Reageren, ingezonden brief

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
  • Brief door een scholier
  • 4e klas vwo | 292 woorden
  • 26 maart 2009
  • 501 keer beoordeeld
Cijfer 6.1
501 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Schrijfdoel: Kritisch reageren op het artikel van Paul Bügel.
Tekstsoort: Informerende tekst

Hoofdgedachte: Klopt het wel dat sporters minder gezond leven en eerder sterven?

[adres]

de Volkskrant
Postbus 1002
1000 BA Amsterdam

Geachte redactie,

Ik schrijf deze brief naar aanleiding van het artikel ‘No Sports’ van Paul Bügel, in de Volkskrant van 7 juli 2001. In dit artikel beweert de schrijver dat mensen die niet of nauwelijks sporten of bewegen langer leven. Hij bewijst dit min of meer door cijfers en statistieken op te sommen.
Ik ben het niet eens met de stelling dat mensen die niet sporten langer leven. Mensen die niet sporten verbranden geen vet, waardoor vetophoping onder de huid plaatsvindt. Als deze vet ophoping door blijft gaan, worden mensen dik en krijgen ze vaak last van hart- en vaatziekten. Het is verscheidene malen bewezen en algemeen bekend dat mensen die aan cardiovasculaire ziekten lijden, vaak op vroege leeftijd sterven. Niet te vergeten dat de zieken huisbezoeken, die mensen maken om de cholesterolverhoging in hun bloed tegen te gaan, veel geld kosten.
Tijdens het sporten zorg je ervoor dat je lichaam een betere conditie krijgt en dus je weerstand tegen allerlei ziekten wordt verhoogd, waardoor je ook langer leeft, zo blijkt uit onderzoek.
De schrijver, Paul Bügel, schrijft dat een Amerikaanse cardioloog, Henry Solomon, in zijn boek schatte dat er in de Verenigde Staten elk jaar veertigduizend mensen overlijden ten gevolg van lichaamsbeweging die zijn beoefenen. Maar de schrijver vermeldt niet hoeveel mensen er per jaar overlijden ten gevolg van gebrek aan lichaamsbeweging. Waarschijnlijk ligt dit aantal veel hoger.
Ik sluit deze brief af met de vraag of de redactie van de Volkskrant het niet verstandig vindt om de artikelen die zij plaatst niet eerst te controleren op wetenschappelijke waarheid.

Met vriendelijke groet,

[naam]

REACTIES

B.

B.

je mag never nooit met het schrijven van een ingezonden brief, met 'IK' als beginwoord beginnen. dat je dat alvast weet voor de volgende keer, toch bedankt voor je moeite xx

11 jaar geleden

H.

H.

Probeer alinea's te gebruiken, dat lees gemakkelijk

8 jaar geleden

P.

P.

Ja vind ik ook

8 jaar geleden

T.

T.

Wat een slechte ingezonden brief ik begreep niks bedankt voor niks nu haal ik een onvoldoende ;pppppppppppppppp

7 jaar geleden

T.

T.

Slechte brief, nu krijg ik een onvoldoende door jou. Dankjewel! xx

7 jaar geleden

A.

A.

Wacht hoe halen mensen een onvoldoende als ze iets lezen op internet? Je kan toch ook zelf dingen schrijven dat is eigenlijk beter.

7 jaar geleden

P.

P.

Dit is nederlands en niet formeel

6 jaar geleden

Naoufal

Naoufal

kun je bij havo/vwo latijn leren

3 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.