Vermist door Elle van den Bogaart

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
Boekcover Vermist
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 769 woorden
  • 28 oktober 2016
  • 32 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
32 keer beoordeeld

Boekcover Vermist
Shadow
Vermist door Elle van den Bogaart
Shadow
  Titel van het boek: Vermist
naam van de auteur: Francine Oomen
andere boeken van de auteur: Lijfstraf, de gele scooter
genre van het boek: jeugdboek thriller (een klein beetje) De hoofd persoon heet: Eva Heijmans
Andere belangrijke personen zijn: Liz, Kathinka en Merel (de vriendinnen van Eva)
Rina (de vrouw die alles vertaalt wat de Engelse agenten zeggen) De vrouw (de vrouw die Eva probeert te redden terwijl ze voor de ontvoerder werkt)
Karakter en uiterlijk van de hoofdpersoon: Karakter: Eva is best een slimme meid.

Ze denkt over alle acties na soms is het ook heel vervelend omdat ze dan soms niets eet omdat ze bang is dat er iets in is gedaan.
Verder is eva een slimme meid en ze houd veel van jongen.
Ze houd zich niet vaak aan haar beloftes en laat haar vriendinnen soms zomaar stikken
uiterlijk: Er word niet veel over Eva’s uiterlijk gezegd alleen dat ze lang blond haar heeft en rode instappertjes heeft versierd met drie gouden randjes
Ontwikkeling van de hoofdpersoon: Eva begint als een doodsbang en onzeker meisje (wat ik ook snap als je zomaar wakker word en je handen zijn geboeid en het is pikken donker) op een gegeven moment begint ze de vrouw meer te snappen en snapt ze wat ze hier doet en durft ze dingen aan te nemen en doet ze dingen wat de ontvoerder zegt
Waar: Het speelt zich af in het land Kroatië waar de vriendinnen alleen op vakantie zijn verder nog veel op het politie bureau en bij de meiden thuis.
Waar de ontvoerder en Eva zijn is niet duidelijk maar ze zijn wel op 2 verschillende plekken geweest
Tijd: Het speelt zich af in het nu.

Eerst lees je een stukje over hoe de vriendinnen Eva zoeken en dan ga je over naar Eva en zie je hoe ze zich voelt en wat ze meemaakt.
Er staat een datum en tijd na elk keer als je van persoon wisselt en dat bij elkaar maakt het boek zo leuk
Periode: Het speelt zich af van 23 juli, 8:15 uur tot 25 juli, 19:00 uur
Het begin van het verhaal: Het begint een beetje midden in je kan namelijk niet zien hoe ze is ontvoerd en hoe de party was maar toch is het een duidelijk verhaal.
ook de eerst zin trok me al aan en vond ik het al leuk om te lezen (Als ze haar ogen opent, blijft het donker, pikdonker) Mening met 3 beoodelingswoorden:
Spannend: Ik vind het zelf een spannend boek er gebeuren bv: dat Eva probeert te ontsnappen en dat de andere vriendin in contact is gekomen met de ontvoerder (op dat soort momenten zit ik echt op het puntje van me stoel)
Gevoelig: Soms leef ik helemaal mee met Eva en snap ik haar gedachtes en dat heb ik ook met de vriendinnen

vlot vertelt: Ik vind dat het boek lekker vlot is vertelt ik las er namelijk lekker makkelijk er door heen. Zelf ben ik niet zo van die langdradige verhalen en dit vind ik daarom ook een fijn boek om te lezen
Belangrijkste probleem: dat Eva ontvoert is mar dat spreekt voor zich.
Daarom is er nog een belangrijke gebeurtenis de vriendinnen van Eva hebben het gevoel dat 2 jongens het waren en focussen zich op die 2 jongens en vergeten de andere mensen maar zijn het wel die 2 jongens?
Afloop: Ik vind het een goed afloop alles komt gelukkig weer goed alleen vind ik zelf dat het einde een beetje snel ging van mij mocht dat wel wat uitgebreider (ook al hou ik niet van langdradige verhalen)
Herinnering: Ik heb het beste onthouden toen Eva bloedend in de doornstuiken lag te wachtten op de vrouw die met hulp terug zo komen en al haar gedachtes die toen door haar hoofd heen stroomde
Over de auteur:  Elle van den Bogaart is geboren op 6 april 1959en woont in Eindhoven.
Na de MAVO heeft ze haar HAVO en VWO-diploma gehaald. Ze schreef graag opstellen, maar ze was niet zo goed in Nederlands
Ze is op 18-jarige leeftijd naar Eindhoven gegaan. Daar heeft zij mijn HBO-J diploma gehaald. Daarna kreeg ze een baan als psychologisch medewerker in een algemeen ziekenhuis. Ze werk 18 uur als psychologisch medewerker. Met heel veel plezier doet ze allerlei verschillende onderzoeken bij kinderen en volwassenen. Daarnaast heeft ze 4 kinderen
Hobbys: Ze gaat graag naar een theater en cabaret. Ze heeft zelf ook enkele jaren cabaret gespeeld. Met een stel vriendinnen bezoekt ze ieder jaar het Oerol theaterfestival op Terschelling. Daarnaast geniet ze graag van een zonnige vakantie, fitness, koken, hard lopen en soms een beetje lezen.  

REACTIES

R.

R.

goede samenvatting heb er echt wat aan gehad ( :

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Vermist door Elle van den Bogaart"