Jongens gezocht: hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Toegang tot het feest door Gunnel Beckman

Beoordeling 6.8
Foto van een scholier
Boekcover Toegang tot het feest
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 549 woorden
  • 19 december 1998
  • 57 keer beoordeeld
Cijfer 6.8
57 keer beoordeeld

Boekcover Toegang tot het feest
Shadow
Toegang tot het feest door Gunnel Beckman
Shadow
Titel Toegang tot het feest Uitgever Lemniscaat, Rotterdam Eerste druk 1969, (In Nederland in 1975) Titelverklaring De titel is "Toegang tot het feest" , omdat Annika eigenlijk toegang krijgt tot de hemel. Over de schrijver Gunnel Torulf is geboren in 1910 , in het West-Zweedse dorpje Falköping. Ze heeft journalistiek gestudeerd aan de universiteit van Lund. Als werk heeft ze een tijdje de damesbladzijde van de Göteborgse Handels & Sjöfartstidning verzorgd. Daarnaast is ze freelancejournaliste , vertaalster en radiomedewerkster geweest. Ook heeft ze een tijdlang jeugd- en kinderboeken gerecenseerd voor een Stockholmse krant en heeft ze veel gedaan in het plaatselijke politieke leven. Ook nog heeft ze voorwaardelijk veroordeelde jongeren geholpen en is ze wethouder en lid van de Cultuur Commissie geweest. Ze is getrouwd met Birger Beckman die directeur was/is van een grote schoolboekenuitgeverij in Zweden. Samen hebben ze drie zonen en twee dochters gekregen. Samen met haar man heeft ze twee detective romans geschreven wat de aanzet betekende voor haar carrière als boekenschrijfster. Haar uiteindelijke debuut was ongeveer in 1960. Een tiental van haar boeken is vertaald naar het Fins, Deens, Duits, Engels en Nederlands. Het boek Toegang tot het feest is in 1974 bekroond met de Nils-Holgersson onderscheiding en ook met de Dja aanmoedigingsprijs. De bibliografie van Gunnel Beckman Een gelukkig gezin 1963. Oorspronkelijke naam Medan katten var borta. Zomer op het eiland. Oorspronkelijke naam Unga fröken Tova. Het gezin Winsenius. Een leven voor jezelf 1978. Oorspronkelijke naam Varen da allting hände. Toegang tot het feest 1975. Oorspronkelijke naam Tillträde till festen. Mij overkomt dat niet 1981. Oorspronkelijke naam Treveckor över tiden. Na de brand 1984. Een plaats om te schuilen 1988. Vallen en opstaan 1988. De eerste en de laatste twee zijn vervolgverhalen.
Hoofdfiguren Annika Hallin: verkering met Jacob , krijgt te horen dat ze dood gaat. Heleen : Degene aan wie Annika alle brieven schrijft ( die ze nooit opstuurt). Jacob : Heeft verkering met Annika. Plaats Het verhaal speelt zich af in Bredared in een zomerhuisje. Tijd Het verhaal speelt zich af in 1955. Thema Het boek heeft verschillende thema's maar het gaat vooral over ziekte. Gebeurtenissen Annika krijgt te horen dat ze leukemie heeft. Annika vertelt over haar baantje in een bejaardentehuis. Annika's vader gaat dood. Mevrouw Johansson komt haar uit het zomerhuisje halen. Publiekgerichte gegevens Ik raad dit boek wel aan, want je leert ervan dat mensen met een ziekte als leukemie veel door moeten maken. Maar het houdt wel midden in het verhaal op. Het boek heeft 92 bladzijden en is niet in hoofdstukken verdeeld , wel in een soort alinea's .
Samenvatting Annika Hallin is negentien jaar oud en krijgt te horen dat ze leukemie heeft. Ze vertelt dat aan niemand zelfs niet aan haar vriendje, en gaat naar een zomerhuisje in Bredared. Daar schrijft ze aan Heleen alle dingen die ze meemaakt, maar de brieven stuurt ze nooit op. Zo vertelt ze aan Heleen van haar ziekte , van haar vader die doodgaat als ze bij haar oma is, over haar baantje bij het bejaardentehuis en over de mensen die in dat bejaardentehuis wonen. Ze vertelt hoe zij zich voelt, en ze denkt een heleboel na over doodgaan. Ze schrijft Heleen ook over Jacob en over mevrouw Johansson en over het mongoloïde jongetje Ronny. Op het eind vertelt ze dat ze iemand hoort aankomen, ze denkt Jacob, en dan houdt het verhaal plotsklaps op.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Toegang tot het feest door Gunnel Beckman"