Klassiek stuk

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
  • Concertverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 724 woorden
  • 6 december 2004
  • 5 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
5 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE

Wat zou je het liefste doen?

Maak een keuze en ontdek welke opleiding bij jou past!

1. Algemene Gegevens Op 15 oktober 2004 was er een concert in de hervormde kerk van Kapelle om 20:00 uur, waar ik naar toe ben geweest. Het concert werd gehouden ten behoeve van de restauratie van de kerk. De avond werd gevuld met verschillende groepen en solisten. De Zeeuwse Koorschool was er, die onder leiding stond van Marcel van Westen. Er was een ensemble met onder andere Andrea Slabbekoorn met de klarinet, Hülya Keser op de piano en Martijn Kooiman op zijn cello. Ook was er een harmonieorkest “Ons Genoegen” onder leiding van Eddy Chrisostomus. Marcel (26), Andrea (23) en Martijn (25) komen allebei gewoon uit Nederland. Hülya (28) heeft een stuk van haar leven in Rusland doorgebracht. Het programma van het harmonieorkest gaat van serieus naar variërend en popmuziek. De rest is wat klassieker. Het genre is dan ook klassiek.

2. Het programma Het begon met een Instrumentaal Trio, met een klarinet, een cello en een klavier, van Ludwig von Beethoven. Als tweede ging de Zeeuwse Koorschool zingen. De jongetjes konden erg hoog zingen. Zelf vond ik het niet mooi. Ze zongen zeven liedjes, met onder andere van M. Shaw, M. Archer en H. Purcell. Daarna kwam het Instrumentaal Trio weer. Ze speelden drie delen uit Eight Pieces Opus 83 van Max Bruch, wat ik ook niet echt bijzonders vond. Na de pauze was kwam het Harmonieorkest Ons Genoegen Kapelle. Zij speelden vier verschillende stukken. Eerst speelden ze de Liberty Fanfare van John Williams. Daarna werden er enkele stukken gespeeld uit de film de Lion King. Dat vond ik echt het leukst van de hele avond. Omdat je ze kent, wordt het al leuker om te luisteren. Het waren goede stukken, die ook nog eens goed gespeeld werden. De stukken met Andrea Slabbekoorn gingen niet door, waarvan ik de reden niet weet. In de plaats daarvan werd een ander stuk gespeeld waarvan ik de naam niet meer weet. Ik hoorde ze zeggen dat het uit de film ‘Babe’ kwam. De reden van deze volgorde is dat je elke keer verschillende soorten muziek na elkaar hoort. Eerst alleen instrumenten, dan zingen en dan weer afwisselen met instrumenten, waardoor je de mensen geboeid blijft houden.

3. De ambiance Het is een zeer mooie kerk en ook een plezierige plek voor concerten. De kerk is van boven rond en hoog, zodat je een mooi geluid krijgt. Wij, van school, zaten vanachter waardoor je bijna niets zag. Dat was wat minder. Ze zouden degenen die moesten spelen eigenlijk op een (hoger) podium moeten zetten, zodat iedereen het goed zou zien. Je jas kon je gelijk kwijt als je binnenkwam, alleen ik was bang dat er wat uit zo worden gestolen, omdat niemand er zicht op had.

4. De uitvoering De kwaliteit was redelijk goed. Zelf vond ik het Harmonieorkest Ons Genoegen Kapelle het best, maar dat kwam misschien omdat ze muziek speelden die mij aansprak. De Zeeuwse Koorschool vond ik wat minder, omdat het af en toe nogal vals was. Dat vond ik nogal opvallen, omdat de rest heel wat beter was. De reactie van ons was dat wij vooral het Harmonieorkest het leukst en mooist vonden. De andere mensen die er niet voor school waren, maar voor hun plezier, vonden volgens mij het Instrumentaal Trio erg indrukwekkend. Dat verschilt ook naar jouw eigen smaak van muziek.

5. Het doel van het concert Het concert is t.b.v de restauratie gegeven. Ik denk niet dat dit concert de bedoeling had om een boodschap mee naar huis te geven. Eerder hadden ze als doel de composities zo mooi mogelijk uit te voeren.

6. De boeiende werking De opbouw van het programma vond ik erg goed. Vooral omdat er veel afwisseling in zit. Het geluid in de kerk was erg mooi en je kon alles goed horen. De belichting had van mij wel wat beter gemogen. Wat meer op 1 persoon richten met het licht.

7. Recensie Toen ik hoorde dat we naar een concert gingen, wat ik overigens zelf heb gekozen, had ik er niet veel zin in. Maar omdat je toch moest voor school was het best leuk. Ik heb geen recensie in de krant gelezen dus ik weet niet of ik het ermee eens of oneens ben. Ik zou het iemand wel aanraden als ze het aan mij vroegen. Met een klassiek concert heb je er meestal een andere voorstelling van dan dit. Ik in ieder geval wel.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.