Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Crossroads (1986)

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 367 woorden
  • 26 maart 2009
  • 4 keer beoordeeld
Cijfer 5.9
4 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
De film gaat over de Bleus die in de jaren 50 opkwam. Robert Johnson, een bekende bleus artiest, had 30 nummers geschreven. Er waren er maar 29 van bekend. De jonge, Eugène Mortone zag dat er 30 nummers waren geschreven waarvan 29 bekende. Eugène woont in een internaat, waar hij erachter komt hoe hij aan het liedje kan komen. Hij gaat naar het bejaardenhuis waar Willie Brown zit; ook wel genoemd de Blind Dog. Als Eugène het 30ste liedje van Robert Johnson wil hebben moet hij Willie Brown helpen ontsnappen. Willie Brown moet nog wat dingen regelen in zijn geboorteplaats. Willie Brown en Eugène gaan samen naar de plaats waar Willie Brown is opgegroeid. Dan vertelt Brown in de bus dingen over Robert Johnson. Niemand weet hoe hij dood is gegaan. Ze gaan naar een oude vrouw die Brown kende, maar zij is dood. Als Eugène een stukje speelt vindt Brown dat Eugène een nieuwe gitaar moet kopen, want de zijne is niet meer zo goed. Ze komen in een gitarenwinkel en daar krijgt Eugène een nieuwe gitaar. Dan zegt Brown:”Als je echte bleus wilt spelen moet je dat met een slide doen en niet met je handen”. Brown en Eugène gaan terug naar “het kruispunt” wat aan het einde van route 61 ligt. Dit is het hart van de Bleus. Eugène moet dan gaan spelen, want hier komt de man die Brown aan een contract verbond. De man komt. Het contract van brown moet verbroken worden. Als Brown het contract wil verbreken moet Eugène het winnen van een hele goede gitarist. Ze komen in de hal waar de wedstrijd wordt gehouden, Eugène is nerveus. Hij wil het winnen. De tegenstander doet hele moeilijke dingen en Eugène doet het na. Dan weet de tegenstander niks meer en begint Eugène te spelen en gaat het heel goed. De tegenstander kan het niet na doen wat Eugène doet, en hij geeft het op. Eugène wint de wedstrijd en het contract van Brown wordt verbroken. Eugène en Brown gaan terug naar huis en Eugène krijgt het 30e nummer van Robert Johnson.

Brown= Willie Brown

Eugène= Eugène Mortone

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Crossroads (1986)"