdat ze denkt dat ze gevoelsmatig wel zal weten wie haar echte vader is. Donna is altijd heel druk bezig met haar nogal vervallen hotel ‘Villa Donna’. Ze heeft al jaren geen man meer gehad. Voor Sophie’s huwelijk heeft ze haar oude hartsvriendinnen uitgenodigd: Rosie (Julie Walters) en Tanya (Christine Baranski). Ze zijn alle drie erg verschillend, maar toch kunnen ze samen heerlijk gek doen. Vroeger vormden ze de band ‘Donna and the Dynamos’, waarin ze op het podium verkleedt in glitterpakken en met plateauzolen het publiek wild maakten.
Op de dag voor de bruiloft komt Donna erachter dat haar drie jeugdliefdes in een schuur bij haar hotel zitten. Onder het nummer ‘Mamma Mia’ klimt ze verward op het dak en op de achtergrond zingen de dorpsbewoners mee. Ze valt door het luik en komt op haar rug, met haar benen in de lucht, terecht tussen de mannen: Bill (Stellan Skarsgård ), een avontuurlijke man die een boot heeft en graag op zichzelf is, Sam (Pierce Brosnan), een echte ladiesman en zakenman en Harry (Colin Firth), een bankier die niet helemaal tevreden is met zijn leven. Sophie probeert aanwijzingen te vinden over wie haar vader is tijdens de huwelijksvoorbereidingen, maar dat blijkt niet zo gemakkelijk te zijn als ze had verwacht. Alle drie de mannen denken haar biologische vader te zijn en elk wil haar weggeven. Op het vrijgezellenfeest van Sophie treden de ‘Donna and the Dynamos’ nog een keer op en het wordt een spetterend feest.
Voor de officiële huwelijksceremonie vertelt Donna zingend haar levensverhaal aan Sam op het nummer ‘The winner takes it all’ onderaan de berg waarop het kapelletje staat waarin Sophie en Sky gaan trouwen. Er ontstaat weer iets tussen Donna en Sam. Dan vindt de huwelijksceremonie plaats. Er is onenigheid over wie Sophie gaat weggeven en dan wordt er aan Donna gevraagd wie de echte vader is. Het probleem is: Donna weet het zelf ook niet. De gasten zijn geshockeerd. Sophie en Sky wilden samen de wijde wereld intrekken en besluiten uiteindelijk op het moment dat ze elkaar het ja-woord zullen geven, dat ze nog even wachten met trouwen. Maar dan gebeurt er iets onverwachts: Donna en Sam besluiten ter plekke om te trouwen. Daarna is er een groot feest en ook Rosie en Bill hebben elkaar gevonden.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Mamma Mia! (2008)"