Jongens gezocht!
We zoeken nog een aantal examenkandidaten die (voor moneys) hun frustraties, verdriet, of blijdschap willen uiten na afloop van de examens. Solliciteer voor 3 maart als eindexamenvlogger!

Meedoen

Cabaret Niemand Anders

Beoordeling 0
Foto van een scholier
  • Cultureel verslag door een scholier
  • 4e klas havo | 283 woorden
  • 14 december 2021
  • nog niet beoordeeld
Cijfer
nog niet beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij een maatschappelijke studie?

Misschien is een studie Sociologie of Antropologie dan wel iets voor jou! Bij beide opleidingen ga je aan de slag gaat met maatschappelijke vraagstukken. Wil jij erachter komen welke bachelor bij jou past? Kom in maart proefstuderen aan de VU.

Meer informatie

Cabareté Micha Wertheim presenteert: Niemand Anders

Your order for Micha Wertheim "Niemand Anders" - interactieve online voorstelling, Saturday February 27 202.

Op zaterdag 27 februari heb ik aan het online cabaret van Micha Wertheim deelgenomen. Het was een interessante voorstelling. Niemand anders werd gelivestreamd door Micha vanuit de Haagse Schouwburg. Het werd live uitgezonden met drie webcams. Eén was gericht op de zaal waar Micha op een stoel zat een andere was gericht op een spinner met een green screen erachter en de laatste was gericht op een stoel.

Het programma gebruikt had ontzettend veel potentie voor de toekomst van live online voorstellingen. Het liet verschillende beelden tegelijk, er waren knopjes waar je op kon drukken die lieten zien dat je aan het lachen was of iets leuk vond en het was zelfs mogelijk voor het publiek om met elkaar in een te communiceren. Dat het publiek zichtbaar was voor de toeschouwer gaf het gevoel dat het een echt theater was. Inhoudelijk was helaas ontzettend saai. Het koste maar 5 minuten voor mij om er uit te willen stappen (dit he ik echter niet gedaan uit vastberadenheid om dit verslag te schrijven). Nog nooit ben ik naar zo een slechte show geweest. In de volledige 75 minuten heb ik slechts 1 keer gelachen voor minder dan 10 seconden om een grapje over de zwaarte kracht. Zijn “leuke” verhalen bestonden uit zijn eerdere show, oud nieuws en weg fietsen van zijn depressie. Dit zijn goede onderwerpen om grappen over te maken, mits deze worden uitgesproken door een cabaraté die ook werkelijk grappig is. Het is dan ook lastig om hier iets positiefs over te zeggen. De enige manier waarop ik dit samen kan vatten is als een verspilling van tijd.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.