Samen met onze partner #UseTheNews doen we onderzoek naar de Europese en Amerikaanse verkiezingen. Geef jouw mening en maak kans op 20 euro Bol.com tegoed!

Het dorp Hibiscus door Gu Hua

Beoordeling 9
Foto van een scholier
Boekcover Het dorp Hibiscus
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 6e klas vwo | 464 woorden
  • 15 juli 2004
  • 2 keer beoordeeld
Cijfer 9
2 keer beoordeeld

Boekcover Het dorp Hibiscus
Shadow
Het dorp Hibiscus door Gu Hua
Shadow
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu
Primaire gegevens Auteur : Gu Hua
Titel : Het dorp Hibiscus
Verschenen in : 1988
Aantal blz. : 250 Samenvatting Het boek gaat over Hu Yuyin. Haar moeder was vroeger een knappe prostituee en haar vader was een jongeman. Haar ouders waren samen gevlucht naar Hibiscus, een bergdorp op de grens van 3 provincies, Hunan, Guangdong en Guangxi. Hier openden Hu’s ouders als man en vrouw een herberg onder een andere naam. Deze werd erg populair bij de rondtrekkende kooplui. Hu werd pas geboren toen haar ouders al over de 40 waren. Nu is Hu getrouwd en zijn haar ouders al overleden. Hu verdient geld met een tahoekraampje, waar ze een aantal vaste klanten heeft: Gu Yanshan. De chef van het plaatselijke graandistributiekantoor. Van hem krijgt Hu voor elke markt dertig kilo tweedekeus rijst voor haar tahoekraampje. Een andere veel geziene gast is Broer Mangeng, de partijsecretaris van de plaatselijke productiebrigade. Hij is in de dertig, overgeplaatst militair en neef van Hu Yuyins echtgenoot. Maar Li, de bazin van het staatseethuis ziet Hu als grote concurrente en veroordeelt Hu voor speculatie en uitbuiting. Hu moet dwangarbeid verrichten in het dorp. Tijdens deze periode vind ze steun bij een ander slachtoffer van Li, Gekke Qin. Ze worden verliefd, gaan samenwonen en Hu krijgt een zoontje, maar Qin is dan al overgeplaatst door Li, omdat ze gehoord had dat Hu zwanger was. Hu moet 8 jaar wachten op de terugkeer van Qin en ze probeert hun zoontje zo goed mogelijk op te voeden. Nadat de profiteurs die omhooggeschoten zijn met de Culturele Revolutie zijn verwijderd, wordt Qin vrijgelaten en het leven in het dorp herneemt zijn loop. Eigen Mening Dit werk heeft me niet aan het denken gezet en ik heb ook niet speciaal iets aan het werk gehad. Het werk spreekt me ook niet aan. Het onderwerp sprak me niet erg aan, het was erg langdradig en het is niet herkenbaar in mijn eigen belevingswereld. Het boek heeft me niet aan het denken gezet. Het onderwerp werd met voldoende diepgang behandeld maar het was soms erg saai en moeilijk te volgen. De gebeurtenissen waren heel belangrijk in het boek, er kwamen erg veel gebeurtenissen in voor, sommige waren niet erg relevant voor het verhaal. De gebeurtenissen waren soms erg schokkend, ze waren wel geloofwaardig. De hoofdpersonen kwamen erg levensecht over, maar het was soms erg onoverzichtelijk omdat het verhaal heel erg door elkaar heen liep. Ik herkende geen eigenschappen van de hoofdpersonen in mezelf en hun gedrag beïnvloedde me ook niet. Het verhaal was heel lastig opgebouwd, door de steeds veranderende situaties en personen moest je heel goed je aandacht erbij houden. Er zaten delen in het boek die ik liever overgeslagen had, zo lastig waren ze. Het taalgebruik was goed te begrijpen, maar er is niets wat ik zou willen onthouden.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Het dorp Hibiscus door Gu Hua"