Magnolia (1999)

Beoordeling 5.3
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 772 woorden
  • 29 augustus 2001
  • 18 keer beoordeeld
Cijfer 5.3
18 keer beoordeeld

1. Algemene gegevens. * Titel: Magnolia. Naam regisseur: Paul Thomas Anderson. Jaartal: 1998. Land van herkomst: Verenigde Staten. Hoofdrolspelers: Tom Cruise, Julianne Moore, Philip Seymour Hoffman * Waar gezien? Filmhuis ‘Het Domein’ in Sittard. * Grondgenre? Drama. 2. Plot. Samenvatting: Er zijn meerdere conflicten. In de film worden enkele situaties van verschillende personen beschreven. En uiteindelijk hebben ze allemaal iets met elkaar te maken dus het verhaal hangt mooi in elkaar. 3. Middelen. * Locaties: Door de vele verhalen die beschreven worden zijn er ook veel verschillende locaties, maar de kamer waar de oude man stervende ligt en de flat (in het begin van de film) waar een jongen zelfmoord pleegt steken er naar eigen mening toch bovenuit. * Belichting: Belichting speelde een grote rol. Bij belangrijke scènes met zware en diepe gespreken was er slechte belichting zodat je automatisch goed op de personages let en niet afgeleid wordt door de omgeving. * Kleding: Zeer bijpassende kleding. De stervende man was grauw gekleed, zijn zoon die zeer beroemd is in glitterende, populaire kleding, zijn vrouw in zwarte kleren, de politieman natuurlijk in uniform etc. De kleding zei meer dan de grime die geen grote rol speelde. * Muziek: Sommige stukken waren speciaal voor de film gecomponeerd, maar er werd ook gebruik gemaakt van bestaande muziek zoals Dreams van Gabrielle, die een speciale betekenis had aan het verhaal. Elk personage had namelijk een eigen droom en wilde iets in zijn leven bereiken. En daar gaat het nummer ook over. Er waren wel geen zeer speciale geluidseffecten.
4. Personages. *Beschrijving hoofdpersonen: -Earl Partridge (Jason Robards) is stervende aan kanker en zijn laatste wens is om nog even te praten met zijn verloren zoon. -Linda Partridge (Julianne Moore) is met Earl getrouwd voor zijn geld, maar realiseert zich nu pas dat ze daadwerkelijk verliefd op hem is. -Frank Macky (Tom Cruise) is een beroemde televisie guru van verleiding van vrouwen. Hij staat aan de top als hij te maken krijgt met zijn vader Earl. -Stanley Spector (Jeremy Blackman) een hoogbegaafd kind dat alles weet behalve de liefde van zijn vader te winnen. -Claudia Wilson Gator (Melora Walters) left van de cocaine. Ze wil iemand uiteindelijk de waarheid vertellen. -Officier Jim Kurring (John C. Reilly) officier van de LAPD. Hij wordt verliefd op Claudia tijdens zijn onderzoeks-routine. -Phil Parma (Philip Seymour Hoffman) zorgt voor Earl thuis. Hij hoopt Earl en Frank weer bij elkaar te brenegn voor het te laat is. * Informatie: veel informatie via anderen over de personages en reacties van de personages op elkaar. De omgang en meningen zijn zeer belangrijk. * Tijd en omgeving: werd goed vertegenwoordigt, want er kwamen termen langs over drugs en heel open over seks en vrouwen. Omgeving door de Amerikaanse politie. 5. Thematiek en interpretatie. * belangrijkste thema: Alle personages zijn op zoek naar iets dat ze onderweg kwijtgeraakt zijn, maar hopen terug te vinden. Het is een collage van ontworteling en verlangen. Toevalligheden spelen hierbij een grote rol. * bepaalde bedoeling van de regisseur: De regisseur is tevens ook de schrijver van de film. Bij het schrijven dienden zich steeds nieuwe personages aan, nieuwe plotideeën en zo is het verhaal tot stand gekomen. 6. Boeiende werking. * boeiende van de film: De toevalligheden vooral. Hoe alle personages op de een of andere manier toch iets met elkaar te maken hebben. * middelen: Eerst kennismaking met alle personages apart en eigen verhaal laten volgen. Daarna om de beurt heel voorzichtig laten merken hoe ze wat met elkaar te maken hebben. * minst boeiende aan de film: Het verhaal werd soms iets te langdradig en heel af en toe was er een scène die er net zo goed uitgeknipt kon worden.
7. Camerawerk en montage. * meest bijgebleven scènes: De kikkerregen en de zelfmoordpoging van de jongen om te laten zien dat toeval fataal kan zijn. Camerawerk was bij deze scènes zeer goed. Er werd bij deze uit zeer verschillende hoeken gefilmd. De jongen werd van beneden, vanuit de flat bij de ouders en van boven gefilmd en daarna ook nog met n cartoon uitgelegd hoe het precies gegaan is. Bij de kikkerregen werd de angst van de mensen goed uitgebeeld en van bovenaf een straat gefilmd om te laten zien hoeveel kikkers er wel niet uit de lucht vielen. Er werd ook met een vliegende kikkers mee gefilmd zodat je kon zien hoe hij terecht kwam, dat was zeer spectaculair. 8. Recensie. * uitwerking geslaagd?: Ja hij is er zeer in geslaagd. De film bleef drie uur lang boeiend. * geloofwaardig, sterke en zwakke punten: Ja zeer geloofwaardig, maar de kikkerregen heeft t verpest op dat gebied. * beoordeling rol van de spelers: De meesten hebben hun rol zeer goed gespeeld. Een goede cast van acteurs bij de film.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.