Samen met onze partner #UseTheNews doen we onderzoek naar de Europese en Amerikaanse verkiezingen. Geef jouw mening en maak kans op 20 euro Bol.com tegoed!

Verslag Stedelijk Museum

Beoordeling 5.8
Foto van een scholier
  • Cultureel verslag door een scholier
  • 4e klas havo | 337 woorden
  • 8 augustus 2014
  • 11 keer beoordeeld
Cijfer 5.8
11 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Durf jij de uitdaging aan?

Ben jij tussen de 17-30 jaar en wil je kennismaken met Defensie en een bijdrage leveren aan de samenleving? Tijdens de MDT Missie van het Ministerie van Defensie en Stichting TijdVoorActie zet je jezelf 80 uur in voor zelfontwikkeling, maatschappelijke impact én teamwork. Meer weten? 

Check de video

Het stedelijk museum is opgericht in 1874 en gelegen aan het museumplein in Amsterdam-Zuid. Het museum is in bezit van klassiek moderne en hedendaagse kunst. Het is een rijksmuseum en heeft 2 verdiepingen en wel rond de 90.000 objecten.
Het gebouw is nogal apart, aan de achterkant lijkt het op een oud Amsterdams gebouw terwijl het aan de voorkant juist heel modern is en er zelfs een badkuip die aan het gebouw vast zit.  

Er werd ons door de begeleidster kunst van Mondriaan laten zien, ze vroeg wat we er van vonden en geen van ons vond het mooi, iets wat ik niet heel gek vind omdat ik het zelfs nog kan maken met een liniaal en 3 kleuren stift. Ik snap niet waarom het zo bijzonder wordt gevonden maar de begeleidster vertelde dat het iets heel nieuws was in de tijd dat het gemaakt is, en dat er daarom veel belangstelling naar was.


Ook stonden wij stil bij een erg apart schilderij van Barnett Newman genaamd Cathedra

Dit schilderij lijkt op het eerste aanzicht helemaal blauw. Maar wij moesten hier 30 seconden aandachtig naar kijken. Als je lang naar dit schilderij staart dan zie je een bepaalde diepte. Je ziet iets wat je denkt te herkennen, maar je kunt dit niet goed in woorden uitdrukken. Iedereen zal hier dan iets anders zien. Ik vind dit nog best een mooi schilderij ik vind het een beetje lijken op een nacht onder de sterren of zo iets dergelijks.

Ik vond het bezoek aan het museum eerlijk gezegd niet heel leuk omdat we te lang doorgingen over Mondriaan en ik zijn stijl helemaal niks vind, wel vond ik het foto gedeelte wel leuk we kregen allemaal foto’s te zien van kinderen op het strand en we moesten raden waar ze vandaan kwamen.
Ik vind fotografie leuk en ik kan kunst ook heel mooi vinden maar de meeste kunst die ik mooi vind hangt niet in een museum. Daarom ben ik in het algemeen niet zo’n musea persoon.
 

 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.