Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Clouseau in 't Midden

Beoordeling 5.8
Foto van een scholier
  • Concertverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 512 woorden
  • 28 april 2004
  • 11 keer beoordeeld
Cijfer 5.8
11 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu
Eindelijk de 12 de december, we keken er al een hele week naar uit om het Antwerpse Sportpaleis te bezoeken. Vorig jaar ben ik reeds naar een concert geweest; Rock-Werchter. Maar dit was anders. -Nu was het een concert van 1 groep (en verrassingsact), op Werchter verschillende. -De artiesten traden niet als anders vooraan op maar in het « Midden ». Doordat het podium zich in het midden bevond, konden meer mensen hun idolen van dichterbij aanschouwen. Desnoods de achterkant van de gebroeders Wauters , dat maakte nie zoveel uit want al zingend liep Koen toch rond op het podium zodat iedereen wel eens de kans kreeg om ook zijn voorkant te bewonderen. Het merendeel van het publiek waren twintigers of begin dertigers. Mijn moeder vertelde me onlangs nog dat mijn babysit (van ondertussen al een decennia geleden) stapelzot was van Koen. (nu 28 jaar) Niettegenstaande dit, waren er ook wat ouderen en jongeren zoals ons. Tegenwoordig draait Clouseau weer op volle toeren. Ze hebben wel 12 of 13 keer opgetreden voor een volle zaal van ongeveer 17.000 man, wat heel sterk is voor een Vlaamse groep. Koen kwam het podium opgelopen en bedankte het publiek om hun talrijke aanwezigheid te. Het eerste liedje « Vanavond ga ik uit » ging van start. We begonnen mee te wiegen op de muziek zoals de rest van het publiek. Bijna vanaf het eerste ogenblik bracht het meisjesidool het voltallige publiek in vervoering. Samen met Koen waren er ook heel wat muzikanten en natuurlijk ook broer Kris die piano of gitaar speelde. Clouseau heeft in haar carriere heel wat bekende liedjes geschreven. Wanneer dezen gezongen worden gaat de hele zaal uit zijn dak en ambiance verzekerd! Onder andere deze liedjes : « Daar gaat ze » (persoonlijk fovoriet liedje), « Swentibold », « Domino »,… Bij het liedje « Anne » werd de muziek ingezet en we (het publiek) hebben het liedje helemaal zelf gezongen. Dit is hun meest gekende nummer van in de jaren 90. Verrassingsact
Toen na een aantal minderbekende, nieuwe liedjes de ambiance in de zaal verzwakte, betrad Jan Leyers het podium. Leyers is een Vlaamse zanger-gitarist met een bewonderens-waardige stem die door liedjes te coveren bijna wereldberoemd geworden is en alom bekend in het buitenland. Hij begon met “Only Your Love Will Do”, de soundtrack van Team Spirit. Ook de soundtrack van Team Spirit 2 schreef hij. Vroeger werkte hij als songwriter voor Clouseau vb; het liedje “Dat ze de mooiste is” heeft hij geschreven. Nu het einde van de show nadert, worden de bezoekers, muzikanten, producers, … bedankt voor het goede verloop van het optreden en het laatste liedje “En Dans” wordt ingezet. Het hele publiek doet nog voor de laatste maal uitbundig mee. Het optreden vond ik goed geslaagd. Vooral het concept om het podium in het midden te plaatsen en de lichteffecten bij elk liedje, waren mooi uitgewerkt. De meeste liedjes van Clouseau hoor ik graag. Maar tot de echte fans moet je mij niet rekenen, daarom is Koen af en toe wel eens te veel ‘slijmbal’. Die avond heb ik nochtans reuzegoed geamuseerd en dat is het belangrijkste. Ik zal zeker en vast naar meer concerten gaan en vooral festivals.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.