Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Zwendelaars? door Johan Diepstraten

Beoordeling 5.1
Foto van een scholier
Boekcover Zwendelaars?
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 622 woorden
  • 15 februari 2004
  • 25 keer beoordeeld
Cijfer 5.1
25 keer beoordeeld

Boekcover Zwendelaars?
Shadow
Zwendelaars? door Johan Diepstraten
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
De titel van het boek: Zwendelaars. Auteur: Johan Diepstraten. Genre: Een beetje drama-achtig het zou ook een detectiveboek kunnen zijn. De belangrijkste gebeurtenissen in dit boek zijn: De vader van David is overleden en wordt begraven. Op het kerkhof staat een zwerver die hans heet, hans van Lelyveld werkte vroeger bij een adviesbureau. David krijgt een brief van hem daar in staat dat hij David dringend wil spreken. David gaat naar hans toe samen met Saskia. Maar David word onderweg onder gereden door een witte sport auto die later van de oom van Saskia blijkt te zijn. Ze komen er achter dat hans de belasting heeft bezwendeld. Hans is een geestelijke gestoorde die denkt dat David zijn zoon is. Hij stuur de moeder van David in November en December. David en Saskia houden eerst stil over de witte auto tegen de politie, maar doen de politie de moeder van David als hoofdverdachte had aangewezen heeft David tegen de politie dat er een hans door een witte sportwagen is aangereden en dat de sport wagen in de hooischuur staat. De politie gaat er heen en een tijdje later word de ook van Saskia aangehouden. De personages uit dit boek zijn: David: David is er onzeker, jij weet niet wat hij moet geloven, hans of zijn moeder. Hij weet wel zeker dat hij de moord wil oplossen. Hij is rond de 14 of 15 jaar. Saskia: Zij wil absoluut niets te maken hebben met de moord op Hans van Leylveld: maar dat betekent dat wij eraan helpen om mijn vader te beschuldigen. En als uiteindelijk blijkt dat de oom van Saskia (Hendrik) de dader is, wil ze hem op het eerste gezicht ook niet aangeven. Marijke: Marijke is erg kwaad op rechercheur koen van der Wiel, omdat hij zomaar zonder toestemming van haar eropuit ging. Ze vond dit veel te gevaarlijk. Hans: Hij was een psychiatrisch patiënt en hoorde kwade stemmen door zijn Hoofd. Hij verbeelde zich ook dat hij de vader van David was. Paul: Een duidelijk emotionele man, want hij lef tonzettend met marijke mee en flapt alles wat hij wil zeggen er gewoon uit. Hendrik: Hij is een man die met de familie meeleeft maar hij is wel een agressieve man. Het verhaal kan zich overal afspelen. In een dorp net omliggende weilanden, en vlak bij een vos. De tijd waar het verhaal zich afspeelt zou nu of 5 jaar terug kunnen zijn omdat ze het ook hebben over scanners en printers. Het is niet in chronologische volgende geschreven het begint ergens ik het midden van het verhaal. Het begint met de begrafenis van de vader van David. Op de begraafplaats loop een zwerver. Die zwever heet hans. Hans denkt dat hij de vader is van David….
Het probleem van dit boek is: Hans van Lelyveld. Hans valt marijke de moeder van David al heel lang lastig. Hij beweerde dat hij de vader van David was. Hij stuurde brieven naar de moeder van David dat waren vaak dreig en liefdesbrieven. Het boek is geschreven ik een zij/hij perspectief. Maar er wordt ook een deel van uit David geschreven. Het boek heet zo omdat: Er een man in speelt (Hans) een van de hoofdpersonen uit het boek. Hans bleek achteraf zelf ook een bedrieger te zijn. Ik vond het een erg leuk boek om te lezen. Maar het was wel vaak onduidelijk wie wat zei. Het boek is voor iedereen van mijn leeftijd een aanrader om te lezen. Er staan bijna geen moeilijke woorden in. Ik heb zelf maar een of twee woordjes op te zoeken of te vragen aan mij moeder. Het verhaal loopt goed alleen in het begin is het eventjes inkomen maar naar een bladzijde of 10 is dat wel weg.

REACTIES

F.

F.

Hoi ik ben fatma
ik zit ook in de derde klas en ik doen vmbo
Ik vindt dat je een hele goeie samnevatting heb gemaakt als ik een leraar was zou ik echt een 8.9 geven echt waar maar jah LAtersss?!?!?!

19 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Zwendelaars? door Johan Diepstraten"