Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Maanmeisje door Kjersti Scheen

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
Boekcover Maanmeisje
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 556 woorden
  • 1 mei 2002
  • 44 keer beoordeeld
Cijfer 5.5
44 keer beoordeeld

Boekcover Maanmeisje
Shadow
Maanmeisje door Kjersti Scheen
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
A Zakelijke gegevens ~ Titel van het boek: Maanmeisje ~ Naam van de auteur: Kjersti Scheen ~ Naam van de uitgever: Lemniscaat ~ Jaar van verschijnen: in Zweden 1993, het is vertaald in 1996 B Waarom ik dit boek heb gekozen Dit boek heb ik gekozen, omdat het gaat over een meisje dat anorexia heeft en dat onderwerp spreekt me wel aan. C Eerste persoonlijke reactie Ik vond het boek wel interessant want wat Cindy meemaakt kan in werkelijkheid ook voorkomen en dat vind ik leuker dan dat je goed merkt dat het fictie is. D Korte samenvatting van de inhoud: Cindy is verliefd op Helge (een jongen uit de derde klas). Opeens vertelt Cathrine haar dat Spoor Eén (de band waarin Helge speelt) optreedt in het jeugdcentrum. Op die avond wordt Cindy versierd door een jongen die Jon Arne heet. Later als Cindy thuiskomt heeft ze spijt van wat ze gedaan heeft in het bijzijn van Helge, want achteraf had ze daar veel liever met Helge staan dansen. Als Cindy op een avond thuiskomt van school zegt haar moeder haar dat er een jongen heeft gebeld die Helge heet. Cindy loopt meteen door naar boven, maar als ze boven is gaat de telefoon. Ze rent naar beneden en pakt de telefoon op. Het is Helge en hij vraagt of Cindy naar buiten wil komen. Cindy doet dat. Als ze samen een eindje zijn weggelopen stopt Helge ineens en hij pakt haar vast en zoent haar. De volgende dag op school wil Cindy naar Helge toe lopen om een praatje te maken maar Helge negeert haar. Als Cindy thuiskomt van school belt Helge weer op en weer vraagt hij of ze ‘s avonds naar buiten wil komen. ‘s Morgens op school negeert Helge haar weer. En zo flikt Helge dat haar de hele tijd. Totdat Cindy van Lita te horen krijgt dat Helge vandaag nog gaat verhuizen. Cindy probeert hem nog te bereiken, maar hij is al niet meer te bereiken op z’n oude telefoonnummer. Cindy voelt zich verlaten en ze vindt dat ze te dik is, dus gaat ze lijnen. Van haar moeder moet ze gewoon blijven eten, maar dat wil Cindy niet en als ze dan een avond wel haar bord leeg eet, gaat ze daarna naar de wc en geeft ze alles over. Op school merken ze ook dat Cindy heel raar doet de laatste tijd, maar daar geeft Cindy niet zo veel om. Totdat haar moeder met haar naar de dokter gaat, omdat ze vindt dat Cindy veel te weinig eet en ze vindt ook dat Cindy raar doet. De dokter vertelt haar dat ze anorexia heeft. Haar moeder schrikt er heel erg van. Cindy wordt doorgestuurd naar een psychologe, dat vindt ze heel erg. Maar als ze eenmaal een paar keer bij Margrethe (de psychologe) is geweest, vindt ze het best fijn, want aan haar kan ze alles vertellen. Ondertussen is Helge weer teruggekomen. Op een dag belt Helge haar weer op en hij vraagt of Cindy naar buiten wil komen. Helge doet net alsof er niets is gebeurd. Als Cindy thuiskomt heeft ze er een beetje spijt van, want Helge zal haar op school toch wel weer negeren. Maar dat is niet zo. Op school doet Helge nu wel normaal tegen Cindy. Dat vindt Cindy heel fijn. Nu heeft ze pas echt een vriend.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Maanmeisje door Kjersti Scheen"