Dangerous Minds (1995)

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 620 woorden
  • 16 februari 2009
  • 33 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
33 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

1) hoe heet de film die je hebt gezien?
Dangerous minds

2) wie heeft de film gemaakt?
regisseur: John N. Smith
hoofdrolspelers: Michelle Pfeiffer
Uit welk land komt de film? Verenigde Staten

Inhoud: Na tien jaar in dienst van de marine zijn geweest, wordt LouAnne Johnson een lerares op een middelbare school in een achterbuurt van California. Haar leerlingen zijn alles behalve gemotiveerd en maken een grote bende in de klas. De leerlingen proberen haar weg te krijgen door haar voortdurend te treiteren. Ondanks dat doet LouAnne er alles aan, om op creatieve wijze hun aandacht te krijgen en hen te boeien.

4) heeft de film volgens jou een bepaalde bedoeling of boodschap?

ja, namelijk Criminele jongeren kunnen veranderen in gemotiveerde studenten.

5) op welke plaatsen speelt de film zich af?
In en buiten de school en in een restaurant.

6) wat voor soort kleding droegen de acteurs?
De leerlingen beetje schofterige en oude kleren en de leraren wat nettere kleren.

7)wie vond je de beste acteur/actrice en waarom? Michelle, hoe ze met de leerlingen omging en je kan heel goed haar uitdrukking zien aan haar gezicht.

8) welke rol speelde de muziek in de film?
Je kon goed horen wat voor een moment het was: het is een mooi, een verdrietig, een vrolijk. enz..

9) Op welke momenten speelt het camarawerk en/of de montage een belangrijke rol?
Als je iets goed in beeld wilt hebben bijv: als de ruzie uitbrak.

10) Wat vond je de mooiste scene en waarom? Toen iedereen samen zong en het een hechte groep werd.

11) Zou je andere adviseren om deze film ook te zien? Ja, ik zou wel na deze film gaan, want hij is echt mooi gemaakt het heeft ook verschillende momenten vrolijke en verdrietige. Hij is niet saai en je bent echt benieuwd hoe het afloopt.

12) informatie over Michelle:
Michelle is opgegroeid in Santa Ana, Californië en is de oudste dochter uit het gezin. Op school was Michelle een beetje jongensachtig en onzeker. Op haar 14e is ze beginnen te werken. Na een aantal baantjes heeft ze besloten om actrice te worden. Eigenzinnig als Michelle was lukte het haar om de aandacht te trekken van een agent; ze had gehoord dat er talentscouts aanwezig waren bij de missverkiezingen, dus schreef ze zich in. En..ze won nog ook! Haar eerste rolletje volgde kort daarna en vervolgens kwamen er televisiecommercials. Michelle speelde haar eerste echte rol in de film 'Grease II'. Het was niet echt een succes, maar zo moet je wel beginnen. Daarna speelde ze naast Al Pacino in 'Scarface' . Intussen was ze getrouwd met Peter Horton, een regisseur. Nadat ze wegging bij hem kwam haar carrière in een stroomversnelling. Ze speelde in 'Married To The Mob' en kreeg zelfs een oscar nominatie voor haar vertolking in 'Dangerous Liasons'. In 1989 volgde haar tweede nominatie in 'The Fabulous Baker Boys'. Nadat ze een aantal relaties had gehad was het tijd voor een gezinnetje, zo vond ze. Michelle wilde een kind adopteren. Via een 'blind date' leerde ze David Kelley kennen, een bekend televisieproducent. Het klikte en Kelley vond een kind ook een goed idee. Maart 1993 kwam Claudia Rose in hun leven. Ze besloten om, tegelijk met de doping van het kind, maar meteen te trouwen. Kort hierna beviel Michelle van haar biologische kind, John Henry. Vastbesloten als ze is lukt het haar prima om werk en privé te combineren. De kinderen gaan gewoon mee naar de set!

Natuurlijk heeft deze diva nog veel meer prachtige films gemaakt. Wat te denken van de onvergetelijke rol van Catwoman in ' Batman Returns', of de onverzettelijke lerares in 'Dangerous Minds. De serveerster in 'Frankie and Johnny'. Mijn laatste Michelle Pfeiffer-film was ' What Lies Beneath', waarin ze schittert naast Harrison Ford.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Dangerous Minds (1995)"