Examenkandidaten gezocht!
We zoeken nog een aantal examenkandidaten die (voor moneys) hun frustraties, verdriet, of blijdschap willen uiten na afloop van de examens. Solliciteer voor 3 maart als eindexamenvlogger!

Meedoen

Voor altijd samen, amen door Guus Kuijer

Beoordeling 10
Foto van Sevde
Boekcover Voor altijd samen, amen
Shadow
  • Boekverslag door Sevde
  • 2e klas havo | 378 woorden
  • 16 juni 2022
  • 1 keer beoordeeld
Cijfer 10
1 keer beoordeeld

Boekcover Voor altijd samen, amen
Shadow
Voor altijd samen, amen door Guus Kuijer
Shadow

Samen voor alles amen

Ik woon samen met mijn moeder. Mijn vader en moeder zijn gescheiden en mijn vader heeft een nieuwe vriendin waar hij mee samen woont. 

Ik heb al een lange tijd verkering met Mimoen uit mijn klas. Het probleem is alleen dat Mimoen een islamitische jongen is die uitgehuwelijkt wordt. Hij moet dus ook na een tijdje de verkering met ik uitmaken. Als de verkering uit is, schrijven ik en Mimoen nog wel brieven met elkaar. Ik weet dat het niet meer gaan, omdat dat niet mag.

In die tussentijd mijn moeder verkering met mijn schoolmeester. Ik vind het een beetje leuk maar ik schaam zich er ook voor. Vooral als mijn moeder en de meester besluiten om te gaan verloven.

Ik vind dat allemaal een beetje teveel worden. Dan besluit ik een weekendje naar mijn oma en opa te gaan. Ze vinden het altijd erg fijn als ik op bezoek kom.

Als ik weer thuis kom dat mijn vader Gerrit ook wel spiek genoemd opgepakt is, omdat hij drugs dealt. Ik ga mijn vader bezoeken, maar hij vertelt het verhaal heel anders dan dat het werkelijk is. Hij verteld dat hij wiet moet roken omdat hij dan goed kan dichten maar hij heeft  bijna nooit gedichten gemaakt. 

Als mijn vader na een tijdje uit de gevangenis komt besluit hij verhuizen om zijn leven uit te zoeken. Ook vraagt hij of ik met hem mee wil maar dat wil ik niet omdat die mijn leven daar heeft. De relatie van mijn moeder en de meester loopt na een tijdje niet meer zo goed en mijn moeder zet hem dus ook de deur uit. Een paar dagen later gaat ik weer naar mijn oma en opa toe omdat er een kalfje is geboren die naar mijn wordt vernoemd. Als ik in de trein zit, onderweg naar oma en opa toe, stapt Mimoen ook de bus in. Ik vraag aan Mimoen wat hij gaat doen maar hij geeft geen antwoord. Na een tijdje vraag ik het weer en dan zegt hij ‘ik ga met jou en met niemand anders en ik wil met je mee om je kalf te zien. Ik ben heel gelukkig en samengaan naar mijn oma en opa toe om het kalf te bekijken. 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Voor altijd samen, amen door Guus Kuijer"

Ook geschreven door Sevde