Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Waanzin door Mel Wallis de Vries

Beoordeling 6.8
Foto van een scholier
Boekcover Waanzin
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas tto vmbo | 1879 woorden
  • 27 februari 2012
  • 26 keer beoordeeld
Cijfer 6.8
26 keer beoordeeld

Boekcover Waanzin
Shadow

Vier meisjes verdwijnen kort na elkaar. Niemand weet waar ze zijn. De politie denkt dat de meisjes zijn weggelopen en besteedt weinig aandacht aan de vermissingen. 

De 17-jarige Claire is met haar vader naar Rotterdam verhuisd. Ze haat de stad en mist haar oude vriendinnen vreselijk. Ze ligt behoorlijk met zichzelf (en de nieuwe vriendin van haar vader) overhoop…

Vier meisjes verdwijnen kort na elkaar. Niemand weet waar ze zijn. De politie denkt dat de meisjes zijn weggelopen en besteedt weinig aandacht aan de vermissingen. 

De 17-jar…

Vier meisjes verdwijnen kort na elkaar. Niemand weet waar ze zijn. De politie denkt dat de meisjes zijn weggelopen en besteedt weinig aandacht aan de vermissingen. 

De 17-jarige Claire is met haar vader naar Rotterdam verhuisd. Ze haat de stad en mist haar oude vriendinnen vreselijk. Ze ligt behoorlijk met zichzelf (en de nieuwe vriendin van haar vader) overhoop. Maar dan opeens is haar leven in gevaar. Een geheimzinnige man heeft het op haar gemunt. Claire raakt in snel tempo verstrikt in een psychologisch kat-en-muisspelletje. Weet ze uit handen van de man te blijven? En is er een overeenkomst tussen de vier verdwenen meisjes en Claire?

Waanzin door Mel Wallis de Vries
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Claire is een meisje van 17 jaar die met haar vader net naar Rotterdam is verhuist. Haar moeder is vorig jaar november overleden en ze wouden weg van alles wat aan haar herinnerde. Claire haar beste vriendin heet Zoë en woont nog steeds in Amsterdam, de stad waar Claire ook woonde voordat ze naar Rotterdam verhuisde. Claire haar vader heeft alweer een nieuwe vriendin, Bernadet, en Claire vind haar niet echt aardig.

Als Claire een keer komt logeren bij Zoë haalt Zoë Claire over om naar nachtclub te gaan. Zoë rookt al en is daar al vaker geweest. Claire is niet zoals haar, ze blijft liever thuis om een film te kijken. Maar toch gaat ze mee. Ze gaan naar de duurste tent in de stad: De Jimmy Woo. Zoë heeft honderd euro uit de portemonnee van haar moeder gepakt. Claire krijgt een metamorfose van Zoë en herkent haarzelf bijna niet meer. Ook Zoë ziet er goed uit. Als ze in de club zijn, komen er meteen twee jongens op hun af. De knapste gaat meteen naast Zoë zitten en een blonde jongen gaat naast Claire zitten. De jongen stelt zich voor als Pieter maar Claire vind hem maar eng. Pieter komt steeds dichter bij Claire zitten en laat duidelijk merken dat hij Claire leuk vind. Plotseling ziet Claire Florian staan, een vriend van haar ex Mark. Het is net uit en Claire mist hem vreselijk. Ze was zo verliefd op hem en had niet gedacht dat het uit zou gaan. Zo snel ze kan neemt ze Pieter mee naar de dansvloer en begint ze hem te zoenen. Ze ziet Florian kijken en dan loopt hij weg. Meteen stopt ze met zoenen terwijl Pieter door wil. Pieter probeert haar steeds weer te zoenen en Claire rent naar Zoë toe, maar zij ligt ook al op de bank te zoenen met de vriend van Pieter. Claire neemt Zoë mee naar huis, tegen de wil van Zoë in die er niks van snapt. Als ze bij Zoë thuis zijn vertelt dat ze hem zoende zodat Florian het tegen Mark zou zeggen en hij misschien jaloers zou worden. Maar ze wist niet dat Pieter daarna meteen door zou willen dus moest ze er wel weg. als Claire de volgende dag terug naar huis gaat met de trein word ze door iemand gebeld. Hij wil Xbox-games kopen en vraagt of zij misschien Liliane is. Ze weet niet wie het is en zegt dat ze weer op gaat hangen. Bijna meteen daarna word er weer gebeld, en het is weer de jongen. hij heeft weer het verkeerde nummer gebeld. Ze raken in gesprek en hij verteld dat hij Nick heet. Als ze op wil hangen verteld Claire snel nog een telefoonnummer van iemand uit haar klas die ook illegaal Xbox-games verkoopt. Hij is haar erg dankbaar en hangt weer op. Als Claire thuis komt is haar vader er niet, hij heeft die nacht bij Bernadet geslapen.


Claire moet op school naar een maatschappelijke medewerkster die gespecialiseerd is in rouwverwerking. Claire vind het totaal onzin en heeft er geen zin in om met die vrouw te praten. En laat ook zien dat ze dat niet heeft. thuis verteld ze haar vader, die haar daarvoor heeft opgegeven, dat het een stom gesprek was en dat ze er niet weer heen wil.

Op msn verteld Zoë aan Claire dat er een meisje weg is. niemand weet waar ze is. ook maken ze een afspraak dat Zoë de volgende vrijdag bij Claire komt logeren. Claire haar vader logeert dat weekend weer bij Bernadet dus Zoë en Claire hebben mooi de kans om weer uit te gaan. Ze gaan naar de Hollywood Music Hall. Het is een prachtig grote discotheek en het ziet er allemaal prachtig uit. Als ze staan te dansen komen er weer twee jongens naar hun toe. De knapste begint natuurlijk met Zoë te dansen en een ander begint met Claire te dansen. Claire heeft geen zin in die jongen dus vlucht ze naar de toiletten. Zoë komt haar achterna en verteld dat Kevin, de jongen waarmee Zoë danste, haar heeft gevraagd of zij meegaan naar hun appartement. Claire word boos omdat Zoë zo dom met al die jongens omgaat maar Zoë haalt Claire toch weer over en beloofd dat ze niet in de problemen komen en weg gaan voordat die jongens weer wakker worden. In het appartement neemt Gregory, de vriend van Kevin, Claire mee naar zijn kamer en gaat met haar naar bed. Claire vind het niet leuk, maar ze doet het voor Zoë. De volgende ochtend kruipt ze stil de kamer uit en maakt ze Zoë wakker die niet meer meewil. Claire word boos omdat ze niet wil dat haar vader erachter komt dat ze niet thuis waren en Zoë gaat dan toch maar mee.

Zaterdags is het een jaar geleden dat de moeder van Claire overleden is en ze besluit om Zoë te vragen of die dan komt om haar te steunen. Dan word Claire weer gebeld en ze denkt dat het Zoë is maar dat is niet zo. Het is Nick. Hij verteld dat hij spelletjes heeft gekocht via die andere jongen en dat ze de groeten van hem krijgt. Weer raken ze in een lang gesprek en Claire vraagt zich af hoe ze zo goed met deze jongen kan praten terwijl ze hem helemaal niet goed kent. Ze word een beetje verliefd op hem. Als hij vraagt of hij nog eens mag bellen is Claire heel erg blij en ze zegt dat ze dat graag wil.

Onder de les op school sms’t ze een paar keer met Nick. Ze vind het heel fijn dat hij zo goed kan en wil luisteren. Als Claire uit school komt ziet ze iemand staan. Het is Gregory. Hij is boos dat ze er zomaar vandoor zijn gegaan. hij scheld haar uit maar gelukkig komt er een man aan die hem wegstuurt. Snel fietst ze weg maar gregory achtervolgt haar tot haar huis. Als Zoë haar belt vertelt ze wat er is gebeurt met Gregory. Zoë vind het normaal dat hij zo reageert, dat doen al haar exen vertelt ze. Maar Claire neemt het haar kwalijk en vind dat het haar schuld is. ze krijgen ruzie, maar als Claire ophangt krijgt ze meteen een smsje met sorry erin. Dan krijgt Claire zomaar een mailtje van mark. Er staat in dat hij blij is dat ze nu weer een vriend heeft, omdat Florian had verteld dat ze gezoend had. Hijzelf heeft een nieuwe vriendin en dat maakt Claire heel erg verdrietig. In het mailtje staat ook dat er een meisje is verdwenen, maar dat maakt Claire niet veel meer uit. Ze is zo verdrietig dat ze besluit om Nick te gaan bellen, die kan haar opfleuren. Hij is blij dat ze belt en vraagt of ze zaterdag wil afspreken omdat hij dan in Rotterdam is voor zijn werk. Claire verteld hem dat Zoë ook komt maar dat ze pas ’s avonds komt dus kunnen ze daarvoor nog wel afspreken. Claire is heel erg blij en is Mark helemaal vergeten.

De volgende dag heeft Claire geen zin om naar school te gaan, dus fietst ze naar Diergaarde Blijdorp. Ze geeft haar laatste geld uit aan de entree en loopt gezellig rond in haar eentje. Ze sms’t daar weer met Nick. Als Claire weer thuis komt is er allemaal politie in hun huis. Ze stellen veel vragen aan Claire over vreemde telefoontjes. Hij heeft een lijst met wanneer Claire contact zou hebben gehad met die vreemde telefoon. Hij verteld dat er vaak gebeld is en dat ze ook eens gesms’t hebben, ook vanochtend. Als ze het telefoonnummer opzeggen weet Claire meteen dat dat nummer van Nick is. De politie verteld dat er 4 meiden zijn verdwenen die ook door Nick zijn gebeld. Ze zijn bang dat Nick het nu ook Claire wil ontvoeren. Ze krijgen bewaking voor de deur en ze mag de deur niet meer uit. De politie neemt ook haar mobiel mee voor het geval Nick haar weer belt. Claire moet op het politie bureau zoveel mogelijk over Nick vertellen. Maar als de politie iets probeert te checken komt er niks uit. Ze zeggen dat ‘Nick’ die naam gebruikte om zo zijn eigen naam niet te hoeven zeggen en dat ook de rest wat hij allemaal verteld heeft niet waar zijn. Claire schaamt zich, maar de politie zegt dat het niet haar schuld is.

de volgende komt de politie weer naar hun huis. Ze moet Nick gaan bellen om een nieuwe afspraak te maken. Ze is heel zenuwachtig en stottert veel, maar uiteindelijk hebben ze wel een afspraak. Ze is bang dat Nick het door heeft dat er apparatuur aan vast zat, maar de politie zegt dat hij daar niet achter kan komen. Als ze verteld dat Zoë de volgende dag komt is de politie het daar niet mee eens, maar omdat ze op die dag wel wat steun kan gebruiken mag ze wel komen.

Als Zoë er de volgende dag is, is Claire niet helemaal in de feeststemming. Zoë heeft wel meteen door dat er iets niet klopt. Claire mocht het niet doorvertellen van de politie, maar ze vertrouwd Zoë wel. Zoë weet niet goed hoe ze moet reageren. Claire haar vader word opgebeld dat zijn auto verkeerd geparkeerd staat dus die gaat even weg. Zoë zoekt in de keuken naar iets lekkers, maar als ze niet terugkomt gaat Claire kijken waar ze blijft. Dan word ze neergeslagen.

Als ze weer bijkomt is ze erg misselijk en ziet ze iemand staan. Het is Nick. Maar hij wil niet dat ze hem Nick noemt maar Luuk. Claire kent die naam, dat is de ex van Zoë! Dan ziet ze Zoë ook liggen, ze ligt in een plas bloed en haar knie is verbrijzeld, maar ze ademt nog wel. Luuk zegt dat het allemaal Zoë’s eigen schuld is. als zij het niet had uitgemaakt had hij nooit wraak willen nemen. Hij is van plan al haar vriendinnen te vermoorden. Hij heeft er al 4 ontvoerd. Hij verteld dat hij Zoë haar mobiel gejat had en zo haar hele telefoon lijst afging. Amber, Anouk, Babette, Britt en daarna Claire. Dan ziet Claire Zoë bewegen. Claire kan niks omdat ze is vastgebonden maar dat is Zoë niet. Ze gooit een vaas tegen Luuk zijn hoofd en beld snel 1-1-2, voordat ze weer flauwvalt. De politie komt voordat Luuk weer bijkomt en Zoë en Luuk (in de boeien) worden meegenomen naar het ziekenhuis. Ook Claire moet mee, maar ze wil eerst haar vader zien. Luuk had hem gebeld een neergeslagen in de parkeergarage. Hij is alleen maar bewusteloos. Dan gaan ook Claire en haar vader naar het ziekenhuis.

Een jaar later staan ze bij een graf, eerst bij het graf van haar moeder, daarna van Babette. Luuk had haar verdronken toen ze niet knock-out wou gaan. Zoë denkt dat het haar schuld is, omdat die meiden in haar mobieltje stonden. Claire en haar vader zijnw eer naar Amsterdam verhuist omdat haa dvader een baan kon krijgen in Amsterdam. Ook heeft hij weer een nieuwe vriendin, en die vind Claire wel aardig. Zoë is nog steeds Claire’s beste vriendin en ze is blij dat ze weer terug is.

REACTIES

A.

A.

Veel te lang!!!!

9 jaar geleden

A.

A.

erggoed!hadhetboekallangnietgelezendusdanisietslangerswelfijn!

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Waanzin door Mel Wallis de Vries"