De tweeling (2002)

Beoordeling 4.6
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 665 woorden
  • 29 april 2003
  • 54 keer beoordeeld
Cijfer 4.6
54 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Algemene gegevens Titel: De tweeling
Regisseur: Ben Sombogaart
Jaartal: 2002
Land van herkomst: Nederland
Hoofdrolspelers: Thekla Reuten, Nadja Uhl
Plaats waar film bekeken is: Vlissingen in de bioscoop. Grondgenre: Drama, oorlogsfilm
Opmerking: Verfilming van het boek ‘De Tweeling’ van Tessa de Loo Plot Na de dood van hun ouders groeien de tweelingszusjes Lotte en Anna Bamberg gescheiden op. Anna blijft in Duitsland en moet haar hele leven hard werken voor andere. Lotte verhuist naar een rijke nederlandse familie die haar alle kansen aanbiedt. In het begin missen de zusjes erlkaar. Omstandigheden en de tijd waarin ze leven zorgen er voor dat obstakels groter zijn dan wat ze voor elkaar voelen. Anna trouwt met een SS-officier, die aan de einde van de oorlog doodt gaat, maar eigenlijk nooit oorlog heeft willen voeren. Lotte is verloofd met een jood maar die overlijdt in Auschwitz. Vijftig jaar na de laatste ontmoeting, toen gooide Lotte Anne uit haar huis,zoekt Anna een keer contact om alles uit te praten. Locaties: De film speelt op verschillende locaties af. · Huis waar Anna woonde in Duitsland in haar jeugd. Dat was een armzalige boerderij · Huis waar Lotte woonde in Nederland. Was een groot huis, met een grote tuin eromheen. · De plaatsen waar Anna werkte toen ze huishoudster was. · De plaatsen die Lotte bezocht met de vriend, de dingen die ze deed. Zoals zeilen. · Het bos bij het kuuroord in Spa. Waar ze elkaar weer tegenkwamen

De belichting speelde niet echt een rol in deze film. Ze hadden vaak wel mooie beelden van gezichten heel dichtbij, kon dan goed de emoties van het gezicht aflezen. De kleding, was vooral van die tijd. Anna was arm en werkte op de boerderij en later als huishoudster, dus was ook zo gekleed. Op de boerderij vaak in vodden. Daarin tegen was Lotte heel goed gekleed, met dure kleding. Ook haar vriend had dure kleding. De man van Anna was gekleed in het Duitse uniform. Er was wel muziek in de film, maar dat had geen hele grote functie, het was vaak om de emoties goed weer te geven. Personages De belangrijkste hoofdpersonen waren Lotte en Anna. Ze waren een tweeling, maar door een andere leefomgeving toen ze opgroeide waren ze anders geworden. Ze waren vaak vlotte en spontane en lieve meiden. Hoe kreeg je informatie over de hoofdpersonen. Je kreeg dat door flash-backs, je volgde het hele leven van Anna en Lotte. Thematiek en interpretatie Het belangrijkste thema is denk ik oorlog, daardoor word het leven van de Anna en Lotte sterk beïnvloed. De bedoeling van de regisseur was om het verhaal zo mooi en emotioneel mogelijk neer te zetten. Het verhaal zo vertellen dat je met de hoofdpersonen mee zou leven. En je goed in kan leven. De film is een verfilming van een boek. Ik heb het boek ook gelezen. De film komt op sommige punten niet overeen met het boek. Voor een groot deel komt de film overeen met de verhaallijn uit het boek. Alleen het einde is heel anders. De regisseur heeft denk ik gekozen voor dit einde omdat dat meer een einde is voor een film, een heel mooi en zielig einde. In het boek duurt het einde langer. Ook begint het boek eerder,daar begint het verhaal na de dood van de moeder. En in de film start het verhaal bij de dood van de vader. Boeiende werking Wat me boeide aan de flim was het leven van de jonge vrouwen en hoe dat elke keer weer omgegooid werd en hoe ze omgingen met de emoties en hoe ze reageerde op voorvallen. Om het boeiend te maken, ging het om het script en ook de manier van filmen, goed de emoties van de hoofdrolspelers laten zien. Camera en montage De scènes die me het meeste bijgebleven waren is dat Lotte zich beseft dat haar vriend niet meer terug komt. Ook de scène als Anna Lotte opzoekt na de oorlog en dan door Lotte uit het huis wordt gezet.

REACTIES

S.

S.

He Carleentje!
Was aan het zoeken naar andere verslagen van De Tweeling en toen kwam ik ineens bij die van jou terecht! Echt grappig! Misschien heb ik er nog wel wat aan, dus; Bedankt he!

Dikke kus Steef

20 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De tweeling (2002)"