TMF- Awards

Beoordeling 4.9
Foto van een scholier
  • Concertverslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 827 woorden
  • 23 januari 2002
  • 29 keer beoordeeld
Cijfer 4.9
29 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

7 APRIL 2001
De TMF-Awards

In februari werden er kaarten voor de TMF-Awards gekocht. Ik begon om 10.00 uur te bellen, en ik kwam er pas 30 minuten later door > alles uitverkocht! De staanplaatsen bleken binnen 8 (!!) minuten uitverkocht te zijn, en de zitplaatsen binnen een half uur. Gelukkig won ik een week voor de TMF-Awards kaartjes bij radio 538! Het bleken zitplaatsen te zijn, en we zaten midden in het stadion. We zijn in de bovenste ring, en dan op de 3e rij daarvan. We konden het podium wel aardig zien, maar de gezichten waren niet helemaal duidelijk. Het begon om 18.00 uur en het eindigde om 23.00 uur. Deze tijd werd opgevuld met optredens en Award-uitreikingen natuurlijk, maar ook met een stuk of 6 keer reclame. Dit was erg saai steeds tussendoor, want wij kregen gewoon de reclame op een scherm te zien. De meeste optredens aan het begin van de avond waren erg leuk, en het publiek was ook erg enthousiast. Later op de avond (na 3 keer reclame) begon het enthousiasme wat af te zakken, en werd het wat saaier. Misschien duurde het ook wat te lang, want je had dus steeds die reclame er tussendoor en het duurde 5 uur lang! Toen het saai was zijn Trudy en ik een rondje gaan lopen, in de hoop ook maar ergens een artiest tegen gekomen. Wel veel plezier gehad, maar die artiesten waren natuurlijk nergens te bekennen!J Behalve 2 van Re-Play dan, maar die herkenden we zelfs eerst niet eens! Nou, op een gegeven moment zijn we teruggegaan, maar toen was het afgelopen. We hebben een hele gezellige avond gehad, maar als ik de kaartjes had gekocht dan had het me ong. 100 gulden gekost, en dat was het echt niet waard!

De artiesten

Safri Duo Kane
Janet Jackson Ronan Keating
Jody Bernal Acda & de Munnik
Shaggy Judith
Milk Inc. Son by four
Marco Borsato Starmaker
Twarres Alice Deejay
Re-Play Def Ryhmz
Sarah Destiny’s Child

Opbouw van het programma

Zoals de artiesten hierboven staan, is het ook gegaan. Er werd begonnen dus met Safri Duo, en dat was een heel goed begin. Het enthousiasme zit er dan natuurlijk nog goed in, maar het was ook gewoon een heel goed nummer. Daarna is er voor gezorgd dat er genoeg “afwisseling” was, dus dat je niet 3x achter elkaar dance-nummers hebt, en dan niet meer. Dat zou denk ik ook saai worden. Er werd afsloten met Destiny’s Child omdat dit de hoofdact was. Het was denk ik zo, omdat zij het bekendste waren, en dan houd je de spanning er nog een beetje in, als je de meeste populaire artiesten aan het begin doet, heeft aan het einde niemand zin meer. Behalve de artiesten werden er ook Awards uitgereikt, die had je voor binnenland en buitenland. In totaal werden er +/- 20 Awards uitgereikt. Meestal was het zo dat je eerst een Award had, dan een optreden en zo om en om. Verder had je dus nog 6 x geloof ik reclame tussendoor, wat heel erg stoorde.

Podiumopstelling

Het podium was een halve cirkel, met onderaan een doorlopende trap. Er langs heen had je een deel waarop je kon lopen en ook een stuk in het publiek kon lopen. De traptreden waren verlicht. Aan de zijkanten van het podium hingen bovenaan tv’s waarop het logo van de TMF-Awards te zien was, en wat bewoog “op de muziek”.

Licht

Er waren natuurlijk een heleboel verschillende soorten licht, op allerlei plaatsen. Het lag eraan waar de artiest op trad; op het podium of bijv. op die “uitloop”. Als de Awards werden uitgereikt bovenaan de uitloop werden alleen daar lichten opgericht, zodat ze op het podium alvast de instrumenten voor de volgende artiest konden opstellen. Verder had je bij de dance-nummers heel veel drukke lichten, en bij de rustige muziek bleef het wat donkerder en licht dat veel meer gedimd was.

Geluid

Het geluid vond ik niet erg goed. Het was wel heel goed verdeeld overal, en je het was wel heel goed te horen, maar het was vaak niet goed. Want vaak kon je amper de muziek horen, of de muziek nog wel, maar de artiest niet. Ook is er zelfs een keer de microfoon uitgevallen.

Stadion

Het was in Rotterdam in Ahoy. Het was niet echt een heel groot stadion, zeker niet zoals het op tv lijkt. Ik vind het als je de TMF-Awards op tv ziet, er heel groot uit zien, maar als je er zit, vind ik het tegenvallen. Het stadion zat helemaal vol, en overal hingen spandoeken. Verder hing er natuurlijk overal licht, en geluid en borden met het logo van de TMF-Awards erop. Het was heel gezellig en druk, en het publiek was heel enthousiast. Bij de zitplaatsen stonden heel veel personen op/voor hun stoelen, of tegen de “railing” aan bovenaan. Er waren garderobes waar je je jas voor f1,50 kon ophangen, en er was bij elke ring aan 2 zijdes van het stadion een soort snackbar. Waar je van allerlei dingen kon kopen

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.