Examenkandidaten gezocht!
We zoeken nog een aantal examenkandidaten die (voor moneys) hun frustraties, verdriet, of blijdschap willen uiten na afloop van de examens. Solliciteer voor 3 maart als eindexamenvlogger!

Meedoen

8 Mile (2002)

Beoordeling 4.9
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 413 woorden
  • 13 mei 2003
  • 40 keer beoordeeld
Cijfer 4.9
40 keer beoordeeld

Ik heb de debuutfilm van Eminem gezien, ' 8 mile'. Het leek me echt een te gekke film en dat was het ook. Ik zou er zo weer naartoe gaan. Iedereen sprak al over de film nog voor dat hij uit kwam en er waren hoge verwachtingen waar deze film, naar mijn mening, ook aan heeft voldaan. En misschien nog wel meer. Ik dacht eerlijk gezegd dat de film een beetje autobiografisch was, maar dat bleek niet zo te zijn. Voor deze film heb ik mijn eerste ckv bon gebruikt! Eminem had het al helemaal gemaakt als rapper, maar blijkt dus ook een zeer goede acteur te zijn. Het afgelopen jaar en nu ook nog wel was het echt een hype, zingende acteurs en acterende zangers/rappers. Weinig brachten het er maar goed vanaf en zo ook Eminem. De film is een speelfilm, hij gaat over een blanke jongen, Jimmy Smith die ook wel 'Bunny Rabbit' wordt genoemd, is een arme jongen die weer bij zijn moeder in het woonwagenkamp gaat wonen. Maar dat valt allemaal tegen, een hele oude caravan en zijn moeder doet het met een jongen waarmee hij op school heeft gezeten. Hij werkt als fabrieksarbeider. Maar hij is alles spuugzat en de enige maierom aan deze ellende te ontsnappen is doorbreker als rapper. Steeds als één van zijn maatjes, Future, hem de kans biedt om in zijn club te komen zingen klapt Jimmy helemaal dicht. Na vele ruzies met 'the Free World' en nadat een maatje zichzelf in zijn penis heeft geschoten, komt het er eindelijk van en gaat hij toch naar de club en maakt hij in 45 seconden duurende battles
zijn tegenstanders verbaal met de grond gelijk. De montage is erg goed en volgens mij komen er (bijna) geen special effects in voor en dat komt nog maar weinig voor. Het plot volgt de chronologie van het verhaal. Ik ervaar een klassieke bioscoopsituatie. De muziek die in de film voorkomt verstekt ontzettend de inhoud van de film, omdat de film om het maken van muziek, in dit geval rappen, gaat. Het is moeilijk om bij deze film een genre te kiezen, een drama komt denk ik het dichtst in de buurt. De nadruk van de film ligt op de ontwikkeling van de hoofdpersonage. De acteurs spelen een grote rol bij het maken van deze film. Deze film roept ontzettend veel emoties en is op sommige vlakken autobiografisch met de acteur. Eminem en zijn personage Jimmy Smith hebben veel gelijk.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "8 Mile (2002)"