Over zo'n 2 maanden zijn er Tweede Kamerverkiezingen. Ben jij hier mee bezig of juist helemaal niet? Laat het ons weten en doe mee aan ons onderzoek (circa 5 min + kans op Bol.com tegoed!)

Meedoen

Fucking Åmål (1998)

Beoordeling 5.3
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 435 woorden
  • 10 oktober 2001
  • 23 keer beoordeeld
Cijfer 5.3
23 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Fucking Åmål

Fucking Åmål is een Zweedse film gemaakt door Lars Jönsson. De belangrijkste actrices van de film zijn Rebecca Liljeberg als Agnes en Alexandra Dahlström als Elin. De film is in 1998 in Zweden gemaakt en duurt 89 minuten. Ik hoorde op school dat de filmclub deze film in de bioscoop zou vertonen en dat wij daar met school ook naar toe konden, dus ben ik er heen gegaan. Ik denk dat de film in Nederland niet echt zo zal doorbreken zoals dat in Zweden is gegaan. Deze film behoort tot het genre drama, omdat het zo uit het leven gegrepen is. De film bestaat uit zowel goede als slechte tijden. De camera’s worden vooral op de voor- en zijkant van de acteurs gericht. De treurige klassieke muziek die Agnes aanzet als ze zich rot voelt, geeft een extra dramatische wending aan deze film. De film speelt zich vooral af in het huis van Agnes, het huis van Elin en op school. Elin en haar zus zijn er achter gekomen dat Agnes pot is. Elin wedt met haar zus dat zij Agnes wel durft te zoenen. Elin wint de weddenschap, maar ze begint ook verliefd te worden op Agnes, maar dat durft ze tegen niemand te zeggen. Ik vind dat je duidelijk kunt zien waar de film over gaat, omdat ze in het begin al laten zien dat Agnes verliefd is op Elin.

Samenvatting:

Agnes is een eenzaam meisje, zonder vrienden. Ze is verliefd op Elin, een populair meisje op school. Agnes vertrouwt deze informatie alleen aan haar computer toe. Elin en haar zus weten dat Agnes pot is en Elin zegt tegen haar zus dat ze Agnes wel durft te zoenen. Haar zus gelooft dat niet, dus maken ze er een weddenschap van. Elin wint de weddenschap wel, maar zij wordt ook verliefd op Agnes. Ze denkt dat haar reputatie er aan zal gaan als iemand het te weten komt. Ze besluit daarom verkering te nemen met Johan, een jongen van school. Uiteindelijk weet Agnes Elin toch over te halen om het gewoon te zeggen en krijgen ze dus toch verkering.

Mijn verwachtingen zijn uitgekomen, maar ik denk dat het ook te maken heeft,met het feit dat wij er op school al over gehoord hadden

Conclusie:

Ik vond het wel een aparte film. Dat komt omdat het niet zo’n “standaard” film is over een man en een vrouw, maar over twee meisjes die verliefd op elkaar worden. Het is een film die iets laat zien wat iedereen kan gebeuren. Ik vind niet dat er zwakke punten in zitten.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Fucking Åmål (1998)"